بین‌الملل 14:42 - 25 شهریور 1400

فرانسه: از پشت خنجر خوردیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، تصمیم استرالیا برای لغو قراردادی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار با یک شرکت فرانسوی جهت ساخت زیردریایی، دولت پاریس را به شدت آشفته کرد.

ژان ایو لودریان در اعتراض به این اقدام کانبرا گفت: مثل این بود که از پشت خنجر بزنید. ما بر پایه صداقت با استرالیا رابطه برقرار کرده ایم حال آنکه این اعتماد خدشه دار شده است. من امروز از خاتمه یافتن این توافق عصبانی هستم.

وی همچنین گفت که از استرالیا و آمریکا بابت این اقدام توضیح خواهد خواست.

این در حالی است که سران سه کشور آمریکا، انگلیس و استرالیا شامگاه چهارشنبه با امضای یک توافقنامه همکاری سه جانبه (AUKUS)، اعلام کردند که برنامه ساخت زیردریایی با سوخت هسته ای برای استرالیا، نخستین پروژه مهم این ائتلاف جدیدالتأسیس خواهد بود.

در همین ارتباط، شماری از وزرای کابینه استرالیا از جمله «اسکات موریسون» نخست وزیر این کشور روز پنج شنبه در یک بیانیه مشترک اعلام کردند که پیگیری فناوری زیردریایی با سوخت هسته ای به معنای آن است که استرالیا دیگر به برنامه ساخت زیردریایی متعارف از رده تهاجمی با شرکت گروه نیروی دریایی [فرانسه] ادامه نخواهد داد.

محورهای این توافقنامه سه جانبه که به امضای «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا رسید، حوزه‌های دیپلماتیک، امنیتی و نظامی و مرتبط با سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام خواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا در ارتباط با امضای این توافق گفت: مشارکت دفاعی با بریتانیا و استرالیا، سرمایه‌گذاری در اتحادها و نوسازی آنها برای مقابله با تهدیدها است و به حفظ توانایی‌های نظامی کمک می‌کند. ما به دنبال حفظ امنیت و ثبات در اقیانوس آرام و هند هستیم. مشارکت جدید با بریتانیا و استرالیا ظرفیت مشترک برای مشارکت در قرن بیست و یکم را تقویت می‌کند.


11231267
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دو مقام آمریکایی تأیید کردند که ترامپ به پنتاگون دستور داده است تا ناو هواپیمابر جدیدی را به غرب آسیا اعزام کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رهبر انصارالله یمن با تجمید از ایستادگی ایران، هشدار داد که صهیونسم شیطانی با تحمیل معادله «مباح‌سازی خون مسلمانان»، به دنبال اشغال کامل منطقه است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» چین در واکنش به ویدئوی جذب جاسوس توسط سیا، از گردآوری تمامی امکانات برای درهم‌شکستن شبکه‌های نفوذ و بی‌ثبات‌سازی خارجی خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌گوید هیئت صلح ایجاد شده برای غزه به ریاست ترامپ با قطعنامه سازمان ملل متحد هم‌خوان نیست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که احزاب کُرد به توافق سرنوشت‌ساز رسیده‌اند، ترس از پذیرش مسئولیت نامزدی المالکی اعلام توافق این ائتلاف را به پس از عید فطر موکول کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آژانس پناهندگان سازمان ملل می‌گوید بازگشت شمار زیادی از اتباع افغاستان به این کشور، ظرفیت‌های امدادی را دچار چالش کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع آگاه می‌گویند تقریبا تمامی زندانیان داعشی از زندان‌های سوریه به عراق انتقال پیدا کرده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اگر تنگه هرمز مسدود شود، انفجار قیمت‌ها از مرز‌های جغرافیایی عبور کرده و هیچکس در دورترین نقاط جهان از ترکش‌های این صدمه اقتصادی در امان نخواهد ماند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دیپلمات ارشد آلمان تائید کرد که به دلیل اظهارات آمریکا در ائتلاف نظامی ناتو تنش‌هایی در گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گزارشی تازه از مشارکت ده‌ها هزار سرباز با تابعیت انگلیسی و کشورهای دیگر در جریان نسل‌کشی در نوار غزه پرده برمی‌دارد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است