علمی فناوری 09:35 - 14 فروردین 1404
پژوهشگران برای بیمارانی که حافظه‌شان دچار مشکل است، نوعی آزمایش خون طراحی کردند تا مشخص شود آنها به آلزایمر مبتلا هستند یا خیر و در صورت ابتلا به این بیماری، پیشرفت آن چه میزان بوده است.

تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون

باشگاه خبرنگاران جوان - وبگاه گاردین در گزارشی آورده است: پروفسور اسکار هانسون (Oskar Hansson) از دانشگاه لوند در سوئد و همکارانش آزمایشی را طراحی کردند که به پزشکان کمک می‌کند تصمیم بگیرند کدام دارو برای بیماران از همه مناسب‌تر است؛ مثلاً، دارو‌های جدیدی مانند دونانمَب (donanemab) و لِکانمَب (lecanemab) می‌توانند پیشرفت آلزایمر افرادی را که در مراحل اولیه این بیماری هستند، کُند کنند.

هانسون گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشور‌ها به‌تازگی استفاده بالینی از درمان‌های هدفمند آمیلوئیدی [مانند دونانمب و لکانمب]را تأیید کرده‌اند، نیاز فوری به تشخیص دقیق و مقرون‌به‌صرفه آلزایمر وجود دارد.

پلاک‌های یک پروتئین به نام آمیلوئید بتا و تشکیل رشته‌های درهم‌پیچیده پروتئین دیگری به نام تاو در مغز از علائم بیماری آلزایمر در نظر گرفته می‌شود.

هانسون و همکارانش در گزارش این پژوهش که در مجله نِیچِر مدیسین (Nature Medicine) منتشر شد، توضیح دادند که چگونه دریافتند می‌توان تکه‌های تاو را، که eMTBR-tau 243 نامیده می‌شود، در خون تشخیص داد و متوجه شد تجمع پروتئین تاو در مغز افراد به آلزایمر مرتبط است، نه سایر بیماری‌ها.

گزارش پژوهش دیگری نیز که در مجله نِیچِر مدیسین منتشر شده است، نشان می‌دهد نسبت دو پروتئین (YWHAG و NPTX 2) در مایع مغز افراد مبتلا به آلزایمر با میزان اختلالات شناختی آنها مرتبط است.

این پژوهش نشان می‌دهد نسبت پروتئین YWHAG به پروتئین NPTX 2 می‌تواند بهتر از سطوح آمیلوئید بتا و پروتئین تاو مشخص کند که افراد با مشکلات شناختی مواجه هستند و می‌توان از آن برای پیش‌بینی ابتلا به زوال شناختی در آینده و شروع زوال عقل استفاده کرد.

منبع: ایرنا


12172957
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی پویش ملی «نه به تصادف!» از ثبت ۷۲۱ فوتی در تصادفات جاده‌ای خبر داد و گفت: ۵۵۰ نفر از این افراد سر صحنه تصادف فوت کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران موفق به تولید نانولوله‌ها و حلقه‌های خودآرا از مولکول‌های RNA درون وزیکول‌های لیپیدی شبیه به سلول‌های مصنوعی شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: انجام تست آنتی‌بادی ضد سرخک به صورت روتین هیچ مبنای علمی ندارد و توصیه نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش در پیامی درگذشت دکتر فروزان خرد پژوه چهره ماندگار خانه ریاضیات کشور را تسلیت گفت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایستگاه فضایی «میر» شوروی به عنوان اولین ایستگاه مداری ساخته شده بر اساس اصل مدولار و اولین پایگاه دائمی خارج از زمین در تاریخ ثبت شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اندام‌های بدن ممکن است سریعتر از شما پیر شوند و این روند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های جدی از جمله سرطان، بیماری قلبی و زوال عقل را افزایش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج بخش کتبی آزمون استخدامی نیروی انسانی سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور از سوی مرکز آزمون جهاددانشگاهی اعلام شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان اورژانس کشور از انجام ۲۴۸ هزار و ۹۸۰ ماموریت امداد و نجات در طرح سلامت نوروزی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» متخصص تغذیه گفت: مصرف کافی مایعات، کنترل پروتئین و سدیم و کاهش مواد غنی از اگزالات مانند اسفناج و چای، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندسان دانشگاه نورث وسترن یک ضربان‌ساز بسیار پیشرفته و فوق کوچک ساخته‌اند که با یک سرنگ تزریق می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است