بین‌الملل 21:56 - 21 دی 1403
کشور‌های عضو ناتو پیشنهاد ترامپ برای افزایش هزینه‌های دفاعی به ۵ درصد را قبول نخواهند کرد.

ناتو از افزایش هزینه‌های دفاعی پیشنهادی ترامپ حمایت نمی‌کند

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - مقامات و تحلیلگران تایید کردند که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو به پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا برای افزایش گسترده هزینه‌های دفاعی پاسخی نخواهد داد، اما بر اساس آنچه که توسط رویترز گزارش شده است، احتمالا با فراتر رفتن از  اهداف فعلی خود موافقت خواهد کرد.

رئیس جمهور منتخب آمریکا قبلا اعلام کرده بود که اعضای این ائتلاف نظامی  باید ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای دفاع هزینه کنند که افزایش بسیار زیادی نسبت به هدف فعلی ۲ ٪ و سطحی است که هیچ کشور عضو ناتو تاکنون به آن نرسیده است.

به گزارش رویترز، این اظهارات ترامپ یادآور تمرکز او بر هزینه‌های ناتو در دوره اول ریاست‌جمهوری او و تهدید‌های او برای محافظت نکردن از متحدانی بود که در رسیدن به ارقام او ناکام هستند. 

مقامات کشور‌های ناتو گفتند که آنها در مورد نیاز به افزایش هزینه‌های دفاعی توافق کردند، اما از نرخ ۵ درصد حمایت نکردند، که به گفته تحلیلگران از نظر سیاسی و اقتصادی تقریبا برای همه کشور‌های عضو غیرممکن است و صد‌ها میلیارد دلار نیاز دارد. 

با این حال، این احتمال وجود دارد که هدف جدیدی در نشست ناتو در لاهه در ژوئن آینده مورد توافق قرار گیرد، زیرا این نگرانی وجود دارد که روسیه ممکن است پس از هشدار‌های اوکراین و ترامپ به یک کشور عضو ائتلاف حمله کند.  

برخی انتظار دارند که ۳۲ کشور عضو ناتو، پس از بحث‌های فراوان، روی هدفی در حدود ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی توافق کنند، اما حتی این هدف ممکن است برای بسیاری از کشور‌ها که به سختی به هدف ۲ درصدی دست می‌یابند، دور از دسترس باشد.

برخی از مقامات و تحلیلگران پیشنهاد ۵ درصدی ترامپ را پیشنهادی عمدا بالا برای آغاز ماه‌ها مذاکرات می‌دانند و انتظار دارند که او به چیزی نزدیک به ۳ درصد رضایت دهد.

منبع: المیادین


12139283
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» صدراعظم آلمان روز چهارشنبه گفت که در سفر هفته آینده خود به دنبال «مشارکت‌های راهبردی» با چین خواهد بود
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» اتاوا اعلام کرد تعدادی از محدودیت‌های اعمال شده علیه فعالیت‌های تجاری دمشق را کاهش خواهد داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کاخ سفید مدعی است که مذاکرات اولویت رئیس جمهور آمریکا درباره ایران خواهد بود.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع می‌گویند خانواده‌های اعضای داعش به طور گسترده از یکی از اردوگاه‌های محل نگهداری خود گریخته و حتی برخی از کشور خارج شده‌اند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه از تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور روسیه گفت که روسیه محدودیت‌های جدید علیه کوبا را غیرقابل قبول می‌داند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آخرین بسته فروش تسلیحات ایالات متحده به تایوان به ارزش بیش از ۱۱ میلیارد دلار پس از فشار چین آماده‌ است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع ناشناس ادعا می‌کنند که در پی تحولات اخیر، رژیم صهیونیستی سطح هشدار نظامی خود را افزایش داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کمیته حقوق فلسطینیان سازمان ملل متحد اقدامات رژیم صهیونیستی برای گسترش کنترل بر کرانه باختری را «به شدت» محکوم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی انفجار گاز در یک معدن سرب در ایالت پلاتو در مرکز نیجریه، حداقل ۳۸ نفر کشته و بسیاری دیگر زخمی شده‌اند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است