بین‌الملل 19:43 - 02 خرداد 1404
نشست سه‌روزه ترمذ با حضور مقام‌های کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی در ازبکستان به پایان رسید.

پایان نشست ترمذ با تاکید بر بازسازی افغانستان

باشگاه خبرنگاران جوان- نشست سه‌روزه گفتگوهای ترمذ به ابتکار دولت ازبکستان و با میزبانی مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ریاست جمهوری این کشور به پایان رسید.

در این نشست نزدیک به ۲۰۰ نماینده و کارشناس از کشورهای آسیای مرکزی، آسیای جنوبی، اروپا، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، و غرب آسیا گرد هم آمدند تا راهکارهای تقویت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی بین دو منطقه را بررسی کنند.

مقامات ازبکستان در این جلسه تأکید کردند که با وجود عدم به‌ رسمیت‌ شناختن رسمی حکومت سرپرست افغانستان، نباید این کشور از روندهای اقتصادی و پروژه‌های منطقه‌ای کنار گذاشته شود. آنها خواستار ادغام افغانستان در این همکاری‌ها شدند تا زمینه توسعه پایدار و امنیت منطقه‌ای فراهم گردد.

رئیس مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای ازبکستان با اشاره به پروژه‌های مهم منطقه‌ای مانند تاپی، کاسا-۱۰۰۰ و خط آهن افغان‌ترانس گفت که در آسیای مرکزی اجماع قوی برای گسترش همکاری‌ها با کشورهای آسیای جنوبی و ادغام افغانستان در این مسیر شکل گرفته است.

همچنین معاون اول وزیر امور خارجه ازبکستان، پروژه خط آهن سراسری افغانستان که از ترمذ تا دریاهای جنوبی امتداد می‌یابد را یکی از طرح‌های کلیدی معرفی کرد و افزود این مسیر می‌تواند چشم‌انداز تجاری و اقتصادی منطقه را متحول سازد و بستری برای تشکیل بازار مشترک نزدیک به دو میلیارد نفر فراهم آورد.

از سوی دیگر، معین وزارت خارجه طالبان در نخستین روز این نشست اعلام کرد که افغانستان آماده مشارکت فعال در همه ابتکارات منطقه‌ای به ویژه در حوزه‌های زیرساخت، حمل‌ونقل، تجارت، انرژی و آموزش است.

او همچنین از جامعه جهانی خواست افغانستان را به عنوان شریک قابل اعتماد بپذیرند و در توسعه اقتصادی این کشور سرمایه‌گذاری کنند.

این نشست گامی مهم در جهت ارتقاء همکاری‌های منطقه‌ای میان آسیای مرکزی و جنوبی و تقویت نقش افغانستان در تحولات اقتصادی و امنیتی منطقه محسوب می‌شود.


12192830
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» این سفر نه فقط یک دیدار دیپلماتیک، بلکه اعلامیه‌ای آشکار و یک مانور سیاسی کامل بود از اینکه، سیاست‌های تحریمی آمریکا و اروپا در قبال روسیه و کشورهای مستقلی همچون هندبا شکست کامل مواجه شد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان به اسرائیل در مورد الحاق کرانه باختری هشدار داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرستاده ویژه رئیس جمهور آمریکا گفت که حل و فصل درگیری در اوکراین نزدیک به پایان است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور ترکیه در تماس تلفنی با همتای ونزوئلایی خود، نیکولاس مادورو، وی را به ادامه گفت‌و‌گو با ایالات متحده ترغیب کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آکسیوس گزارش داد که مکالمه دو ساعته زلنسکی با فرستادگان کاخ سفید بیش از هر چیز دیگر بر مسائل ارضی و تضامین امنیتی تمرکز داشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» صدراعظم آلمان پس از گفت‌و‌گو با پادشاه اردن، خواستار آغاز مرحله دوم آتش‌بس در غزه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نروژ خواستار استقرار فوری نیرو‌های حافظ صلح در غزه شد و بر شکنندگی آتش‌بس تأکید کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی اعلام کرد که پس از تماس تلفنی با فرستاده ویژه کاخ سفید و جرد کوشنر، دو طرف درباره چارچوب و مراحل بعدی مذاکرات صلح توافق کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی تیراندازی در رستورانی در پایتخت اداری آفریقای جنوبی ۱۱ نفر کشته و ۱۴ نفر زخمی شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد روز دوشنبه به لندن می‌رود تا همراه با زلنسکی و رهبران اروپایی درباره وضعیت اوکراین و مذاکرات آتش‌بس گفت‌و‌گو کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است