علمی فناوری 14:44 - 11 بهمن 1403
یک متخصص داخلی گفت: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز سرطان معده دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر هستند.

ترشی‌ها، متهم ردیف اول ابتلا به سرطان معده

مهدی رضوان متخصص داخلی و رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان، در خصوص سرطان معده بیان کرد: این بیماری از نظر ابتلا، آمار زیادی را به خود اختصاص داده و یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان مردان است.

متخصص بیماری‌های داخلی تصریح کرد: در برخی استان‌های کشور به دلیل تفاوت در سبک غذایی و مصرف زیاد ترشی‌جات، غذا‌های دودی مانند ماهی و برنج د1ودی، میزان شیوع سرطان معده بیش از دو برابر استان‌های دیگر است.

وی تأکید کرد: عوامل متعددی مانند عادات غذایی، شیوه پیشگیری از بیماری‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و دسترسی به خدمات درمانی نقش مؤثری در ابتلا به سرطان معده دارند.

این متخصص داخلی عنوان کرد: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز این بیماری دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

رضوان با اشاره به عوامل خطرزا، افزود: مصرف الکل، مواد غذایی کپک‌زده، غذا‌های فرآوری‌شده، فست و فود‌ها به ویژه هات داگ، شوری‌جات و استعمال دخانیات از دیگر ریسک فاکتور‌های ابتلا به سرطان معده محسوب می‌شوند.

وی هشدار داد: برخی افراد بخش کپک‌زده مواد غذایی مانند مربا یا ترشی را جدا کرده و باقی آن را مصرف می‌کنند که این اقدام نادرست است و مواد غذایی کپک‌زده باید به طور کامل دور ریخته شود.

رییس بیمارستان سینا فرشچیان همدان تأکید کرد: به دلیل وسعت آناتومی معده، سرطان معمولاً در مراحل اولیه علائمی بروز نمی‌دهد. با این حال، علائم اولیه بیماری ممکن است شامل نفخ و درد شکمی باشد. اگر بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، به طور کامل قابل درمان است.

رضوان با اشاره به علائم خطر این بیماری، افزود: درد و نفخ شکمی که مقاوم به درمان باشد، سیری زودرس، کم‌خونی غیرمنتظره به ویژه در مردان یا زنان خارج از دوران بارداری و عادت‌ماهانه، کاهش وزن شدید، تهوع و استفراغ مقاوم به درمان، خون در استفراغ یا مدفوع، از جمله نشانه‌هایی هستند که باید جدی گرفته شوند.

وی پیشنهاد کرد: افراد بالای ۶۰ سال هر ۱۰ سال یک بار کولونوسکوپی انجام دهند و افراد بالای ۴۵ سال در صورت بروز علائم، حتما آندوسکوپی شوند.

این متخصص بماری‌های داخلی تصریح کرد: استرس می‌تواند با تضعیف سیستم ایمنی در ابتلا به سرطان معده مؤثر باشد، اما اصلاح سبک غذایی، عدم مصرف فست‌فود و دخانیات و دسترسی به خدمات بهداشتی مناسب می‌تواند خطر ابتلا را کاهش دهد.

رضوان توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و سرطان معده، بهتر است آبمیوه‌های تازه، لیموترش و نارنج جایگزین ترشی‌جات شوند.

منبع: وزارت بهداشت


12148484
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارت ورود به جلسه و راهنمای آزمون بورد دندانپزشکی ۱۴۰۳، روز شنبه ۱۳ بهمن ماه از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی در اختیار داوطلبان قرار خواهد گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص داخلی گفت: ژنتیک و سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز سرطان معده دارند، همچنین افرادی که در کنار غذا از ترشی استفاده می‌کنند، بیشتر در معرض خطر هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» خال سرطانی یا ملانوم پوستی یکی از نشانه‌های سرطان پوست است که لازم است به علائمی که دارد توجه شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان، از تولید مفصل زانوی هیدرولیکی IR 60 خبر داد که با قیمتی مقرون به صرفه، تحرک و فعالیت‌های روزمره افراد با قطع عضو زانو را تسهیل می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت نام در فراخوان جذب اعضای هیات‌علمی که پیش از این تا ۱۲ بهمن تمدید شده بود، برای دومین بار تا ۱۵ بهمن تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در نشست مجازی با حضور روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و مسئولین سلامت مادران، برنامه حمایتی سلامت مادران مورد توافق مشترک وزارت بهداشت و بنیاد علوی تشریح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس گزارش سالانه انجمن قلب آمریکا عوامل خطر عمده سلامت قلب مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا همچنان در حال افزایش هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج آزمون کتبی متقاضیان اخذ پروانه وکالت سال ۱۴۰۳ مرکز وکلاء، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه‌قضائیه اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص خون شناسی آزمایشگاه در رابطه با سرطان خون و انواع آن در بدن توضیحاتی را ارائه کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هرچند ویژگی‌های ژنتیکی نیز در بروز سرطان‌های اکتسابی نقش دارند، اما تأثیر آنها در مقایسه با عوامل محیطی کمتر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است