بین‌الملل 13:36 - 24 بهمن 1394
پنج سال پس از انقلاب؛
حکومت سلطنتی بحرین پنج سال بعد از آنکه انقلاب مردمی این کشور که از سوی اکثریت شیعه رهبری می‌شد را در سایه سکوت مجامع بین‌المللی و حمایت‌های منطقه‌ای تا حدودی سرکوب کرد، اکنون درگیر یک بن بست سیاسی شده که بحران اقتصادی نیز باعث وخیم‌تر شدن آن شده است.

آل خلیفه در بن‌بست سیاسی و بحران اقتصادی

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، تحلیلگران می‌گویند: لازم است در بحرین در حالی که پنج سال از آغاز قیام در این کشور در 14 فوریه 2011 با الهام از بهار عربی می‌گذرد یک توافق سیاسی میان حاکمان و مخالفان حاصل شود.

عفو بین الملل در آستانه سالگرد قیام بحرین در روز یکشنبه گفت: امیدها در بحرین برای پیشرفت در زمینه حقوق بشر و پاسخگویی در قبال سوءاستفاده‌های رخ داده در گذشته و حال کمرنگ شده‌اند.

مخالفان شیعه در بحرین در اعتراضاتی مشابه اعتراضات کشورهای دیگر منطقه علیه حاکمان دیکتاتورشان خواهان یک دولت دموکراتیک‌تر و سلطنت مشروطه در این کشور تحت کنترل خاندان آل خلیفه شدند. از زمان سرکوب قیام بحرین با مداخله نظامیان عربستانی، ده‌ها تن از مخالفان به زندان افتاده و یا از شهروندی محروم شده‌اند.

شیخ علی سلمان، رهبر جمعیت اپوزسیون الوفاق ماه ژوئن گذشته به اتهام تحریک به نافرمانی حکم چهار سال حبس را دریافت کرد و از زمان آغاز انقلاب تاکنون ده‌ها نفر در ناآرامی‌های دوره‌ای در بحرین که به رغم سرکوبگری ها رخ می دادند، کشته شده‌اند.

این در حالی است که عیسی بن عبدالرحمان الحمدی، وزیر اطلاع رسانی بحرین به رغم گزارش عفو بین الملل علیه وضعیت سیاسی کشورش گفت: بحرین در جبهه سیاسی پیشرفت به دست آورده است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: دولت بحرین اصلاحات را تسریع کرده و در انتخابات نوامبر 2014 که از سوی اپوزیسیون تحریم شد، اکثریت بحرینی ها به نفع پیشرفت مثبت حاصل شده از سوی پارلمانی که اختیارات بیشتری به دست آورد، رای دادند.

این وزیر وابسته به خاندان حاکم گفت: در جبهه اقتصادی بحرین هدف یک بودجه متوازن را به منظور برقراری تعادل میان درآمدها و هزینه ها از طریق افزایش درآمدهای غیرنفتی، اصلاح یارانه ها و کاهش هزینه های فعلی با ساختاربندی مجدد اداره های دولت در نظر دارد.

این در حالی است که پلیس بحرین هشدار داده هرگونه فراخوان برای اعتراضات در سالگرد قیام این کشور در روز یکشنبه یک تخلف کیفری محسوب شده و براساس قانون مجازات خواهد شد. شاهدان عینی گفتند نیروهای امنیتی بحرین در آستانه این سالگرد ایست بازرسی ها در روستاهای شیعه را که در دو شب گذشته شاهد تظاهرات بوده‌اند افزایش داده و چندین نفر را دستگیر کرده‌اند.

وزارت کشور بحرین اعلام کرد که یک انفجار «تروریستی» به یک خودرو پلیس در ورودی روستای شیعه دراز در نزدیکی منامه آسیب جزئی وارد کرد.

جیمز لینچ، معاون امور خاورمیانه و شمال آفریقا در عفو بین الملل می‌گوید: امروز در بحرین هر کسی که جرأت انتقاد از مقام ها را پیدا کند با ریسک مجازات مواجه است.

محمد بهارون، تحلیلگر اماراتی مرکز "البحوث" نیز گفت: تحولات 14 فوریه 2011 اعتماد بحرینی ها به طبقه سیاسی را متزلزل کرد.

وی افزود: وضعیت سیاسی بحرین همچنان متشنج مانده اما بحران اقتصادی فعلی این کشور فرصتی است تا یک زمینه مشترک برای رفع این چالش که بر زندگی همه شهروندان تاثیر گذاشته، پیدا شود.

عمده درآمد دولت بحرین از نفت است و حدود 190 هزار بشکه در روز در حال حاضر تولید نفت دارد اما بعد از سقوط قیمت نفت در اوایل سال 2014 بحرین نیز مجبور به کاهش هزینه های خود همچون دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس شد.

به گفته جعفر السایق، اقتصاددان عرب، بحرین بین 86 تا 88 درصد درآمدش از نفت است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده رشد اقتصادی بحرین امسال به 2.25 کاهش یابد در حالی که این رشد در سال گذشته میلادی 3.2 درصد بود.

مقام های بحرین به منظور کاهش کسری بودجه تصمیم به قطع یارانه های سوخت و گوشت گرفتند و بعد از آن قرار است یارانه های برق و آب را قطع کنند. با این حال به گفته علی فخرو، وزیر سابق دولت بحرین و تحلیلگر فعلی، چنین تدابیر ریاضتی مشکل اقتصادی بحرین را حل نخواهد کرد.

وی گفت: بحران سیاسی بحرین به سطحی رسیده که دیگر غیرقابل مدیریت شده است و هم دولت و هم مخالفان به بن بست رسیده‌اند و لازم است توافقی از طرق مذاکرات میان آنها به دست آید.

انتهای پیام


7679096
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، نیرو‌های آمریکایی در اوکراین درگیر آموزش نیستند بلکه حملات تروریستی اوکراینی‌ها را هماهنگ می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک هیئت مصری برای مذاکره درباره اسرا و جلوگیری از حمله به رفح امروز به اراضی اشغالی سفر می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک استاد فلسطینی ساکن در تورنتو بخشی از زندگی طاقت فرسای خانواده خود در زیر بمباران‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه را روایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام صهیونیست نسبت به خطرات تشدید تنش‌ها با حزب‌الله هشدار داد و گفت تعداد بالای موشک‌های مقاومت، سیستم‌های دفاع هوایی را دچار مشکل می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مقام ارشد نظامی آمریکا مدعی شد که دولت بایدن ساخت اسکله موقت در ساحل غزه را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه از طریق کشتی آغاز کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اسامه حمدان از رهبران جنبش حماس در اظهاراتی گفت که حمله به رفح به یک درگیری سیاسی داخلی برای رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی همکاری رئیس دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا با پلیس برای سرکوب دانشجویان حامی غزه، درخواست‌ها برای برکناری رئیس مصری الاصل این دانشگاه افزایش یافت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با وجود اطلاع‌رسانی درباره سایت‌های متعلق به آژانس‌های امدادی غربی در نوار غزه، به عمد آن‌ها را هدف قرار می‌دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که این رژیم مایل است در ازای توافق با حماس از قصد خود برای حمله به شهر رفح صرف نظر کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است