سیاسی 12:39 - 07 آذر 1402
معاون وزیر امور خارجه خواستار بررسی و تحقیقات سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و نهادهای بین‌المللی درباره استفاده احتمالی از این سلاح‌ها به ویژه عامل اعصاب توسط رژیم صهیونیستی در غزه شد.

سازمان منع سلاح‌های شیمیایی استفاده از این سلاح‌ها در غزه را بررسی کند

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه رضا نجفی دوشنبه ششم آذر ماه در بیست و هشتمین نشست کنفرانس سالانه دولت‌های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، به تشریح جنایات این رژیم علیه مردم بی دفاع فلسطین و کشتار بیش از ۱۵۰۰۰ نفر از مردم فلسطین و به ویژه زنان و کودکان و بمباران خانه‌ها، مدارس، مساجد، بیمارستان‌ها و کلیساها پرداخت و خواستار بررسی و تحقیقات سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و نهادهای بین‌المللی در رابطه با استفاده احتمالی از سلاح‌های شیمیایی به ویژه عامل اعصاب توسط این رژیم در غزه شد.

نجفی با اشاره به ارتکاب جنایت‌های چهارگانه اصلی بین‌المللی شامل نسل‌کشی، جنایات جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز توسط رژیم اسرائیل، اعلام کرد که این جنایات مسؤولیت بین‌المللی این رژیم و حامیان آن را رقم زده و عاملان و مباشران باید به دست عدالت سپرده شوند.

وی همچنین با اشاره به درخواست وزیر میراث رژیم اسرائیل برای استفاده از بمب هسته‌ای علیه غزه، این موضوع را ثابت کننده ماهیت خطرناک سلاح‌های کشتار جمعی از جمله سلاح‌های شیمیایی این رژیم علیه صلح و امنیت منطقه خاورمیانه برشمرد و بر اهمیت جهانشمولی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و پیوستن بدون هیچ گونه پیش شرط و تاخیر این رژیم به این سند به منظور دستیابی به یکی از ستون‌های اصلی کنوانسیون تأکید کرد.

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه که در راس هیأتی به لاهه هلند رفته با اشاره به توازن در حقوق و تعهدات کشورهای عضو در کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی و ارتقای تجارت آزاد مواد شیمیایی وفق اهداف و مقصود کنوانسیون، خواستار برچیده شدن چنین اقدامات غیرقانونی، مغایر با مفاد کنوانسیون و محدود کننده تجارت مواد شیمیایی و استفاده صلح‌آمیز از علم شیمی، شد.

وی چنین اقدامات غیرقانونی را مخل توسعه اقتصادی و تکنولوژیکی کشورهای هدف این اقدامات و ناقض حقوق بشر شهروندان این کشورها خواند.

نجفی مشکلات شدید جانبازان شیمیایی ایران را نتیجه تحریم داروهای مورد نیاز آنان توسط کشورهای غربی اعلام و آنها را قربانیان دوباره اقدامات یکجانبه این کشورها دانست.

این دیپلمات ارشد ایرانی اقدامات کشورهای غربی را نه تنها غیرقانونی و ناقض کنوانسیون، همچنین غیراخلاقی و غیرانسانی خواند.

نجفی رویکرد کشورهای غربی در خصوص پرونده شیمیایی سوریه را مورد انتقاد قرار داد و تأکید کرد که فشارها و تصمیمات سیاسی نه تنها کمکی به پرونده شیمیایی سوریه نمی‌کند، بلکه وضعیت این پرونده را پیچیده‌تر می‌کند. 

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه افزود: رویگردانی از سنت حسنه اجماع در تصمیم گیری‌های سازمان منع سلاح‌های شیمیایی و تحمیل تصمیمات به روش رای گیری با اکثریت نسبی شکننده در راستای دستیابی به اهداف  سیاسی تنگ نظرانه برخی کشورها، باعث از بین رفتن اعتبار تصمیمات سازمان و تضعیف اجرای موثر کنوانسیون شده است. 

وی همچنین خواستار بازگشت دولت‌های عضو به سنت حسنه اجماع به منظور جلوگیری از شکاف بیشتر بین اعضا و حفظ ماهیت فنی سازمان و سیاسی شدن فضای این نهاد شد.

نجفی همچنین با اشاره به برگزاری موفق یازدهمین دوره بین‌المللی ابعاد پزشکی کمک و حفاظت در برابر سلاح‌های شیمیایی در مهرماه سال جاری و شرکت ۲۵ نفر از متخصصان بین‌المللی و برگزاری برنامه‌های میدانی و معاینه قربانیان سلاح های شیمیایی کشور در این دوره، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری چنین دوره‌هایی به منظور ایجاد ظرفیت برای اعضای سازمان در درمان قربانیان سلاح‌های شیمیایی تأکید کرد.

بیست و هشتمین نشست کنفرانس دولت های عضو کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی از شش آذر در مقر سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در لاهه شروع شده و تا ۱۰ آذر ادامه خواهد داشت.

پایان پیام/


12011030
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» دستیار اجتماعی رئیس‌جمهور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: باید در کنار و همدل با خواسته‌های مردم، در مقابل مداخلات خارجی ایستاد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اظهارات مداخله‌جویانه رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره امور داخلی ایران را شدیداً محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور، شامگاه ۱۲ دی هم‌زمان با شب میلاد حضرت علی (ع)، با حضور در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»، با جمعی از دختران خردسال و نوجوان تحت مراقبت در این مرکز دیدار کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور تأکید کرد: هیچ‌یک از اعضای کابینه بر اساس روابط سیاسی، دوستی یا ملاحظات شخصی انتخاب نشده‌اند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: ایرانیان با وجود همه اختلاف‌نظر‌ها و گاهی دلخوری‌ها، در برابر هرگونه دخالت آمریکا یا هر کشور دیگری، ملتی یکپارچه و یکصدا هستند و مداخله‌جویی را به‌شدت محکوم می‌کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس به اظهارات مداخله‌جویانه رئیس جمهور آمریکا در امور داخلی کشورمان واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» انتخابات ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برای نخستین‌بار به صورت تمام الکترونیک انجام می‌شود و داوطلبان انتخابات می‌توانند به صورت غیر حضوری ثبت‌نام کنند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ژست نگرانی برای مردم ایران به آمریکا نمی‌آید؛ تهدید علیه ایران، حماقت است. خطا کنند، پاسخ کوبنده‌تر می‌گیرند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مجلس در پاسخ به گزافه‌گویی ترامپ با بیان اینکه مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند، گفت: هرگز صف معترضین را با مزدوران خارجی یکی نمی‌دانیم و فرزندان خود را در آغوش می‌کشیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با حضور در وزارت جهاد کشاورزی، ضمن بررسی آخرین وضعیت کالا‌های اساسی و برنامه‌های بخش کشاورزی، بر ضرورت انسجام مدیریتی و تداوم مسیر‌های تعریف‌شده در اجرای سیاست‌های دولت تأکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است