بین‌الملل 14:42 - 25 شهریور 1400

فرانسه: از پشت خنجر خوردیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، تصمیم استرالیا برای لغو قراردادی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار با یک شرکت فرانسوی جهت ساخت زیردریایی، دولت پاریس را به شدت آشفته کرد.

ژان ایو لودریان در اعتراض به این اقدام کانبرا گفت: مثل این بود که از پشت خنجر بزنید. ما بر پایه صداقت با استرالیا رابطه برقرار کرده ایم حال آنکه این اعتماد خدشه دار شده است. من امروز از خاتمه یافتن این توافق عصبانی هستم.

وی همچنین گفت که از استرالیا و آمریکا بابت این اقدام توضیح خواهد خواست.

این در حالی است که سران سه کشور آمریکا، انگلیس و استرالیا شامگاه چهارشنبه با امضای یک توافقنامه همکاری سه جانبه (AUKUS)، اعلام کردند که برنامه ساخت زیردریایی با سوخت هسته ای برای استرالیا، نخستین پروژه مهم این ائتلاف جدیدالتأسیس خواهد بود.

در همین ارتباط، شماری از وزرای کابینه استرالیا از جمله «اسکات موریسون» نخست وزیر این کشور روز پنج شنبه در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که پیگیری فناوری زیردریایی با سوخت هسته ای به معنای آن است که استرالیا دیگر به برنامه ساخت زیردریایی متعارف از رده تهاجمی با شرکت گروه نیروی دریایی [فرانسه] ادامه نخواهد داد.

محورهای این توافقنامه سه جانبه که به امضای «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا رسید، حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی و مرتبط با سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با امضای این توافق گفت: مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند. ما به دنبال حفظ امنیت و ثبات در اقیانوس آرام و هند هستیم. مشارکت جدید با بریتانیا و استرالیا ظرفیت مشترک برای مشارکت در قرن بیست و یکم را تقویت می‌کند.


11231267
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مصر در اقدامی هم‌زمان با افزایش تنش‌ها در خاورمیانه، سامانه‌های پدافند هوایی پیشرفته HQ-۹B ساخت چین را در شبه‌جزیره سینا مستقر کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا پس از پایان همکاری شهردار واشنگتن با اداره مهاجرت و گمرک تهدید کرد که وضعیت اضطرار ملی اعلام می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جان میرشایمر معتقد است که ترامپ برای اروپا دام پهن کرده و با تعویق در اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه، قصد دارد اتحادیه اروپا را تحقیر کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیسر کل آژانس آنروا گفت که حملات اسرائیل طی چهار روز گذشته ۱۰ ساختمان آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی در شهر غزه را ویران کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان ملل با اعلام کمبود بودجه ۱۳۹ میلیون دلاری برای کمک به زلزله‌زدگان افغانستان، هشدار داد که با آغاز فصل سرما، جان هزاران تن در معرض خطر جدی قرار دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حمله اسرائیل به قطر با چراغ سبز آمریکا، با رویکرد سلطه تصاعدی و با هدف جنگ دائمی و حذف رقبای منطقه‌ای از طریق تله‌های مذاکره استوار است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور لهستان استقرار نیرو‌های ناتو در این کشور را تصویب کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هیات کره شمالی در سازمان ملل با رد کامل درخواست‌های آمریکا برای خلع سلاح هسته‌ای، اعلام کرد که وضعیت هسته‌ای این کشور غیرقابل بازگشت است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه آمریکا که دیروز وارد اسرائیل شد با نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیانیه مطبوعاتی مشترک منتشر می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ترامپ با اشاره به حمله اخیر اسرائیل به دوحه، قطر را متحد بزرگ آمریکا خواند و به اسرائیل توصیه کرد که محتاط باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است