فرهنگی‌هنری 13:51 - 31 فروردین 1397
یک کارگر ساده که در ساختمان کار می کرد اکنون میراث روستایی سمنانی ها را در خانه اش حفظ کرده و میزبان گردشگران در اقامتگاه بومی اش از سراسر ایران شده است.

یک کارگر ساختمانی میراث روستایی سمنانی‌ها را حفظ کرد

به گزارش خبرنگار مهر، همه او را عمو علی صدا می زنند او عمو علی همه کسانی است که به خانه_موزه اش می روند گردشگران و مسافران خانه او بسیار اوقات به دیدن خودش مشتاق تر هستند تا خانه و موزه اش.

علی خنجری را تا همین چند سال پیش به عنوان کارگر ساختمانی کار می کرد و کسی نمی شناختش. تا اینکه قاسمی معاون گردشگری شاهرود یک روز در کنارش چای خورد و متوجه شد که او نقاش، هنرمند، نوازنده و خوش ذوق است و در سالهای اخیر هر آنچه که مربوط به زندگی گذشته مردم سمنان بوده را جمع آوری می کرده است. قاسمی به او پیشنهاد کرد که محلی برای نمایش این اشیا و اقامت مهمانان فراهم کند و تاکید داشت که « خودش باشد.»

تا همین چند سال پیش همه فکر می کردند که این کارگر ساده ساختمانی که وسایل قدیمی زندگی روزمره مردم را جمع می کند، چند سالی از زندگی معمولی و هم سن و سالهای خودش عقب است حتی او هم به همین باور رسیده بود. بعضی ها کارهایش را نقد می کردند و برایشان سوال بود که چرا هر آنچه که آنها از چرخه زندگی شان خارج می کنند را جمع می کند .

اما حالا همان افراد برای دیدن این وسایل باید به قلعه اش بروند و برای دیدن موزه اش دو هزار تومان بلیت بخرند او آشپزخانه و یکی از اتاق هایی که در آن زندگی می کرد را به موزه تبدیل کرده و همه ملزومات زندگی مردم سمنان را در آن جمع کرده است طراحی و چیدمان این وسایل هم به ابتکار خودش بوده و چون نقاش است  تصویری برجسته از نمای قدیمی روستای قیچ قلعه را هم روی دیواری ایجاد کرده است تا همه به یاد بیاورند که درگذشته قیچ قلعه چه شکلی بوده است و چه خانه های گلی و خشتی داشت که اکنون دیگر نیست.

علی خنجری کارهای هنری خودش را به نمایش گذاشته است از نقاشی ها تا هنرهای خودآموخته اش را. او تصویری از امام خمینی را نقاشی کرده است و می تواند تصویر هر شخصی را که کمتر از یک دقیقه دیده نقاشی کند او ساز هم می نوازد به خصوص برای مهمانانی که به خانه اش می روند. 

از همه شهرها برای اقامت در خانه اش می آیند و برخی از افراد تنها برای اینکه با او بنشینند و به حرف هایش گوش دهند گفته هایی که با لهجه سمنانی ها عجین شده است او برای مهمانانش همه چیز فراهم می کند از پذیرایی تا اقامت در اتاق های محدودی که برای 70 مسافر تجهیز کرده است. قاسمی معاون گردشگری شاهرود به او ایراداتی می گیرد که او  در بخش اقامتگاههای بوم گردی بی عیب باشد چون عموعلی هنوز خودش را فراموش نکرده است با اینکه خانه و موزه اش به سوددهی رسیده است.

قیچ قلعه و موزه عموعلی در سال 96 یک هزار و 250 نفر بازدید کننده داشت اما در طول ایام نوروز 97 او میزبان هزار نفر بود. این افراد از شهرهای مختلف سمنان هم آمده بودند تا به یاد بیاورند که معماری قدیمی قیچ قلعه به چهشکل بوده است شاید چون این معماری خانه و موزه را در هیچ کجا ندیده اند. 

اینجا یک خانه خیلی ساده است و با ساکنانی ساده تر. هر گردشگری که به این جا می آید از همان دم وقتی استقبال عمو علی را می بیند متوجه می شود که از تکلف خبری نیست همین است که باعث میشود گردشگران از این خانه بیرون نروند. او لباسی را به تن می کند که همسرش دوخته است او هنوز سنت خانوادگی اش را حفظ کرده است و وقتی صندلی برای مهمان نباشد تلویزیونی را برای مهمانانش می آورد تا روی آن بنشینند می گوید که باید وقتی دور هم هستیم در دنیای واقعی زندگی کنیم نه مجازی.


9752319
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» امام هادی (ع) در روایتی تأکید کرده‌اند که زائر قبر حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) همچون کسی است که حرم امام حسین (ع) را زیارت کرده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نغمه مستشار نظامی مخمسی را در استقبال از سروده رهبر انقلاب که در آستانه عملیات وعده صادق بیتی از آن را خواندند، سروده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» منتظری نمایشگاه کتاب تهران را پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران دانست و گفت: شعار سی و پنجمین دوره این رویداد در عین کوتاهی پیام‌ مهمی دارد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه‌ای با حضور کارگردان و بازیگران سریال «رستگاری»، از عوامل این مجموعه تلویزیونی تقدیر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سینمای ایران در هفته ابتدایی اردیبهشت ماه میزبان ۵۸۹ هزار مخاطب شد و «تمساح خونی» و «مست عشق» به رقابت پرداختند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سرمربی فوتبال ساحلی گفت: زمانی که پنج میلیون نفر برای انتخاب «قهرمان ایران» رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر دفتر شعر و موسیقی سازمان صداوسیما گفت: بعد از اینکه حضرت آقا برای عملیات وعده صادق شعر سرودند، شاعران پنج کشور نیز در این زمینه شعر سرودند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام یعقوبی گیلانی گفت: حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شعبه‌‏ای از حرم سیدالشهدا (ع) است و این فضیلتی بزرگ است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد گفت: می‌توان «نون‌خ ۵» را از نظر فرهنگی و قومی، بازتاب‌دهنده اتحاد اقوام ایرانی با تمرکز بر دو قوم کرد و بلوچ دانست.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مسجد مهمترین پایگاه انقلاب اسلامی و پایگاه همه مردم است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است