علمی فناوری 01:47 - 04 اردیبهشت 1397
یک محقق اختر فیزیک تشریح کرد؛
به باور منجمان هر چند که کشور در تولید علم وضعیت خوبی دارد و 40 درصد محققان از دانشمندان ایرانی هستند ولی در کشور به دلیل کمبود اعتبارات نتوانستیم در حوزه نجوم حرفه‌ای وارد شویم.

دلایل عدم توفیق کشور در توسعه نجوم حرفه‌ای

دکتر علی عجب‌شیری‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه تبریز و محقق اختر فیزیک در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه روز جهانی نجوم در کشور مورد توجه به قرار گرفته که بسیار به‌جا است، گفت: در این روز جهانی رویدادهای نجومی که در طول یک سال رخ می دهند و یا یافته‌های جدید این حوزه، در قالب کارگاه‌ها و نمایشگاه‌هایی عرضه‌ می‌شوند.

وی با ابراز خرسندی از اینکه روز به روز به علاقه‌مندان علم نجوم افزوده می‌شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در تحقیقات دانشگاهی نیز رشد چشمگیری داشتیم به گونه‌ای که خود را به سطح مطالعات دنیا رسانده‌ایم.

عجب‌شیری‌زاده در عین حال با بیان اینکه رجوع به این علم بشتر در قالب علاقه‌مندی به این حوزه است تا اینکه افراد در دانشگاه‌ها به تحصیل در این رشته بپردازند، اظهار کرد: فعال بودن در حوزه نجوم بر خلاف سایر حوزه‌های علمی نیازی نیست در دانشگاه‌ها تحصیل کرد.

این محقق ادامه داد: با توجه به فعالیت‌های انجام شده در این حوزه بسیار خرسندم که زحماتی که محققان در این حوزه کشیدند به ثمر رسیده است.

وی انتشار گسترده اخبار نجوم را از دیگر دلایل علاقه‌مندی کشور به این حوزه دانست و ادامه داد: این امر موجب شده است که اطلاع رسانی رویدادهای نجومی از طریق سایت‌های خبری بیشتر شده است و این امر زمینه ترویج این علم در کشور در آشنا شدن مردم با علم نجوم را فراهم کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز هفته جهانی نجومی را هفته‌ای برای یادآوری اقدامات انجام شده در مدت یک سال در علم نجوم توصیف کرد و افزود: خوشبختانه انجمن نجوم ایران در این اقدامات شایسته‌ای در این عرضه اجرایی کرده است از این نظر به نظر من برگزاری این هفته جهانی در کشور بسیار با اهمیت است؛ چراکه در مدت یک هفته مردم با شگفتی‌های علم نجوم آشنا خواهند شد.

نجوم رصدی و نجوم نظری

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز به بیان توسعه نجوم رصدی و نظری در کشور پرداخت و گفت: 40 درصد از دانشمندان ناسا ایرانی هستند و این افراد وابستگی خود را به ایران اعلام کرده‌اند و در ایران نیز محققان مطرحی در این حوزه داریم.

وی اعتبارات مالی و حمایت مالی را گلوگاه توسعه این علم در کشور دانست و افزود: این امر موجب شده تا دانشمندان ایرانی نتوانند در نجوم حرفه‌ای خود را نشان دهند ولی از نظر تولید علم جهان وضعیت خوبی داریم.

عجب‌شیری‌زاده با اشاره به زیر ساخت‌های تحقیقاتی نجوم ادامه داد: علم نجوم به گونه‌ای است که مرز جغرافیا ندارد چون تحقیقاتی که در این زمینه در حال اجرا شدن است و یا اینکه چه تحقیقاتی باید در آینده انجام شود از طریق شبکه‌های علمی به اطلاع عموم می‌رسد.

رصد ماه گرفتگی با محققان فرانسوی

این محقق حوزه اخترفیزیک از برگزاری کارگاه آموزشی در حوه اختر فیزیک در روزهای 5 و 6 مرداد ماه خبر داد و گفت:همزمان با برگزاری این کارگاه و روز 5 مرداد ماه سال جاری پدیده گرفتگی کامل ماه رخ خواهد داد که با توجه به عرض جغرافیا آن،‌این پدیده در ایران قابل مشاهده است.

وی افزود: علاوه بر آن شاهد نزدیک شدن سیاره زهره به زمین هستیم که این جرم آسمانی بسیار نورانی دیده می‌شود.

عجب‌شیری‌زاده ادامه داد: به این مناسبت کارگاه دو روزه از سوی پژوهشکده فیزیک کاربردی و تحقیقات ستاره شناسی دانشگاه تبریز با همکاری کشور فرانسه برگزار خواهد شد.

به گفته وی، علاوه بر آن از طریق رصدخانه دانشگاه تبریز این پدیده رصد خواهد شد.

انتهای پیام


9756001
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در فاصله ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، انفجار‌های ستارگانی مرموزی در کهکشان NGC ۴۳۸۳ رخ می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» موجودات فضایی و جستجو برای حیات فرازمینی منبع دائمی کنجکاوی برای انسان‌ها به طور کلی و دانشمندان به طور خاص بوده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در راستای برگزاری چهار آزمون در کل کشور تنها چهار مورد دستگیری داشتیم که این نشان می‌دهد داوطلبان به سیستم آموزشی ما اعتماد کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است