علمی فناوری 14:06 - 19 خرداد 1404
ظفرقندی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، گفت: لازم است با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش داده و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم.

وزیر بهداشت: تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدرضا ظفرقندی در همایش روز جهانی ایمنی غذا با تاکید بر لزوم کار تیمی و دسته جمعی در زمینه ایمنی غذا گفت: یک بعد غذایی که تامین می‌شود میزان کالری مورد نیاز برای مردم به ویژه در سنین کودکان است. معمولاً آنچه که یک غذای کامل را تشکیل می‌دهد شامل قند، چربی، پروتئین و ویتامین‌ها و ... هستند. اینکه نسبت این موارد چقدر باشد، میزان کالری را تشکیل می‌دهد؛ دانش در اینجا بسیار مهم است.

وی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، افزود:اگر دانش تنها سراغ بازار رود، چه اتفاقی می‌افتد؟ بی تردید چاقی و کبد چرب در کودکان و همچنین فشار خون، دیابت و سایر بیماری‌ها در بزرگسالان را شاهد خواهیم بود. تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد. مبنای نظارت‌ها نیز باید علم باشد.

وزیر بهداشت در این باره افزود: به عنوان مثال سال‌ها افرادی را می‌دیدیم که توده‌ای بزرگ از گواتر در جلوی گردن خود داشتند و علت آن هم کمبود ید بود. به این ترتیب بود که با اصلاحی جامع نگر «ید» به نمک اضافه شد و دیگر تقریباً این موارد را نمی‌بینیم؛ بنابراین در این چنین موارد به مداخلات اصلاحی جامع نگر نیاز داریم.

ظفرقندی با اشاره به وظایف وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در حوزه غذا، در عین حال گفت: ایمنی غذا به معنای سلامت غذا بسیار مهم است؛ به طوری که. ۷۰۰ نفر در وزارت بهداشت و ۴۵۰ آزمایشگاه در این حوزه کار کرده و به ۱۷ هزار کارخانه و شرکت تولید غذا نظارت می‌کنند.

ظفرقندی همچنین به بحث سلامت نان اشاره کرد و افزود: در زمینه سبوس‌دار کردن نان در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اقداماتی در حال انجام است. این موضوع کاری ملی می‌خواهد.

وی با تاکید بر لزوم اعلام دستاورد‌ها و آمار‌ها در کشور، در عین حال به مقوله دیپلماسی سلامت اشاره کرد و گفت: در زمینه سلامت غذایی جزو سه کشور اول منطقه هستیم. این آمار‌ها باید اعلام شود. به عنوان مثال آمار مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود ۲۲ در ۱۰۰ هزار است و جهت کاهش این آمار اقدامات بسیار خوبی در کشور انجام شده و اکنون جزو چند کشور اول دنیا هستیم. این آمار‌ها باید اعلام شود. این در حالیست که ۳ سال است که آمار‌های مرسوم که رتبه کشوری را بالا می‌برند به سازمان جهانی بهداشت اعلام نشده بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: باید با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش داده و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم. مبنای صادرات نیز آن است که بگوییم غذای ما با کیفیت است و آمار‌ها را در این زمینه اعلام کنیم.

منبع: ایسنا


12198911
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان قدرتمندترین انفجاری که تاکنون در کیهان مشاهده شده و یک پدیده کیهانی مرموز است را کشف کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص بیماری‌های عفونی گفت: بیماری بروسلوز (تب مالت) یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و مصرف لبنیات آلوده به ویژه پنیر، شیر و بستنی از مهم‌ترین راه‌های انتقال تب مالت به شمار می‌رود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظفرقندی با تاکید بر اینکه تولید غذا باید مبتنی بر دانش باشد، گفت: لازم است با دیپلماسی سلامت سطح تعاملات علمی را افزایش داده و از دانش‌های دیگران نیز استفاده کنیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حضور دانش‌آموزان در دوره پیش‌دبستانی موجب آمادگی بهتر آنها برای ورود به مدرسه و کاهش نرخ تکرار پایه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان غذا و دارو اقدامات انجام شده در جهت تامین ایمنی غذا را تشریح کرد و از برنامه‌ریزی انجام شده برای غنی سازی آرد با ویتامین دی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی در مدیریت حوزه غذا، گفت: به اندازه‌ای که درباره هوش مصنوعی شعار داده‌ایم، در عمل از آن استفاده نکرده‌ایم؛ در حالی که بهره‌برداری از قابلیت‌های این فناوری می‌تواند تحول‌آفرین باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش بر ضرورت ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی در تمامی مدارس دولتی و غیردولتی تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گفت: با پذیرش ۱۲۰ هیئت از ۲۰ کشور مختلف، بستر مناسبی برای تبادل دانش و فناوری در حوزه تجهیزات پزشکی تهیه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری گفت: با پذیرش ۱۲۰ هیئت از ۲۰ کشور مختلف، بستر مناسبی برای تبادل دانش و فناوری در حوزه تجهیزات پزشکی تهیه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فیزیوتراپیست با اشاره به شیوع ناهنجاری‌های قامتی خاموش در کودکان گفت: تابستان فرصت مناسبی برای والدین است تا با مراجعه به مراکز فیزیوتراپی، نسبت به ارزیابی وضعیت حرکتی و ساختاری فرزندان خود اقدام کرده و از بروز اختلالات اسکلتی–عضلانی در ...

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است