علمی فناوری 11:40 - 06 خرداد 1397
معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با تشریح وضعیت واحد علوم و تحقیقات در نظام‌های رتبه‌بندی، از تشکیل کمیته ارتقای جایگاه ملی و بین‌المللی این واحد دانشگاهی خبر داد.

کمیته ارتقای جایگاه ملی و بین‌المللی واحد علوم و تحقیقات ایجاد می‌شود

به گزارش ایسنا، دکتر فاطمه عزیزآبادی فراهانی با اعلام این خبر گفت: مجموعه واحد علوم و تحقیقات ضمن تلاش برای توسعه کمی و کیفی تولیدات و مستندات علمی و نمایه‌سازی در پایگاه‌های استنادی معتبر بین‌المللی، اهتمام ویژه علمی و پژوهشی خود را بر هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویی به سوی تولید محتوا با اولویت حل مسائل و چالش‌های ملی قرار داده است.

 وی افزود: در همین راستا قرار است کمیته ارتقای جایگاه ملی و بین‌المللی واحد علوم و تحقیقات تشکیل و شاخص‌های مطلوب ارزیابی پژوهشی با هدف کیفی‌سازی و کاربردی کردن تولیدات و مستندات علمی طراحی شود.

 معاون پژوهش و فناوری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به تشریح وضعیت واحد علوم و تحقیقات در نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی پرداخت و در این زمینه به معیارهای رتبه‌بندی و رتبه واحد علوم و تحقیقات در ایران و جهان بر اساس هر کدام از نظام‌های رتبه‌بندی اشاره کرد که این شرح در قالب جدول آمده است:

جدول وضعیت واحد علوم و تحقیقات در نظام‌های رتبه‌بندی

ردیف

نظام رتبه‌بندی

معیارهای رتبه‌بندی

رتبه واحد علوم و تحقیقات در ایران

رتبه واحد علوم و تحقیقات در جهان

۱

Scimago

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس عملکرد پژوهشی و در قالب مقالاتی که در نشریات معتبر بین‌المللی نمایه شده‌اند

۱۱

۵۴۸

۲

Webometrics

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس قابلیت به اشتراک‌گذاری علم توسط وب سایت‌های دانشگاهی

۱۸

۱۴۵۶

۳

SciVision

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس شاخص‌های پژوهش، نوآوری و آموزش

۵

۹۳۸

۴

Leiden

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس تولیدات علمی و تأثیر انتشارات علمی

۱۲

۶۸۲

دکتر عزیزآبادی فراهانی در ادامه به ارائه گزارشی از مدارک و مستندات علمی نمایه شده واحد علوم و تحقیقات در پایگاه استنادی  Web of Scienceپرداخت.

تعداد مدارک علمی نمایه شده واحد علوم و تحقیقات در پایگاه استنادی WoS

وی تعداد مدارک علمی نمایه شده از سوی واحد علوم و تحقیقات در پایگاه استنادی WoS در بازه زمانی سال ۱۹۹۹ تا می ۲۰۱۸ را ۱۲ هزار و ۴۰۴ مدرک علمی عنوان کرد و گفت: تعداد مدارک علمی نمایه شده در هر سال، نشان‌دهنده روند رو به رشد در نمایه‌سازی مدارک علمی واحد علوم و تحقیقات در این پایگاه استنادی است.

دکتر عزیزآبادی فراهانی افزود: از لحاظ حوزه تخصصی، مقالات و مستندات نمایه شده در پایگاه استنادی  WoS، حوزه‌های مهندسی با ۲۸۳۰ عنوان، فیزیک با ۱۶۱۵ عنوان، شیمی با ۱۳۸۹ عنوان، مواد با ۱۰۶۸ عنوان، کامپیوتر با ۱۰۵۴ عنوان، محیط زیست و ریاضی هرکدام با ۶۰۶ عنوان، تکنولوژی علوم با ۵۳۷ عنوان و کشاورزی، بیوشیمی و زیست مولکولی هر کدام با ۳۶۵ عنوان، بیشترین سهم را در این مدارک به خود اختصاص داده‌اند.

دکتر عزیزآبادی فراهانی افزود: در طی سال‌های گذشته بیشترین تعداد استناد به مدارک علمی نمایه شده واحد علوم و تحقیقات در پایگاه استنادی WoS، در سال ۲۰۱۷، برابر ۱۴ هزار و ۷۶۱ بوده است. امید است با همین روند روبه‌رشد، تعداد بیشتری از مستندات علمی تا پایان سال ۲۰۱۸ نمایه‌سازی شود.

انتهای پیام


9791899
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است