علمی فناوری 18:00 - 15 آذر 1403
با توجه به اهمیت اهدای خون به ویژه در فصول سرد، بهتر است اهداکنندگان نکاتی را درباره تغذیه مناسب قبل و بعد از اهدا بدانند.

اهداکنندگان خون باید چه نکاتی را رعایت کنند؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - با توجه به کاهش روند اهدای خون در تهران و نگرانی‌هایی که در این زمینه وجود دارد، مدیرکل انتقال خون استان تهران اعلام کرده است: «روند اهدای خون در تهران در مقایسه با هفته‌های گذشته کاهش یافته است. از مردم می‌خواهیم مانند همیشه یاری‌گر سازمان انتقال خون بوده و برای اهدای خون اقدام کنند.»

به همین منظور و در راستای دعوت از مردم برای اهدای خون، بهتر است اهدا کنندگان آگاهی‌هایی در زمینه تغذیه خود داشته باشند.

پاول تراختمان، رئیس بخش انتقال خون یک مرکز پزشکی کودکان و یکی از کارشناسان پروژه آموزشی اهدای خون و پلاسما در این باره مطرح کرد: «افرادی که قصد اهدای خون دارند، یک روز قبل از اهدای خون، باید غذا‌های چرب، تند، دودی و همچنین محصولات لبنی، تخم‌مرغ و کوکتل‌های ورزشی را کنار بگذارند؛ چرا که همه این محصولات و مواد غذایی، جداسازی خون را پیچیده می‌کنند.

به گفته او از جمله غذا‌های مجاز برای اهداکننده در روز قبل از اهدای خون، سبزیجات به هر شکل به جز سرخ کردنی، فرنی و ماکارونی بدون روغن و لبنیات، میوه‌ها (به استثنای مرکبات، موز، خرما و آووکادو)، نان و شیرینی، گوشت و ماهی آب‌پز یا بخارپز، نوشیدنی‌های میوه‌ای، کمپوت و چای شیرین است. این‌ها توصیه‌های جدی برای یک روز قبل از اهدای خون هستند.

توصیه بعدی این است که افراد اهداکننده صبح قبل از اهدا، صبحانه مناسبی مصرف کنند. ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از آن یک فنجان چای شیرین بنوشند و ۴۸ ساعت پس از اهدای خون مقدار زیادی غذا و مایعات مصرف کنند.

پس از اهدای ۴۵۰ میلی لیتر خون، بدن تا ۷۲ گرم پروتئین، ۳۵۰ میلی لیتر آب، ۲ گرم چربی، ۴ گرم املاح معدنی مفید و ۰.۳ گرم آهن از دست می‌دهد، اما جای نگرانی نیست؛ چرا که خوشبختانه بدن ما به گونه‌ای طراحی شده که در بازگرداندن تعادل عالی است. اما اهداکننده می‌تواند با تغذیه مناسب به این فرآیند کمک کند. برای جبران از دست دادن خون، اول از همه، اطمینان از تامین مایعات و مواد معدنی مهم است. به اهداکنندگان توصیه می‌شود تا ۴۸ ساعت پس از اهدا، مایعات فراوان بنوشند.

منبع: gazeta.ru


12124028
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: ویروس آنفلوآنزا می‌تواند سرفه‌های طولانی مدت ایجاد کند؛ بنابراین نباید این سرفه‌ها را با آسم اشتباه گرفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: توسعه زیرساخت‌ها در کنار تقویت رویکرد‌های تبیینی، ترویجی و تولید محتوا، ارتقای حکمرانی فضای مجازی کشور را هموار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یافته‌ها نشان می‌دهند که تغییرات در فعالیت یک پروتئین کلیدی مغز، KCC ۲، می‌تواند با تقویت سیگنال‌های دوپامین مسئول یادگیری، شکل‌گیری عادت را تسریع کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هوش مصنوعی در حال حاضر طیف وسیعی از وظایف را در دفاتر مختلف خودکار می‌کند و در برخی بخش‌ها، این تحول با سرعتی بسیار سریع‌تر از حد انتظار در حال وقوع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان واضح‌ترین شواهد موجود از وجود جوی در اطراف یک سیاره سنگی در خارج از منظومه شمسی را کشف کرده‌اند که راه‌های جدیدی برای درک ماهیت و تکامل جهان‌های بسیار داغ باز می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان روسی نوع جدیدی از پلاستیک مقاوم در برابر آتش را ابداع کرده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعات جدید، یک عامل پنهان را که مانع رشد توانایی‌های شناختی در کودکان می‌شود، آشکار کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخی از مواد غذایی مناسب وعده صبحانه هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، گفت: سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۲۹ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی و بیش از دو برابر حد توصیه‌شده سازمان جهانی بهداشت است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با استناد به داده‌های پیمایشی، مصوبه جدید کنکور را گامی مؤثر در تحقق عدالت آموزشی و تقویت نقش مدرسه ارزیابی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است