علمی فناوری 14:06 - 08 اردیبهشت 1394
همشهری آنلاین ماهی که ماه نبود
روز گذشته اخترشناسان به مدت ۱۳ ساعت دچار سردرگمی شده‌بودند زیرا جرمی کیهانی را رصد کردند که قمری ناشناخته در مدار زمین به نظر می‌آمد.

براساس گزارش دیسکاوری، اکنون اخترشناسان دریافته‌اند آنچه با قمری نادیده و ناشناخته اشتباه گرفته‌بودند در اصل تلسکوپ فضایی گایا متعلق به آژانس فضایی اروپا بوده‌است.

مرکز سیاره کوچک اتحادیه بین‌المللی نجوم در کمبریج ماساچوست آمار تمامی جرم‌های کیهانی کوچکی را که از آسمان زمین عبور می‌کنند ثبت کرده و درباره رصد‌های جدید از سرتاسر جهان اطلاع‌رسانی می‌کند. صبح روز گذشته این مرکز اطلاعاتی درباره جرمی به نام 2015 HP116 منتشر کرد که به ظاهر سیارکی به وسعت یک متر بود که در مدار ژئوسنتریک زمین توسط تلسکوپ Pan-SRATTS در هاوایی رصد شده‌بود.

بررسی‌های گرت ویلیامز اخترشناس مرکز سیاره کوچک نشان می‌دادند این جرم از اکتبر 2014 تا مارچ 2019 در مرز سیستم زمین-ماه باقی خواهد‌ماند و به قمری جدید و موقتی برای زمین تبدیل خواهد‌شد. این شرایط برای زمین بی‌سابقه نبوده‌است، زیرا شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد احتمال وجود صد‌ها قمر کوچک در مدار زمین وجود دارد.

با این‌همه در نهایت مشخص شد این جرم سیارک یا قمر موقتی نیست،‌بلکه تلسکوپ فضایی گایا است که هم‌اکنون درحال نقشه‌برداری از میلیون‌ها ستاره در داخل کهکشان راه شیری است. درست 13 ساعت پس از کشف قمری جدید برای زمین، مرکز سیاره کوچک این کشف را مردود اعلام کرده و گفت چنین اجرامی در اطراف زمین وجود دارند، اما این مورد، یکی از آنها نبوده‌است.

مدار سیاره زمین مملو از زباله‌های فضایی است، از ماهواره‌های از کار‌افتاده گرفته تا بقایای بوستر راکت‌ها،‌از این رو مرکز MPC همواره رصد‌ها را بارها کنترل می‌کند تا جرک کشف شده با این زباله‌ها اشتباه نشوند.

در سال 2007 نیز این مرکز نسبت به نزدیک شدن جرمی به نام VN84 2007 به زمین و عبور بسیار نزدیک آن از کنار سیاره هشدار داد، اما در نهایت مشخص شد آن جرم فضاپیمای روزتای اروپا بوده‌ در حین انجام ماموریت پرواز از نزدیکی زمین بوده‌است.


6279147
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است