علمی فناوری 17:48 - 18 دی 1403
پژوهشگران نوعی باتری لیتیوم‌گوگرد ساختند که فقط در ۱۲ دقیقه شارژ می‌شود و پس از هزار بار شارژ، ۸۲ درصد ظرفیت خود را حفظ می‌کند.

نسل جدید باتری لیتیوم‌گوگرد در ۱۲ دقیقه شارژ می‌شود

وبگاه تِک‌اِکسپلور گزارش داد، گروهی از پژوهشگران مؤسسه علم و فناوری دائگو گیونگبوک (DGIST) در کره جنوبی، فناوری نوآورانه‌ای را برای افزایش چشمگیر سرعت شارژ باتری‌های لیتیوم‌گوگرد (لیتیوم‌سولفور) طراحی کرده‌اند. آنها از یک ماده جدید کربنی متخلخل آلاییده با نیتروژن برای رفع مشکل سرعت شارژ آهسته که مانع تجاری‌سازی باتری‌های لیتیوم‌گوگرد موجود شده، استفاده کردند.

آلایش یا دوپینگ در تولید نیم‌رسانا، واردکردن عمدی ناخالصی‌ها به یک نیم‌رسانای ذاتی برای تغییر در ویژگی‌های الکتریکی، نوری و ساختاری آن است. ماده آلاییده یک نیم‌رسانای غیرذاتی محسوب می‌شود.

باتری‌های لیتیوم‌یونی برای فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست مانند وسایل نقلیه برقی ضروری هستند. ظرفیت ذخیره انرژی کم و هزینه‌های بالا محدودیت‌هایی را بر سر راه استفاده از این باتری‌ها ایجاد کرده است؛ اما آنها به دلیل چگالی انرژی بالا و هزینه پایین گوگرد به عنوان یک ماده، به عنوان باتری‌های نسل بعدی جلب توجه کرده‌اند. با این حال، تجاری‌سازی به دلیل استفاده ناکافی از گوگرد در طول شارژ سریع، که ظرفیت باتری را کاهش می‌دهد، چالش‌برانگیز بوده است.

مشکل دیگر، پلی‌سولفید‌های لیتیوم تولیدشده طی فرآیند تخلیه است. این ترکیبات درون باتری مهاجرت می‌کنند و عملکرد آن را کاهش می‌دهند. برای رفع این مشکل، پژوهشگران باتری‌هایی را با افزودن گوگرد به ساختار‌های کربن متخلخل تولید کردند؛ اما باز هم به سطوح عملکرد مناسب برای تجاری‌سازی دست نیافتند.

پروفسور جونگ‌سونگ یو (Jong-sung Yu)، یکی از پژوهشگران، برای حل این مشکل، یک ماده کربنی جدید بسیار گرافیتی و متخلخل آلاییده با نیتروژن را سنتز و آن را روی کاتد یک باتری لیتیوم‌گوگرد اِعمال کرد.

این فناوری حتی در هنگام شارژ سریع، ظرفیت بالای انرژی خود را حفظ کرد.

گزارش این پژوهش در مجله اِی‌سی‌اِس نانو (ACS Nano) منتشر شده است.

منبع: ایرنا


12137933
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: با اینکه مدتی است از رفع فیلتر پیام‌رسان واتساپ می‌گذرد، اما شاهد ریزش زیادی در پیام‌رسان‌های داخلی نبودیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شماره IMEI یکی از مهم‌ترین اطلاعات گوشی‌های هوشمند است که هویت دیجیتالی دستگاه به شمار می‌رود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال پیگیری رفع فیلتر یوتیوب برای بهره‌بردن از محتوای آموزشی آن است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از پرداخت بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از سوی صندوق به شرکت‌های دانش‌بنیان در ۹ ماهه نخست سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم در جلسه شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی با اشاره به جایگاه مهم این شورا، بر اهتمام این وزارتخانه به رویکرد‌های تحولی کیفی و محتوایی در آموزش عالی تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام و انتخاب‌رشته پذیرش دانشجو مرحله تکمیل ظرفیت بر اساس سوابق تحصیلی آغاز شد و واجدین شرایط تا ۲۴ دی فرصت دارند در این دوره‌ها نام‌نویسی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر آموزش و پرورش از ثبت‌نام و ارسال آثار دانش‌آموزان و فرهنگیان برای کنگره پرسش مهر، در سامانه نورینو خبر داد و گفت: کنگره پرسش مهر در تیرماه برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: در طرح پوشش خدمات ناباروری تاکنون بیش از صد هزار بیمار نابارور از این خدمات بهره‌مند شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد بازنگری و افزایش نمره علمی و کاهش نمره مصاحبه در گزینش معلمان داده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: خالی ماندن صندلی‌های دستیاری تخصص، نشان می‌دهد با افزایش ظرفیت پزشک عمومی نمی‌توان مشکل نیرو‌های متخصص را حل کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است