علمی فناوری 14:00 - 31 شهریور 1393
پیچیدگی ژن ها بیش از چیزی است که تصور می کنیم. نتایج تحقیقات نشان می دهد هیچ ژن غالب یا مغلوبی برای رنگ موها، چشم ها و ظاهر وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، معمولا ژن هایی غلبه می کنند که یا غالب یا تعدادشان از یکی بیشتر یا مشابه (ژن های مغلوب) یا ژن های وابسته به جنس باشند که در پسرها وجود دارد، بنابراین باید منتظر بمانید تا فرزندتان به دنیا بیاید و ببینید چه شکلی است و هنوز رازهایی در علم است که ما چیزی در مورد آن نمی دانیم.



کودک ۲۲ جفت کروموزوم دیگر هم به ارث می برد (۱۱ جفت از هر یک از والدین که در مجموع ۴۶ کروموزوم خواهدشد). کروموزوموم ها و ژن های موجود در آنها ویژگی های فردی از رنگ چشم ها و موها تا رنگ پوست و طول مژه ها و شکل بینی را تعیین می کنند.

 

ظاهر موها

چه تصوری از رنگ موهای نوزادتان دارید؟ یک قانون کلی وجود دارد؛ احتمال دارد والدین با موهای طلایی، فرزندی با موهای طلایی داشته باشند، مخصوصا اگر افراد زیادی با موهای صاف در خانواده شان وجود داشته باشد. همین نکته برای والدینی که موهای قهوه ای، مشکی یا قرمز دارند هم صادق است، اما اگر پدر و مادر از دو قومیت متفاوت باشند، مثلا یکی اهل آسیا و دیگر اروپا، قضیه کاملا متفاوت خواهد بود.

 

محققان معتقدند اگر یکی از والدین موهای قهوه ای یا مشکی و دیگری موهای قرمز یا طلایی داشته باشند، نوزادشان موهای تیره خواهد داشت زیرا ژن قهوه ای و مشکی غالب هستند. با توجه به اینکه چقدر ژن ها غالب هستند و تعدادشان چقدر است، رنگ موهای نوزاد می تواند طلایی یا قرمز شود.

 

وزن کودک

نظرتان در مورد اینکه کودک تپلتان همچنان که بزرگ می شود، همان طور تپل بماند، چیست؟ مسلما این اتفاق زیاد خوشحالتان نمی کند، زیرا ممکن است سلامت او در معرض خطر بیفتد اما اگر یک رژیم خوب و سالم در کنار عادت های خوب ورزشی برایش در نظر بگیرید، حتما احتمال خطر کمتر است.

 

نتایج تحقیقات نشان می دهد وزن افراد تا ۴۰ درصد به عوامل ژنتیکی مربوط می شود و بیشتر امری محیطی و رفتاری است، اما اگر در خانواده تان تعداد افراد چاق و دارای اضافه وزن زیاد باشد، احتمال اینکه فرزند شما هم در بزرگسالی همچنان چاق بماند، زیاد است.



چشمانی که او خواهد داشت

رنگ چشم به عامل ژنتیک و وراثت مربوط است؛ هر فرد دو نوع ژن دارد که هریک را از والدین خود به ارث می برد. این دو ژن می توانند به هم شبیه یا با هم متفاوت باشند.

 

همیشه ژن رنگ تیره بر رنگ روشن غالب است و به همین دلیل، فردی با دو ژن رنگ قهوه ای یا یک ژن آبی و یک ژن قهوه ای، چشم های قهوه ای خواهد داشت. رنگ نهایی چشم ها تا حدود ۶ تا ۱۰ ماهگی کاملا مشخص نمی شود.



چقدر امکان دارد کودک شبیه برادر و خواهرش شود؟

تقریبا نیمی از ژن های کودکان دقیقا شبیه ژن های خواهر و برادرشان است، اما احتمال دارد فرزند جدیدتان که به دنیا می آید شبیه شخص دیگری در خانواده باشد. در این موارد، ممکن است کودک سهمی کمتر از ۵۰ درصد از ژن هایش با خواهر و برادرش شباهت داشته باشد.

 

کوتاهی و بلندی قد

چقدر احتمال دارد فرزندتان به اندازه همسرتان قدبلند شود یا مثل شما، مادر یا پدرتان کوتاه قد یا قدمتوسط باشد؟ والدین بلند قد بیشتر ممکن است فرزندان قدبلند و والدین کوتاه قد، بیشتر احتمال دارد فرزندان قدکوتاه تری داشته باشند. گاهی هم ۲ والد کوتاه، فرزندی بلند قد دارند و برعکس. همچنین محیط می تواند روی قد تاثیرگذار باشد. مثلا رژیم غذایی ناکافی می تواند روی این امر تاثیر داشته باشد.



موهای پرپشت یا کم پشت

برای پیش بینی اینکه نوزاد پسر روزی دچار کم مویی می شود یا نه به والدین او نگاه کنید. این ژن از مادر به فرزند منتقل می شود زیرا ژن طاسی روی کروموزوم x قرار دارد. بیشتر از آنکه ریزش موی یک پسر به پدرش شباهت داشته باشد، به پدربزرگش (پدر مادرش) شبیه است.



اگر پدربزرگ مادری، موهای کم پشتی داشته باشد، الگوی طاسی سر با کروموزوم x، از پدر به دختر و به پسرهای او به ارث می رسد و این فرایند همچنان ادامه می یابد.

 

منبع : دلگرم

4774090
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است