بین‌الملل 15:07 - 28 بهمن 1403
مصر در تلاش است تا با ارائه طرحی جایگزین برای بازسازی غزه، از جابه‌جایی فلسطینی‌ها جلوگیری کند و با طرح ترامپ مقابله کند.

تقلای مصر در برابر طرح ترامپ: آیا بازسازی غزه بدون آوارگی ممکن است؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمیه خلیلی ـ در حالی که بحران انسانی در غزه همچنان ادامه دارد و میلیون‌ها نفر در اثر جنگ و محاصره در رنج هستند، رویکرد کشور‌های عربی در برابر این مصیبت‌ها به‌طور مداوم با واکنش‌های ضعیف و پراکنده همراه بوده است. پس از سال‌ها بی‌تفاوتی و عدم اقدام مؤثر، اکنون کشور‌های منطقه همچون مصر تلاش می‌کنند با طرح‌هایی نظیر آنچه در برابر پیشنهاد ترامپ به‌ویژه برای تخلیه غزه مطرح کرده‌اند، راه‌حلی برای این بحران بیابند. اما آیا این تلاش‌ها واقعاً می‌تواند به تغییرات اساسی منجر شود یا تنها تلاش‌هایی برای حفظ وجهه سیاسی در برابر فشار‌های جهانی است؟

طرحی که مصر برای مقابله با پیشنهاد شگفت‌انگیز دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده برای تخلیه نوار غزه از ساکنانش ارائه کرده، ممکن است شامل تشکیل کمیته‌ای تحت رهبری فلسطینی‌ها و به کارگیری شرکت‌های خارجی برای بازسازی این منطقه باشد.



ترامپ پیشنهاد کرده بود که کشور‌های همسایه مانند مصر و اردن می‌توانند فلسطینی‌ها را پذیرش کنند، پیشنهادی که هر دو کشور عربی به شدت آن را محکوم کرده و رد کرده‌اند. قاهره پیش‌تر گفته بود که یک طرح جایگزین برای کمک به بازسازی نوار غزه و جلوگیری از جابه‌جایی ساکنان آن دارد تا بتواند در برابر طرح ترامپ مقاومت کند.



منابع مصری به سایت "العربی الجدید" وابسته به "نیو عرب" گفته‌اند که سفر برنامه‌ریزی‌شده عبدالفتاح سیسی رئیس‌جمهور مصر به واشنگتن تا پس از نشست اضطراری اتحادیه عرب در ۲۷ فوریه که بر روی طرح ترامپ تمرکز دارد، به تعویق افتاده است.



این منابع اعلام کردند که سیسی ترجیح می‌دهد که پس از داشتن یک چشم‌انداز کامل برای غزه که از حمایت گسترده کشور‌های عربی برخوردار باشد، با همتای آمریکایی خود دیدار کند.



اگرچه هنوز جزییات این طرح در پرده‌ای از رمز و راز و گمانه‌زنی‌ها قرار دارد، منابع به "العربی الجدید" گفتند که طرح مقابله‌ای مصر با پیشنهاد ترامپ عمدتاً بر اساس تشکیل یک کمیته فلسطینی تحت نظارت تشکیلات خودگردان فلسطین (PA) و بدون مشارکت حماس است. این کمیته مسئول نظارت بر بازسازی نوار غزه خواهد بود که هزینه آن به میلیارد‌ها دلار تخمین زده می‌شود.



شرکت‌های مصری و دیگر کشور‌ها برای انجام پروژه‌های بازسازی قرارداد خواهند بست و نیرو‌های عربی یا بین‌المللی می‌توانند برای تأمین امنیت این شرکت‌ها در این منطقه مستقر شوند.



با این حال، اعزام نیرو‌های خارجی به غزه همچنان موضوعی مورد بحث است، زیرا برخی کشور‌ها از دخالت نظامی مستقیم در این منطقه خودداری کرده‌اند و گفته‌اند که حاضر نیستند نیرو‌های زمینی به آنجا بفرستند.



تلاش‌های بازسازی ممکن است با مشکلاتی روبه‌رو شود، زیرا ممکن است نیاز به تخریب برخی از زیرساخت‌های گروه‌های مسلح فلسطینی از جمله شبکه تونل‌های آنها باشد. اسرائیل پیش از این گزارش کرده که این طرح را رد کرده است و بار‌ها اعلام کرده که نمی‌خواهد حاکمیت فلسطینی‌ها در نوار غزه برقرار شود.



بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل که توسط دادگاه کیفری بین‌المللی به دلیل جرایم جنگی در غزه تحت تعقیب است، پیشنهاد ترامپ برای تصاحب نوار غزه توسط آمریکا و خارج کردن ساکنان فلسطینی را مورد استقبال قرار داده است.



رد گسترده پیشنهاد ترامپ که به عنوان ترویج پاکسازی قومی محکوم شده، نمایش نادری از اتحاد کشور‌های عربی را به نمایش گذاشت. با وجود روابط دیپلماتیک مصر و اردن با اسرائیل از سال ۱۹۷۹ و ۱۹۹۴ به ترتیب، روابط قاهره و امان با تل‌آویو به دلیل جنگ در غزه تیره‌تر شده است، حتی اگر مصر نقش میانجی‌گری در توافق آتش‌بس حماس و اسرائیل ایفا کرده باشد. طبق آخرین آمار وزارت بهداشت غزه، جنگ ۱۵ ماهه در غزه بیش از ۶۱،۰۰۰ کشته بر جا گذاشته است. 



این حمله تقریباً تمام ۲.۳ میلیون ساکن غزه را آواره کرده و بسیاری از آنها چندین بار مجبور به جابه‌جایی شده‌اند و منطقه را به ویرانه تبدیل کرده است، به‌طور کامل زیرساخت‌های حیاتی از جمله بیمارستان‌ها و مدارس را تخریب کرده است.



منبع: نیو عرب


12156482
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا و داماد ترامپ قصد دارند با رئیس جمهور اوکراین در مورد نتایج مذاکرات خود با پوتین گفت‌و‌گو کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرد که اوکراین پس از دیدار ویتکاف و پوتین در مسکو منتظر سیگنال‌هایی از سوی هیئت آمریکایی خواهد بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» صلیب سرخ می‌گوید حماس یکی از دو جسد آخرین گروگان در غزه را تحویل داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا گفت که وضعیت فعلی در اوکراین «آسان نیست» اما ابراز امیدواری کرد که این درگیری به زودی پایان یابد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه روز سه‌شنبه از فرستاده ویژه آمریکا در کرملین استقبال کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نامزد ریاست جمهوری پرو پس از تیراندازی به خودرو آسیبی ندید.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه سوریه اعلام کرد اسعد الشیبانی با تام باراک در دمشق دیدار کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه می‌گوید مسکو خواهان جنگ نیست اما اگر اروپا خواهان جنگ باشد روسیه آماده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل ناتو اعلام کرد که اجماع لازم برای پیوستن اوکراین به این اتحاد در حال حاضر وجود ندارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد که اگر هر دو طرف حسن نیت نشان دهند توافق بین اسرائیل و سوریه امکان‌پذیر است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است