علمی فناوری 13:11 - 17 بهمن 1403
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت که این کمیسیون در دوره پیش رو تلاش دارد امکان ایجاد کرسی در مراکز آموزش و پژوهشی خارج از تهران را فراهم آورد.

اهتمام کمیسیون ملی یونسکو به ایجاد کرسی در خارج تهران

حسن فرطوسی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران روز چهارشنبه در نشست هم‌اندیشی کرسی‌های یونسکو در ایران که با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و روسای دانشگاه‌های میزبان کرسی‌ها و روسای کرسی‌های یونسکو در محل این کمیسیون در حال برگزاری است، گفت: یونسکو به عنوان سازمان آموزشی علمی و فرهنگی ملل متحد از زمان تاسیس خود در سال ۱۳۲۷ به ترویج صلح و توسعه پایدار از طریق آموزش علوم و فرهنگ و بهره‌گیری از ظرفیت ارتباطات و اطلاعات پرداخته است.

وی افزود: این سازمان با برنامه‌ها و فعالیت‌های گسترده خود در حوزه‌های مختلف تاثیرات مثبتی بر جامعه جهانی دارد.

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران، ارتقای کیفیت آموزش و دسترسی به یادگیری مادام‌العمر با کیفیت برای همه و تحقق عدالت آموزشی در عصر دیجیتال ایجاد جوامع پایدار و حافظ محیط زیست از طریق ارتقای علوم و فناوری و نوآوری، حمایت از تنوع فرهنگی و تقویت شهروندی جهانی، حفاظت از میراث طبیعی و فرهنگی و تشویق و ترویج فناوری در خدمت انسان از طریق توسعه و اشاعه و مهارت‌ها و معیار‌های اخلاقی با نگاه بر توسعه پایدار را از وظایف اهداف اصلی یونسکو بر شمرد و گفت: بی‌شک کرسی‌های یونسکو در کشور‌های عضو از جمله ایران از طریق ایجاد هم‌افزایی در سطوح ملی منطقه‌ای و بین‌المللی می‌تواند به تحقق این اهداف کمک کند.

فرطوسی ادامه داد: ۱۸ کرسی یونسکو در حوزه‌های مختلف آموزش علوم طبیعی، علوم اجتماعی، علوم انسانی و ارتباطات و اطلاعات به پیشنهاد و میزبانی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی نقش مهمی در تقویت آموزش پژوهش و توسعه دانش در سطوح ملی و منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا می‌کند.

وی ایران را به عنوان کشوری دارای تاریخ و فرهنگ و تمدنی غنی، اما در حال توسعه توصیف کرد و گفت: باید از ظرفیت شبکه‌های کرسی‌های یونسکو به عنوان ابزاری برای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش‌های علمی در کشور خود و منطقه استفاده کند، اگرچه حضور ایران در شبکه کرسی‌های یونسکو دستاورد‌های بزرگی را به همراه داشته است، اما هنوز با چالش‌های روبه‌روست.

دبیر کمیسیون ملی یونسکو محدودیت‌های مالی، تحریم‌ها و برخی مسائل سیاسی و اقتصادی را از جمله مشکلات موجود در اجرای طرح‌های این کمیسیون برشمرد و گفت: از چالش‌های مهم کرسی‌های یونسکو تامین منابع مالی لازم برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مختلف است، در این راستا نقش نهاد‌های میزبان کرسی‌ها بسیار حیاتی بوده و بر این اساس لازم است که روسای کمیسیون‌ها به تفاهم‌نامه خود با یونسکو در زمان تاسیس کرسی متعهد بوده و با جذب منابع مالی از طریق همکاری با سازمان‌های مختلف و دریافت حمایت از وزارتخانه متبوع به تحقق اهداف و برنامه‌های کرسی یونسکو کمک کنند.

فرطوسی افزود: آنچه موجب گسترش فعالیت کرسی‌ها به ویژه در سطوح منطقه‌ای و بین المللی می‌شود ارائه مناسب ظرفیت‌ها و توانمندی کرسی‌ها از طریق اطلاع‌رسانی در خصوص برنامه و ارائه گزارش عملکردهاست.

منبع: ایرنا


12151567
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: امسال در دوره ابتدایی ۹ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۱۶۰ دانش‌آموز ثبت‌نام کرده‌اند و ۱۶۸ هزار و ۸۸۱ کودک بازمانده از تحصیل داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: اثر مثبت (تاثیر) معدل پایه‌های یازده و دوازده در آزمون سراسری (کنکور) و سطح ۶۰ درصدی تاثیر معدل در آزمون قطعی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمک به کودکان چاق برای کاهش وزن می‌تواند تأثیر زیادی بر سلامت آینده آنها داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کرسی‌های جدید یونسکو نباید منحصر به دانشگاه‌های تهران باشد و ایجاد یک شبکه گسترده از کرسی‌ها می‌تواند به تبادل دانش منجر شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم از تصویب رشته‌های راهبردی در شورای عالی عتف( علوم تحقیقات فناوری) خبر داد و گفت که این امر می‌تواند به توسعه حوزه‌های راهبردی کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فوق تخصص جراحی ستون فقرات گفت: عارضه کمردرد، در اغلب موارد با یک دوره ۴ تا ۶ هفته‌ای استراحت بهبود می‌یابد و در صورتی که بیشتر طول بکشد فرد باید به پزشک مراجعه کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت که این کمیسیون در دوره پیش رو تلاش دارد امکان ایجاد کرسی در مراکز آموزش و پژوهشی خارج از تهران را فراهم آورد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: آمار اهدای خون کشور با رشد ۲ درصدی در ۱۰ ماهه امسال به یک میلیون و ۹۹۷ هزار و ۲۸۸ واحد رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که بستری شدن در بیمارستان به خاطر کووید یا آنفلوانزا می‌تواند سلامت قلب را در معرض خطر جدی قرار دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه واترلو در کانادا پارچه‌ای ساخته‌اند که با نور خورشید گرم می‌شود و تغییرات دما را به‌صورت بصری نشان می‌دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است