علمی فناوری 08:59 - 29 بهمن 1397

شناسایی ترافیک نامتعارف مکالمات بین الملل/قطع شماره وپیگیری حقوقی

صادق عباسی شاهکوه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه مکالمات بین الملل کاربران برای خروج از کشور و ورود به کشور باید از شبکه ارتباطات زیرساخت عبور کند، اظهار داشت: از نظر قانون هرگونه ترافیک ارتباطات بین الملل باید از شبکه ارتباطات زیرساخت عبور کند و زمانی که این ارتباطات از شبکه زیرساخت عبور نکند، غیرقانونی محسوب می شود. درست مانند کالایی که باید از گمرک کشور وارد شود و در غیر اینصورت قاچاق به شمار می رود.

وی با بیان اینکه هم اکنون از مسیر ارتباطات بین الملل اقدامات غیرقانونی در برقراری ترافیک صورت می گیرد که از جمله آن می توان به ایجاد ترافیک نامتعارف، ترمینیشن و قاچاق ترافیک اشاره کرد، افزود: سامانه شرکت ارتباطات زیرساخت، شماره هایی که ترافیک های نامتعارف ایجاد می کنند را شناسایی کرده و ما نسبت به قطع این شماره ها اقدام می کنیم.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، با تاکید براینکه شناسایی اینگونه شماره ها به طور متداول اتفاق می افتد و سریعا قابل شناسایی بوده و طولانی مدت نیست، ادامه داد: معمولا سامانه شرکت زیرساخت به صورت هفتگی شماره هایی که از آنها به طور نامتعارف ارتباط برقرار شده باشد را شناسایی و قطع می کند. در مواردی نیز که اینگونه ارتباطات در شبکه ما شناسایی نشوند، از سوی اپراتورها گزارش داده می شوند و ما نسبت به قطع آنها اقدام کرده و پیگیری حقوقی انجام می دهیم.

عباسی شاهکوه با بیان اینکه ترافیک نامتعارف با ترمینیشن و قاچاق مکالمه تفاوت دارد، گفت: ترافیک نامتعارف اغلب از سمت کشورهای آفریقایی و بعضا کشورهایی که خیلی معروف نبوده و رفت و آمد کمی از سمت ایران به این کشورها می شود، اتفاق می افتد. اما در بحث قاچاق مکالمه، متخلفان به جای اینکه ارتباطات دیگر کشورها را به طور مستقیم به مقصد ارسال کنند، آن را به ایران ارسال کرده و از طریق مراکز بین‌الملل ما به کشور مقصد ارسال می‌ کنند؛ تا از فرصت مکالمه ارزان ایران و یارانه پرداختی ایران به مکالمات، استفاده کنند.

وی با بیان اینکه اما ترافیک نامتعارف با دلایل دیگر و برمبنای تجارتهای دیگری صورت می گیرد، افزود: تماس‌های نامتعارف با هدف درآمدزایی عده‌ای از تولید ترافیک صورت می‌گیرد. دراین روش، فرد یا افراد تماس گیرنده با استفاده از تماس‌گیرنده‌های خودکار از شماره‌های ویژه با کاربران در داخل ایران تماس ناموفق برقرار می‌کنند که برقراری مجدد تماس با این شماره‌ها، هزینه نسبتا بالایی در بر خواهد داشت و هرچه طول مکالمه بیشتر شود، هزینه نیز افزایش می‌یابد. البته این هزینه، هزینه‌ای اضافه بر هزینه تماس بین‌المللی است.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت توضیح داد: تولید ترافیک نامتعارف (traffic generation) اصطلاحی است که در صنعت ارتباطات به کار می‌رود و عده ای از خلاءهای موجود در شبکه ارتباطی استفاده کرده و درآمد کسب می‌کنند. اما باید بدانیم که درآمدزایی از تولید ترافیک مکالمه و جمع آوری ترافیک ارتباطی، منبع درآمد غیرقانونی محسوب می‌شود و به همین دلیل عده ای از زمانهایی مانند اربعین که نرخ‌ها تغییر می‌کند و کاربران ممکن است در انتظار تماس‌های خارجی باشند، استفاده کرده و با بالابردن ترافیک ارتباطی، درآمدزایی می‌کنند.

وی ادامه داد: این درحالی است که موضوع ترمینیشن ( برقراری ارتباطات غیرمجاز از خارج به داخل کشور) با افزایش نرخ ارز پررنگ تر می شود و در این برهه از زمان، برای قاچاقچیان، قاچاق به صرفه تر خواهد بود. اما با این‌حال ما در شرکت ارتباطات زیرساخت هم روشهای مختلف برای کنترل داریم و جلوی بسیاری از این گونه اقدامات را می گیریم و تلاش این است که این موضوع به حداقل برسد.

به گزارش مهر، آبان ماه امسال، کاربران زیادی در ایران با تماس‌های تلفنی از شماره‌های خارجی با پیش‌شماره‌هایی همچون ۰۶۷۸، ۰۹۶۰ و... که متعلق به کشورهایی مانند ⁣وانواتو، مالدیو، ماداگاسکار و ...بود، مواجه شدند که اغلب نیز به صورت Missed Call و انتظار تماس روی گوشی فرد دیده می‌شد.

در این روش کلاهبرداری، تماس گیرنده به سرعت تماس مدنظر را قطع کرده و منتظر تماس مجدد از سمت ایران می‌شد. از آنجایی که برخی کاربران پس از مشاهده شماره روی تلفن خود و تماس ناموفق، عادت به برقراری مجدد ارتباط با تماس گیرنده دارند، نسبت به برقراری مجدد تماس با این شماره تلاش کرده و درنهایت با هزینه سنگینی در صورتحساب خود مواجه شدند.


10058345
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هنگامی که سن افزایش می‌یابد، کاهش تدریجی سرعت و چابکی بدن ما غیرعادی نیست. خواه قدم زدن آرام در اطراف محله باشد یا دستیابی به کنترل تلویزیون، حرکات ما با افزایش سن کاهش می‌یابد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در گرینلند بررسی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در جدیدترین اظهار نظر خود اعلام کرده است که ربات انسان‌نمای اپتیموس شرکت تسلا احتمالا از سال ۲۰۲۵ فروش خود را آغاز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم تجربی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است