علمی فناوری 14:27 - 08 آذر 1399
دانشمندان "دانشگاه وارویک"(University of Warwick) انگلیس و "دانشگاه چینی هنگ کنگ"(CUHK) در مطالعه اخیرشان روش جدیدی را توسعه داده‌اند که در آن از نوعی تابش موسوم به "اشعه‌های تی"(T-rays) برای تجزیه و تحلیل ساختار پوست استفاده می‌کنند.

تجزیه و تحلیل ساختار پوست با کمک فناوری "اشعه تی"

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، انتظار می‌رود این روش بتواند به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما، پسوریازیس و سرطان پوست کمک کند. واقعیت جالب در مورد این روش این است که روش مذکور می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا تصویری دقیق‌تر از نواحی مختلف ساختار پوست و میزان هیدراته بودن آن نسبت به روش‌های فعلی تهیه کنند.

خصوصیات منحصر به فرد روش یاد شده، تصویربرداری و تجزیه و تحلیل آن با اشعه تراهرتز(THz) در سال‌های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است زیرا اشعه تی می‌تواند از طریق بسیاری از مواد مانند پلاستیک، سرامیک و لباس دیده شود که این امر آنها را روشی کاربردی برای بررسی بدن به روشی کاملا غیرتهاجمی تبدیل می‌کند. بعلاوه این اشعه‌ها از فوتون‌های کم انرژی غیر یونیزه تشکیل شده‌اند. این ویژگی باعث می‌شود که آنها در محیط‌های بیولوژیکی از جمله امنیت و غربالگری پزشکی بسیار ایمن باشند. فقط اشعه‌های تی که از لایه‌های خارجی پوست عبور می‌کنند قبل از بازتاب قابل شناسایی هستند، زیرا اشعه‌هایی که قادر هستند به لایه‌های عمیق پوست نفوذ کنند بیش از حد ضعیف خواهند شد که این امر شناسایی آنها را سخت می‌سازد اما این مسئله مهم احتمالا تصویربرداری با اشعه تی را به روشی موفق در کنترل این لایه‌های بیرونی تبدیل می‌کند.

برای آزمایش این اشعه، نور تراهرتز از طریق یک منشور به پوست تابیده می‌شود تا اشعه را در یک صفحه کانونی خاص تنظیم کند. بسته به نوع پوست، نور به صورت حاشیه‌ای منعکس می‌شود. پس از آن محققان می‌توانند هنگام ورود نور به پوست، آن را مورد بررسی قرار دهند.

دانشمندان طی این مطالعه با موفقیت نشان دادند که با استفاده از "بیضی‌سنجی"(ellipsometry) می‌توانند ضریب شکست پوست را دقیق محاسبه کنند. بیضی سنجی یا الیپسومتری روشی نوری (اپتیکی) برای مطالعه ویژگی‌های دی‌الکتریک لایه‌های نازک است. تفاوت بین این شاخص‌های انکساری "دوشکستی"(birefringence) نامیده می‌شود و این اولین بار است که دوشکستی تراهرتز پوست انسان به صورت درون تنی(in vivo) اندازه گیری می‌شود. درون تنی در زیست‌شناسی و در پژوهش‌های آن، به آزمایش‌هایی که در آنها جاندار زنده بکار برده می‌شود گفته می‌شود، به این آزمایش‌ها در جاندار نیز می‌گویند. این داده‌ها می‌تواند اطلاعات ارزشمندی راجع به میزان آب در پوست در اختیار دانشمندان قرار دهد و ضخامت پوست را نیز محاسبه کند. دوشکستی یا ضریب شکست مضاعف یک خاصیت نورشناختی موادی است که ضریب شکست آنها به قطبش و جهت انتشار نور وابسته‌است. بلورها با ساختار بلوری نامتقارن و پلاستیک تحت تنش از خود دوشکستی بروز می‌دهند.

پوست هیدراته ضریب شکست متفاوتی با پوست کم آب خواهد داشت. برای افرادی که دارای اختلالات پوستی هستند با کمک این روش محققان قادر خواهند بود آبرسانی پوست افراد را به صورت دقیق بررسی کنند. برای بیماران مبتلا به سرطان پوست، پزشکان می‌توانند از تصویربرداری تراهرتز برای سنجش پوست قبل از شروع جراحی استفاده کنند تا ایده بهتری از میزان گسترش تومور بدست آورند. سرطان پوست بر خواص پوست تأثیر می‌گذارد و بعضی از آنها به دلیل اینکه در زیر سطح پوست هستند دیده نمی‌شوند.

انتهای پیام


10830846
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است