علمی فناوری 11:09 - 05 خرداد 1398

رصد سیاره کوتوله «سِرِس» از آسمان ایران در اولین ساعات فردا

علی آزادگان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سیاره کوتوله سِرِس در اولین ساعات روز دوشنبه به کمترین فاصله خود از زمین می‌رسد، بیان کرد: در ساعت ۰۱:۵۰ دوشنبه سیاره کوتوله سرس در فاصله ۲۶۱.۹۹ میلیون کیلومتری زمین قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این سیاره کوتوله را می‌توان با دوربین دوچشمی یا تلسکوپی کوچک از آسمان ایران رصد کرد، گفت: مکان سیاره کوتوله صورت‌فلکی مارافسا است.

آزادگان خاطر نشان کرد: این سیاره، نخستین سیاره کوتوله کشف‌شده و بزرگ‌ترین سیارک در کمربند سیارکی و بین مدار مریخ و مشتری است. قطر سرس، برابر با ۹۴۵ کیلومتر است و از نظر بزرگی سی و سومین جرم شناخته شده سامانه خورشیدی به شمار می‌رود.

به گفته وی، سرس یک‌سوم جرم کمربند سیارکی را تشکیل می‌دهد و تنها شئ شناخته شده کمربند سیارکی بوده که دارای تعادل هیدرواستاتیکی است.

وی در خصوص جزئیات این سیاره کوتوله گفت: هسته سرس از سنگ و گوشته آن از یخ تشکیل شده‌است و ممکن است اقیانوسی از آب مایع در زیر لایه یخ داشته باشد. سطح سرس احتمالاً مخلوطی از یخ‌آب و مواد معدنی مختلف هیدراته مثل کربنات‌ها و رس است.

این کارشناس نجوم با بیان اینکه این اتفاق موجب می‌شود که سرس در این شب‌ها در درخشنده‌ترین وضعیت خود باشد، افزود: همچنین در ساعت ۱۰:۰۹ صبح چهارشنبه ۸ خرداد نیز سرس به مقابله می‌رسد. قدر سرس در این شب‌ها ۶.۷۶ خواهد بود که بسیار به حد قدری چشم غیر مسلح نزدیک است. با این حال باید برای رصد آن از دوربین دوچشمی یا تلسکوپی کوچک استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه سیاره کوتوله سرس نزدیکترین سیاره کوتوله به زمین است، بیان کرد: هرچند سرس کوچک‌ترین سیاره کوتوله منظومه شمسی است، اما بزرگترین جسم کمربند سیارکهاست. البته سرس تنها عضو این کمربند است که شکلی کروی دارد.

این کارشناس نجوم در مورد خصوصیات سیاره کوتوله سرس بیان کرد: مدار سرس بین مدار مریخ و مشتری (نزدیک به مریخ) قرار دارد. قطر آن ۹۴۵ کیلومتر است و سی و سومین جسم بزرگ منظومه شمسی است. این سیارک در سال ۱۱۸۰ شمسی (دوران فتحعلی شاه قاجار) توسط جوزپه پیاتزی در رصدخانه پالرمو کشف شد. ابتدا آن‌را سیاره دسته‌بندی کردند اما با افزایش اجسام مشابه، ۵۰ سال بعد از کشف، سیارک دسته‌بندی شد.

به گفته وی، در سال ۱۳۸۵ انجمن بین‌الملل نجوم سیاره سرس را در دسته‌بندی جدید «سیاره کوتوله» قرار داد.


10137184
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است