
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی-در راستای نظارتهای بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای نذری در عید قربان، دکتر میثم غیاثی، ناظر بهداشتی سازمان دامپزشکی، در محل شیرخوارگاه آمنه حاضر شد و روند نظارت دامپزشکی را در سه مرحلهی اصلی بازرسی پیش از کشتار، حین کشتار و پس از کشتار تشریح کرد.
دکتر میثم غیاثی، ناظر شرکت پشتیبانی امور دام کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان ضمن تبریک عید قربان و عرض ادب به عوامل اجرایی و خیرین حاضر در مجموعه، گفت: بر اساس وظیفه ذاتی اداره و سازمان دامپزشکی، در محل حاضر شدیم تا نظارتهای فنی و بهداشتی لازم را انجام دهیم. خوشبختانه با بررسیهایی که از ابتدای روز داشتیم، تمام دامهای ارسالی از نظر سلامت مورد تأیید قرار گرفتند و دامپزشکان در مبدأ با دقت بالا مجوز حمل بهداشتی را صادر کرده بودند.
وی افزود: در کنار سایر همکاران دامپزشک، مراحل بازرسی حین کشتار نیز به دقت اجرا شد و پس از کشتار، لاشهها مورد بازبینی قرار گرفتند تا از لحاظ جمود نعشی و کاهش اسیدیته (pH) بررسی شوند و شرایط نگهداری ۲۴ ساعته قبل از مصرف نیز رعایت شود.
غیاثی با اشاره به اینکه محل شیرخوارگاه آمنه از نظر استانداردهای فنی جایگاه مناسبی برای ذبح نیست، عنوان کرد: ذبح دام باید صرفاً در کشتارگاههای صنعتی مجاز انجام شود. توصیه ما به خیرین همیشه این است که دام را از میادین تحت نظارت تهیه و برای ذبح به کشتارگاههای رسمی ارجاع دهند. با این حال به دلیل برخی رویههای سنتی نهادینهشده و شرایط خاص، ناچاریم با رعایت ملاحظات بهداشتی تعامل و همراهی کنیم تا نذورات به دست جامعه هدف برسد.
این ناظر بهداشتی ضمن اشاره به برنامهریزیهای انجامشده برای نگهداری لاشهها گفت: با تدبیر همکارانمان، هماهنگیهای لازم با فروشگاه رفاه صورت گرفته تا لاشهها در شرایط مناسب تا طی شدن ۲۴ ساعت نگهداری شوند و سپس وارد مرحله قطعهبندی و توزیع شوند.
وی در پایان ضمن تشکر از همکاری شرکت پشتیبانی امور دام کشور و دیگر نهادهای مشارکتکننده، بر لزوم رعایت اصول فنی و بهداشتی در اجرای نذورات تأکید کرد و حضور دامپزشکان را در این فرآیند ضامن سلامت جامعه هدف دانست.
12197758