علمی فناوری 15:31 - 06 مرداد 1405
برخلاف تصور رایج، گرانش سیاه‌چاله در فواصل وسیع گسترش نمی‌یابد، بلکه نفوذ آن به یک منطقه بسیار باریک محدود می‌شود.

آیا یک سیاه‌چاله در کهکشان راه شیری، زمین را تهدید می‌کند؟!

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - سرگئی سازونوف، رئیس آزمایشگاه اخترفیزیک تجربی در موسسه تحقیقات فضایی آکادمی علوم روسیه، اشاره می‌کند که سیاه‌چاله موجود در مرکز کهکشان راه شیری زمین را نخواهد بلعید.

او توضیح داد که برخلاف تصور رایج، گرانش سیاه‌چاله در فواصل وسیع گسترش نمی‌یابد، بلکه نفوذ آن به یک منطقه بسیار باریک محدود می‌شود. بنابراین، زمین با هیچ خطری از سوی سیاه‌چاله ابرپرجرم در مرکز کهکشان راه شیری مواجه نیست.

او گفت: «سیاه‌چاله ابرپرجرم در قلب کهکشان ما، ماده را در دایره‌ای با شعاع تنها حدود یک سال نوری جذب می‌کند. از دیدگاه کیهانی، این فاصله بسیار کوچک است، زیرا کهکشان ما قطری ده‌ها هزار سال نوری دارد. ما در فاصله حدود ۲۵۰۰۰ سال نوری از این سیاه‌چاله قرار داریم، بنابراین به هیچ وجه نفوذ آن را احساس نمی‌کنیم و نیازی به نگرانی نیست؛ ما را نخواهد بلعید.»

او اشاره کرد که گرانش یک سیاه‌چاله فقط بر محیط اطرافش تأثیر می‌گذارد، اما وقتی گاز به درون آن جریان می‌یابد، قابل مشاهده می‌شود. سیاه‌چاله این گاز را به دام می‌اندازد و چیزی را تشکیل می‌دهد که به عنوان یک دیسک برافزایشی شناخته می‌شود، که تابش قدرتمندی را ساطع می‌کند که به دانشمندان امکان مشاهده آن را می‌دهد.

وی افزود و توضیح داد: "اگر هیچ ماده‌ای به درون سیاه‌چاله سقوط نمی‌کرد، ما نمی‌توانستیم آن را ببینیم. سیاه‌چاله فوق‌سنگین در مرکز کهکشان ما، که امروزه اطلاعات زیادی در مورد آن داریم، در حال حاضر مقادیر زیادی ماده را جذب نمی‌کند، زیرا به احتمال زیاد بیشتر ماده نزدیک خود را بلعیده است. "



منبع: TASS


12296186
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان هیأت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران، استانداری سیستان و بلوچستان و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با هدف حمایت از بیماران نیازمند و صعب‌العلاج به امضا رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه انارستان به بررسی غذا‌های ممنوعه در پیاده‌روی اربعین پرداخت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مصرف کنترل نشده و بدون نظارت مکمل‌های کلسیم بدون دلیل پزشکی می‌تواند منجر به عوارض جدی برای سلامتی شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برخلاف تصور رایج، گرانش سیاه‌چاله در فواصل وسیع گسترش نمی‌یابد، بلکه نفوذ آن به یک منطقه بسیار باریک محدود می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آنر در حال آماده‌سازی برای عرضه گوشی جدیدی است که مجهز به دوربین چرخان و فناوری‌هایی است که به آن اجازه می‌دهد مانند یک ربات کوچک و قابل حمل با کاربر تعامل داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت گفت: پس از اجرای فاز‌های اول و دوم برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع، امروز سه شنبه ۶ مرداد ماه ابلاغ فاز سوم صادر شد و ۱۹ شهرستان منتخب در قالب دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی برای اجرای برنامه انتخاب شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اورژانس کشور از ثبت ۵۸۲ مورد غرق شدگی در کشور از ابتدای سال جاری تا پایان تیرماه و رشد ۳۰ درصدی غرق شدگی در این مدت خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص بیماری‌های قلب و عروق بیمارستان شریعتی در خصوص علائم آریتمی قلبی توضیحاتی ارائه داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز راهبردی ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان گفت: در راستای حمایت از تولیدات داخلی، معاونت فناوری حدود ۸۰۰ میلیارد تومان یارانه خرید تجهیزات به دانشگاه‌ها اختصاص داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل بیمه سلامت استان تهران از توسعه پوشش همگانی بیمه پایه سلامت در چارچوب قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت و مصوبات هیئت وزیران خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است