علمی فناوری 00:46 - 03 آذر 1393
گروهی از محققان دانشگاه جان هاپکینز بعد از چند سال تلاش توانستند شکاف عمیقی را که در دانش زیست‌شناسی در ارتباط با تکامل گروهی از جانوران شامل اسب‌ها و کرگدن‌ها وجود داشت، پر کنند.

کشف منشا تکاملی اسب‌ها

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، محققان در گزارشی که اخیرا در مجله Nature Communications به چاپ رسیده، اعلام کرده‌اند که این گروه از جانوران احتمالا زمانی که هند هنوز به صورت جزیره‌ای مجزا بوده، از یک گونه حدواسط منشا گرفته‌اند.

اسب‌های امروزی و کرگدن‌ها به راسته‌ای تعلق دارند که «فردسُمان» نامیده می‌شود. جانورانی که در راسته فردسمان طبقه بندی می‌شوند همانطور که از نامشان پیداست تعداد انگشتان پای عقبی‌شان فرد است و همچنین دارای سیستم گوارش معینی هستند.

کن رز، استاد آناتومی و تکامل در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز اظهار کرد: هرچند فسیل‌شناسان با توجه به بقایای کشف شده مربوط به فردسمان، قدمت این راسته را تا پنج میلیون سال پیش یعنی دوره ائوسن تخمین زده‌اند، اما نحوه تکامل آنها به شکل امروزی همواره به صورت یک راز باقی مانده بود.

رز و گروه تحقیقاتی وی به مدت چندین سال فسیل پستانداران را در حوزه Bighorn در وایومینگ مورد بررسی قرار داده ولی از سال 2001 او و دانشگاه هندی وی شروع به مطالعه رسوبات مربوط به دوره ائوسن در غرب هند کردند، چرا که حدس می‌زدند فردسمان و گروه‌های دیگری از پستانداران احتمالا از این منطقه منشا گرفته‌اند.

آنها موفق به کشف رگه غنی و با ارزشی از استخوان‌های قدیمی در یک معدن زغال سنگ در شمال شرقی مامبای در هند شدند و اعلام کردند: کمک‌های مالی از موسسه نشنال جئوگرافیک دریافت کردند تا یک تیم تحقیقاتی را به مدت دو هفته در سال به محل معدن در گوجارات در غربی‌ترین نقطه هند بفرستند و این کار را به مدت ده سال ادامه دهند.

رز افزود: آنجه ما از معدن به دست آوردیم گنجینه‌ای واقعی از استخوان و دندان بود تا این مواد را در آزمایشگاه‌های خود مورد تحقیق و بررسی جدی‌تر قرار دهیم. از این میان، بیش از 200 فسیل متعلق به جانداری موسوم به Cambaytherium thewissi به دست آمد که تا پیش از این تنها اطلاعات اندکی از آن در دست بود.

محققان، تاریخ این فسیل‌ها را مربط به 54.5 میلیون سال پیش تخمین زدند که مشخصا جوانتر از قدیمی‌ترین فسیل‌های مربوط به فردسمان بود.

رز ادامه داد: در سال 1990 دو محقق به نام‌های دیوید کراوز و ماری مس مقاله‌ای منتشر کردند که نشان می‌داد چندین گروه از پستانداران که در آغاز ائوسن آشکار شدند، احتمالا زمانی که هند به صورت یک جزیره مجزا بود، از این شبه جزیره منشا گرفته‌اند. کامبایتریوم اولین مدرک محکم و قابل استناد برای قبول این فرضیه است.

او یادآور شد: ما فکر می‌کنیم که هند در زمان کامبایتریوم، یک جزیره بود، اما امروز جوندگانی در این شبه قاره زندگی می‌کنند که شبیه به آن دسته از جانداران ساکن اروپا هستند و یک توضیح احتمالی برای این پدیده این است که هند به تدریج به شبه جزیره عربستان یا شاخ آفریقا نزدیک شد و یک پل زمینی وجود داشت که به موجودات اجازه مهاجرت بین این سرزمین ها را می‌داد. اما کامبایتریوم تنهاست و نشان می‌دهد که هند برای مدت‌ها به صورت مجزا از سایر قاره‌ها بوده است.

انتهای پیام


5254109
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است