اجتماعی 11:20 - 29 خرداد 1397
در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد
روش پرداخت هزینه‌های سلامت به ارایه دهندگان این خدمات، از جمله مباحث مهم و البته چالشی نظام‌های سلامت در دنیاست و قاعدتا مجموعه بهداشت و درمان ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. اهمیت این موضوع از آنجاست که لازم است بازپرداخت هزینه‌ها به ارایه دهندگان خدمات سلامت به گونه‌ای باشد که علاوه بر ایجاد انگیزه خدمت در مجموعه کادر بهداشت و درمان، در عین حال از هزینه‌های اضافی نیز جلوگیری کند.

بهترین روش بازپرداخت به "پزشکان" چیست؟

امید مالوردی در همین راستا در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: روش‌های پرداخت هزینه‌های سلامت به ارائه دهندگان خدمت در سطوح مختلف از مهم‌ترین ابزارهای مدیریتی برای اطمینان از دسترسی مردم به خدمات سلامت با کمترین هزینه انجام شده و در زمان مناسب است؛ روش‌هایی مانند FFS (پرداخت به ازای مورد)، سرانه (پرداخت به ازای جمعیت تحت پوشش)، حقوق (پرداخت به ازای ساعت)، DRG (پرداخت به ازای تشویق) و ... که البته هر کدام با معایب و مزایای متعددی همراه است. بر همین اساس هنر مدیریت نظام سلامت این است که بر اساس نوع خدمت ارائه شده، بهترین روش بازپرداخت هزینه‌ها را طراحی کند که هم انگیزه کافی برای ارائه این خدمات را در پزشکان و موسسات فراهم نماید و هم از تقاضاهای القائی و هزینه‌های غیرضروری جلوگیری کند.



وی افزود: آنچه که تا کنون در بازپرداخت هزینه‌ها شاهد آن بودهایم، پرداخت هزینه‌های سلامت به روش گذشته‌نگر (FFS) و بدون هیچ محدودیتی است؛ روشی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک روش غالب نبوده و دائما توصیه به اصلاح این روش پرداخت شده است. این روش در کشورهای OECD جایگاهی نداشته و در کشوری مانند ژاپن با سقف‌گذاری‌های شدید مدیریت می‌شود. در کشور ما بجز در ارائه خدمات سطح یک روستاییان که مشمول نظام ارجاع بوده‌اند و به روش سرانه پرداخت می‌شود، تا کنون اقدام موثری برای اصلاح روش پرداخت صورت نگرفته است.



مالوردی با این اعتقاد که اصلاح نظام پرداخت در کشورهایی که سیاستگذاران‌شان عمدتا از ارایه دهندگان خدمات هستند، می‌تواند با مقاومت‌هایی روبرو باشد، افزود: از طرف دیگر با توجه به نظام آموزشی ما که عمدتا به درمان بیماران در بیمارستان‌ها می‌پردازد، پزشکان هیچ گونه نگرشی به میزان هزینه‌های تولیدی ناشی از تجویز خدمات نداشته و آنگاه که قلم را بر روی کاغذ برای نسخه نویسی می‌گذارند، در مواردی اقدام به تجویز دارو و خدماتی می‌کنند که حتی در نظام‌های درمانی خارج از کشور نیز مورد تایید قرار نگرفته و در برخی موارد ممکن است دلالان بازار دارویی و تجهیزات پزشکی نیز بر تجویزهای آنها و ارائه خدمات‌شان تاثیر بگذارند.



این کارشناس بیمه افزود: قاعدتا آنچه که سازمان‌های بیمه‌گر از پزشکان و بیمارستان‌های طرف قرارداد انتظار دارند، تجویز خدمات مبتنی بر گایدلاین‌ها و مشارکت در ریسک هزینه‌های تولیدی است و در همین راستا بیمه‌ها می‌توانند از اقدامات انگیزشی مانند پرداخت به موقع مطالبات استفاده کنند.

وی در پایان گفت: بدیهی است هرگاه سه ضلع مثلث شامل بیماران، ارائه دهندگان خدمت و سازمان بیمه‌گر بتوانند به تعادلی در تولید هزینه‌ها برسند، نظام ارائه خدمات به کارایی مطلوب خود دست خواهد یافت.

انتهای پیام


9815017
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس آگاهی پایتخت از بازگرداندن پسر بچه ۳ ساله گمشده به آغوش مادرش، خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه‌ای اقدام متزورانه آمریکا در انتشار گزارش موهوم وضعیت حقوق بشر را محکوم کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۷ اردیبهشت ماه) در شرایط قابل قبول است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از پیگیری برای تغییر قوانین بازدید ایمنی آتش‌نشانان از ساختمان‌ها خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مناسب سازی معابر شهری برای معلولان، مطالبه همیشگی این قشر بوده که متاسفانه این موضوع در برخی پروژه های شهری رعایت نمی‌شود و باعث ایجاد مشکلاتی برای معلولان شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، از به ثبت رسیدن ۸۱ مورد عملیات امداد و نجات در ۱۱ استان متأثر از سیل خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از آتش سوزی گسترده در یک انبار کالا در جنوب تهران خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به سیلاب‌های بهاری اخیر که در برخی از استان‌های کشور به وقوع پیوسته است، گفت: درس آموخته‌های این مخاطره، در مدیریت بهتر بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت استفاده می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان دیگر از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور خبر داد. علاوه بر این پرداخت، در هفته جاری نیز ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها، پزشکان و مراکز طرف ق...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است