علمی فناوری 14:37 - 26 فروردین 1404
معاون علمی رئیس‌جمهور، بر ضرورت به‌روزرسانی زیرساخت‌های تحقیقاتی کشور، در قالب آزمایشگاه‌های ملی تأکید کرد.

آزمایشگاه‌های ملی با تجمیع منابع پراکنده تجهیز می‌شود

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین افشین، معاون علمی رئیس‌جمهور، به همراه محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و کمال خرازی از آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز بازدید کردند.

معاون علمی رئیس‌جمهور در این بازدید، با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته در تحقیقات رفتاری، شناختی و علوم اعصاب، گفت: آزمایشگاه‌های ملی، به عنوان مرجعی برای توسعه تحقیقات کاربردی، روش‌های نوین و توسعه فناوری‌ها، باید از تجهیزات به‌روز برخوردار باشند. روزآمدسازی تجهیزات و زیرساخت‌های ملی نیازمند تمرکز سرمایه‌گذاری است.

افشین، در ادامه بر ضرورت تجهیز آزمایشگاه‌های ملی تاکید کرد و هدف از این اقدام را هم‌گام کردن این مراکز تحقیقاتی با نمونه‌های بین‌المللی دانست و گفت: هر دو یا سه سال یک‌بار، تجهیزات قدیمی به مراکز دیگر منتقل و پیشرفته‌ترین دستگاه‌ها در این آزمایشگاه مستقر شوند.

وی، همچنین جلب مشارکت دستگاه‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های تحقیقاتی را از دیگر ضرورت‌های امروز آزمایشگاه‌های مرجع دانست و تصریح کرد: ایجاد و تجهیز آزمایشگاه‌های ملی، اساسا نوعی سرمایه‌گذاری راهبردی است و نباید به آن نگاهی صرفاً اقتصادی داشت چراکه سرمایه‌گذاری در این حوزه زمینه‌ساز ارتقای توان علمی و فناورانه کشور است.

افشین، با اشاره به ضرورت ایجاد آزمایشگاهی ملی در حوزه میکروالکترونیک، عنوان کرد: در گذشته با پراکندگی منابع، به بیش از ۳۰ مرکز، کمک‌هایی شد که نتیجه آن تنها اتاق‌های تمیز نیمه‌کاره بود. امروز، اما به‌جای آن مدل، باید ساخت یک مرکز آزمایشگاهی ملی را آن هم به میزبانی دانشگاه در دستور کار خود قرار دهیم.

در پایان، معاون علمی رئیس‌جمهور خواستار همکاری وزارتخانه‌های مرتبط برای تقویت این مسیر و تأمین منابع ارزی جهت خرید تجهیزات نوین شد.

نقش علوم شناختی در تحول نگاه فلسفی و الهیاتی به انسان

حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در جریان بازدید از آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، بر اهمیت شناخت عمیق از انسان و نقش آن در تحول دیدگاه‌های اخلاقی و الهیاتی تأکید کرد و گفت: نگاه من به دستاورد‌های فناورانه در حوزه شناختی، نگاهی الهیاتی است و معتقدم دستاورد‌های این آزمایشگاه، بسیاری از مفاهیم ما در حوزه فلسفه اخلاق و الهیات را متحول خواهد کرد چراکه هرچه ابعاد شناخت ما از انسان وسیع‌تر شود، نگاه‌مان به مسائل اخلاقی و الهی نیز عمیق‌تر خواهد شد. داده‌های تولیدشده در این آزمایشگاه می‌تواند در فلسفه ذهن و شناخت مغز تأثیرگذار باشد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت تعریف پروژه‌های علمی مشترک و هدفمند، اظهار کرد: مرجعیت علمی در گرو پیوند میان نهاد‌های علمی و متخصصان است. این اتصال، زمینه‌ساز تولید دانش مرجع و نوآورانه خواهد بود.

وزیر علوم در پایان بر اهمیت ارتباط بین‌بخشی در توسعه علوم شناختی تأکید کرد و گفت: هم‌افزایی میان رشته‌ها و نهاد‌ها می‌تواند مسیر رشد علمی کشور را هموارتر کند.

مرجعیت علمی و فناورانه با تعریف پروژه‌های مشترک

محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز از آمادگی کامل این وزارتخانه برای حمایت از توسعه تحقیقات بالینی و علمی در حوزه مغز و شناخت خبر داد و گفت: همکاری و همراهی بخش‌های مختلف دولت و نهاد‌های علمی، می‌تواند توسعه تحقیقات فناورانه در این حوزه را به ارمغان بیاورد.

وی با تأکید بر اهمیت تحقق مرجعیت علمی در کشور، اظهار کرد: تعریف پروژه‌های علمی مشترک، هدفمند، ارائه دستاورد‌های قابل اتکا و پیوند میان نهاد‌های علمی و متخصصان پیش شرط تحقق مرجعیت علمی بین‌المللی است.

ظفرقندی با اشاره به محدودیت منابع خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، لازم است مدل آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز، که نمونه‌ای موفق از تجمیع و بهره‌وری بالای منابع است، در سایر آزمایشگاه‌های کشور نیز پیاده‌سازی شود.

منبع: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری


12178516
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم گفت: ظهور ماه کامل، درخشش دنباله‌دار لمون در حضیض خورشیدی از مهم‌ترین پدید‌ه‌های آسمان شب در این هفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک متخصص دندانپزشکی کودکان تاکید کرد: اولین ویزیت دندانپزشکی کودک باید تا یک سالگی انجام شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس استان تهران از مصدومیت ۴ نفر روی پل روشندلان خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران ایرانی با ساخت دستکش هوشمندی مبتنی بر حسگرهای تریبو‌الکتریک، گامی بزرگ در تعامل انسان و ماشین برداشته‌اند. این دستکش بدون نیاز به باتری، حرکات انگشتان را به فرمان‌های دیجیتال تبدیل می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اجرای طرح «هر دانش‌آموز یک مهارت»، خاطرنشان کرد: باید برای هر دانش‌آموز مسیر یادگیری مشخص و منسجمی طراحی شود و از ثبت نام تا صدور گواهینامه، تمامی فرایند‌ها شفاف و قابل رصد باشد. سامانه‌ای یکپارچه طراحی خواهد ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهلت ثبت‌نام متقاضیان شرکت در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال ۱۴۰۵ (Ph.D) از سوی سازمان سنجش آموزش کشور تا جمعه، ۱۶ آبان‌ماه تمدید شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مؤسسه ISC از انتشار نتایج رتبه‌بندی موضوعی جهانی ISC-۲۰۲۴ برای ششمین سال پیاپی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ستاره‌شناسان مرکز فعالی را در سمت نزدیک خورشید شناسایی کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فصل آنفولانزای امسال زودتر از حد معمول آغاز شد، اما این به دلیل افزایش حدت ویروس نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیمی از دانشمندان فاش کرده‌اند که تلاش‌های ترمیم لایه اوزون در طول چهل سال گذشته به طور غیرمنتظره‌ای در افزایش دمای جهانی نقش داشته و گرمایش جهانی را تشدید کرده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است