بین‌الملل 03:07 - 27 مرداد 1401
وزیر خارجه مالی طی نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل، گفت فرانسه حریم هوایی این کشور را بارها نقض کرده و به تروریست‌های افراطی سلاح‌های بسیاری تحویل داده است.

دولت مالی: فرانسه، تروریست‌های افراطی را مسلح کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بعد از اطلاعیه دولت پاریس مبنی بر پایان مداخله نظامی در مالی، دولت این کشور طی نامه‌ای به سازمان ملل از اقدامات غیرقانونی فرانسه در مالی پرده برداشت.

دولت مالی شامگاه چهارشنبه اعلام کرد که فرانسه حریم هوایی این کشور را بارها نقض کرده و به تروریست‌های افراطی در این کشور با هدف بی‌ثبات کردن آن، سلاح‌های بسیاری تحویل داده است.

«عبدالله دیوپ» وزیر امور خارجه مالی در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد نوشت که حریم هوایی این کشور در سال جاری میلادی بیش از ۵۰ بار توسط نیروی هوایی فرانسه با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین، بالگردهای نظامی و جت‌های جنگنده نقض شده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این نامه آمده است: «فرانسه از این نقض آشکار حریم هوایی مالی برای جمع‌آوری اطلاعات به‌منظور گروه‌های تروریستی فعال در ساحل و رساندن اسلحه و مهمات به آنها استفاده کرد».

وزیر خارجه مالی تصریح کرد کشورش شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد فرانسه به گروه‌های تروریستی افراطی تسلیحات ارسال کرده، در حالی که خود ادعای خروج کردن میلیاردها دلار طی یک دهه برای مبارزه با این تروریست‌ها را دارد.

روز چهارشنبه بود که فرانسه اعلام کرد به دنبال تصمیمی که در ماه فوریه برای خارج ساختن نیروهایش از کشور مالی در واکنش به وخامت روابط بین پاریس و باماکو گرفت، امروز آخرین بخش از این نیروها مالی را ترک کردند. (جزئیات بیشتر)

فرانسه  و متحدان نظامی‌اش گفته‌اند، بعد از تقریبا یک دهه مداخله در کشور مالی به بهانه مبارزه با شبه نظامیان افراطگر حوزه غرب آفریقا، حالا می‌خواهند این عملیات مداخله جویانه خود را به جای کشور مالی، از کشور نیجر هدایت کنند.

وقوع کودتا در کشورهایی نظیر مالی، چاد و بورکینافاسو باعث تضعیف ائتلاف‌های فرانسه در این مستعمرات سابقش شده در حالی که رویترز نوشت که این تحولات باعث جسورتر شدن شبه نظامیانی که کنترل بخش‌های بزرگی از مناطق بیابانی در آنجا را در اختیار دارند و باز شدن در به روی افزایش نفوذ روسیه در این حوزه شده است.

انتهای پیام/خ


11658273
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت کانادا به دلیل «تنش‌های جاری در منطقه» میان ایران و آمریکا، کارکنان غیرضروری دیپلماتیک و افراد تحت تکفل آنها را به‌طور موقت از تل‌آویو خارج کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» با پایان دور سوم مذاکرات ژنو، واشنگتن که با ادبیات «تسلیم کامل» وارد میدان شده بود، ناگزیر شد دامنه گفت‌وگوها را به غنی‌سازی محدود کند؛ مسیری که نشان می‌دهد فشار حداکثری آمریکا توان مهار و یا تغییر راهبرد امنیتی تهران ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه آمریکا در واکنش به تشدید درگیری میان پاکستان و افغانستان، از حق اسلام‌آباد برای دفاع از خود در برابر حملات طالبان حمایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه عمان پس از سفر به آمریکا و دیدار با معاون ترامپ در مصاحبه با شبکه ‌سی‌بی‌اس از نزدیک شدن به یک توافق جامع میان تهران و واشنگتن خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مارکو روبیو می‌گوید سفرای آمریکایی باید از هرگونه اظهار نظری که در شرایط کنونی تنش‌ها را به ویژه در غرب آسیا افزایش می‌دهد، بپرهیزند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مارکو روبیو می‌گوید سفرای آمریکایی باید از هرگونه اظهارنظری که در شرایط کنونی تنش‌ها را به ویژه در غرب آسیا افزایش می‌دهد، بپرهیزند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» به‌رغم ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر توقف پرواز‌های ترکیش ایرلاینز به ایران، مدیر روابط عمومی این شرکت این شایعات را رد کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گزارش‌های فاش شده از دفتر دادستان کل لیبی نشان می‌دهد که دو جاسوس فرانسوی با استفاده از پوشش خبرنگار عملیات ترور فرزند معمر قذافی را هدایت کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی نخست وزیر پاکستان افغانستان را به رعایت نکردن تعهدات خود ذیل توافق دوحه متهم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل آژانس اتمی از رصد فعالیت‌های منظم در سایت‌های هسته‌ای و بمباران‌شده ایران خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است