علمی فناوری 13:40 - 05 خرداد 1398
از آغاز فعالیت انسان برای سفر به فضا نیز تغذیه به عنوان یکی از اولین نیازهای بشر مورد توجه کارشناسان و دانشمندان بوده است.

آداب غذا خوردن در ایستگاه فضایی+تصاویر

به گزارش ایسنا؛ اینکه غذای تهیه شده مورد پسند و مطابق با سلیقه مصرف کننده باشد شرط بسیار مهمی است. مواد بکار رفته، شکل پخت، درصد مواد، مزه کلی غذا و غیره از مواردی است که می‌تواند در بی اشتهایی و یا میل به غذا تاثیر بگذارد.

قبل از پرواز، فضانوردان انواع غذاهای مختلف را می‌چشند و به آنها نمره‌ای بین ۱ تا ۹ می‌دهند. اگر غذایی نمره‌ای کمتر از سه بگیرد آن را از فهرست غذایی آن فضانورد حذف می‌کنند. غذاهای دارای نمره کمتر از هفت، خیلی کم در جیره غذایی او قرار می‌گیرد و غذ های ۸ و ۹ به عنوان غذای‌های اصلی انتخاب می‌شوند.

تعداد زیادی از غذای فضانوردان به شکل کنسرو و در ظرف معمولی تهیه می‌شود. برخی دیگر به صورت آب گرفته و کاملاً خشک. در فضا، به آن آب اضافه و بعد از چند دقیقه می‌خورند. چای و قهوه هم که در پاکت‌های پلاستیکی یا آلومنیومی است با اضافه کردن آب گرم آماده و از طریق یک نی مصرف می‌شود. البته زمانی که سامانتا کریستوفورتی فضانورد ایتالیایی به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرد، فضانوردان توانستند قهوه اسپرسو را هم بچشند چون کارشناسان سازمان فضایی اروپا، دستگاه تهیه این نوع قهوه در فضا را ساخته بودند.

غذاها بدون بهره‌گیری از مواد تراریخته تولید شده‌اند. سازمان فضایی روسیه روسکاسموس در نظر دارد به زودی چیزبرگرهایی را در بسته بندی مخصوص در جیره غذایی فضانوردان قرار دهد.

۱۱ مدل مختلف موادغذایی با استفاده از مواد اولیه تازه و طبیعی و طی فرآیندهای کاملاً برنامه‌ریزی شده در تیوب‌های مخصوص تهیه می‌شوند که از جمله می‌توان به گوشت بره و سبزیجات، دسر پنیر و پوره زردآلو و سیب اشاره کرد.

در ایستگاه فضایی بین‌المللی، میز غذاخوری در بخش روسی زوزدا قرار دارد و فضانوردان برای صرف غذا دور آن جمع می‌شوند. وسایل غذاخوری هر فضانورد در یک دستمال مخصوص قرار دارد و نام فضانورد بر روی آن نوشته شده است. آنها موظفند بعد از خوردن غذا، به دلیل کمبود آب به جای شستن، با دستمال‌های مخصوص نم دار ضدعفونی شده، آنها را پاک کنند.

برای جلوگیری از شناور شدن قاشق، چنگال و کارد غذاخوری، آنها را یا با نخ به دستمال نگهداری می‌بندند که آن هم با چسب به لباس فضانورد چسبیده است و یا با استفاده از آهنربا آنها را بر روی میز یا کیف مخصوص، ثابت نگه می دارند.

انتهای پیام


10136914
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است