گزارش مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا»

ایسنا/قم مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا» امروز 21مهرماه در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد.

گزارش مراسم افتتاحیه همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا»

این همایش21مهر ماه در دانشگاه قم برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دیرباز، رییس دانشگاه قم، مصطفی فضائلی دبیر علمی همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا»، غلامعلی قاسمی دبیر شورای سیاسگذاری همایش در این همایش حضور داشتند

در ابتدای مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین عسگر دیرباز، رئیس دانشگاه قم بابیان اینکه عالمان در ایران و عراق باید دست در دست یکدیگر ادبیات مرتبط با حقوق بین‌الملل به‌خصوص از منظر اسلامی را غنا ببخشند، گفت: از نظر حقوق بین‌الملل باید هم‌فکری‌ها سبب غنای آن شود و عزیزانی که در این همایش شرکت کردند به‌خصوص دکتر قاسمی و دکتر فضائلی درزمینهٔ مسائل اسلامی در بعد تخصص خود صاحب‌نظر بوده و از منظر اسلامی نگاهی به این مسائل و مخاصمات مسلحانه داشته باشند.

رئیس همایش حقوق بین الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا  تصریح کرد: دین مقدس اسلام و قرآن کریم وسنت شریف رسول خدا و آنچه از آثار و تعالیم خاندان رسول خدا به یادگار مانده است اقیانوس بی‌کرانی است، هنگامی‌که مسائل جدید و مستحدثه در ابعاد مختلف به وجود می‌آید شاهد این موضوع هستیم که اندیشمندان اسلامی به کمک این اقیانوس بی‌کران می‌توانند افق‌هایی درزمینهٔ مسائل مختلف در ارتباط با مخاصمات مسلحانه افق‌ها و راه‌حل‌های جدیدی باز کنند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: عالمان دینی و متخصصین امور بین‌الملل باید با تمسک به قرآن کریم و عترت که منبع و اقیانوس بی‌کران و یادگار رسول خدا است راه‌حل‌های جدید ایجاد کرده و بشریت از مخاصمات نجات پیدا کند و افراد بی‌گناهی که درگیر جنگ‌ها هستند مصونیت پیداکرده و این مطلب در نهادهای بین‌المللی تثبیت شود، کشورهای مختلف به این موضوع گردن نهند که در جنگ‌ها به یک سری اصول پایبند باشند و از آن تخطی نکنند.

این همایش به دنبال تبادل اندیشه‌ها است

مصطفی فضائلی  در ادامه گفت: گروه حقوق بین‌الملل دانشگاه قم توانسته دستاوردهای علمی، پژوهشی چشمگیری را به دانشگاه قم عرضه کند و برگزاری نشست‌های علمی و کارگاه‌های پژوهشی و مسائل روز کشور و منطقه تلاش فراوانی داشته و در سال 94 ایده سلسله همایش‌های ایران و حقوق بین‌الملل مطرح کرده و پس از آن در سال 1395 برای همایش ملی انجام شد.

 

دبیر علمی همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه» بیان کرد: این همایش در مقیاس بین‌الملل به موضوعات مهم منطقه می‌پردازد؛ پدیده درگیری‌های خشونت بار و منازعات مسلحانه واقعیت تلخ دهه‌های اخیر به ویژه در منطقه است و بخشی از زندگی مردم و برخی کشورهای منطقه شده است و این پدیده از ابعاد مختلف قابل تأمل و بررسی است و آنچه در اولین رسالت حقوق و پژوهشگران حقوقی است بررسی ابعاد حقوقی مخاصمات است و این همایش به دنبال تضارب آرا و تبادل اندیشه‌ها است.

 

وی ادامه داد:  این رویداد علمی  با هم افزایی اندیشه‌ها و ارائه نظرات و راهکارهای مفید گامی کوتاه در کاستن از آلام بشر امروزی به شمار آید.

نقش شهید سلیمانی در منطقه

در ادامه غلامعلی قاسمی، دبیر سیاستگذاری همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا» گفت: بررسی نقش شهید سلیمانی در منطقه تنها از زاویه ارزش‌های اسلامی، انقلابی و ایرانی و دوستداران ایشان منحصرا نیست، بلکه این بررسی در زمان و مکان‌های دیگری نیز مطرح می‌شود و این مطالعه ناظر به نقش این فرمانده شهید در قالب ارزش‌ها و اصول حقوق بین‌الملل است که مفروض و مورد قبول نوع انسان‌ها دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی است و به عنوان یک نگاه آکادمیک و بیرونی حرکت و جریان کار این شهید را به نوعی ارزیابی کنیم.

 

دبیر شورای سیاستگذاری همایش بین‌المللی «حقوق بین‌الملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه غرب آسیا» اضافه کرد: اگر جامعه بشری فردی مانند شهید سلیمانی داشته باشد که در هفت بحران مهم منطقه‌ای و مسائل مهم بین‌المللی این چنین وارد شود و با گروه‌های اقلیت سازگار باشد، مدافع اماکن مذهبی و میراث فرهنگی باشد، کمک به حفظ تمامیت ارضی و برای موجودیت گروه‌های در حال فروپاشی تلاش کند، باید جامعه بشری به این شخصیت مدال دهد و برای همیشه تاریخ او را تجلیل کند؛ اما به دستور رییس جمهور یاغی آمریکا این فرد را به صورت شبانه به شهادت رساند که این خودش نشانگر این است که دولت ایالات متحده آمریکا و گروه‌های تروریستی و تکفیری در یک صف هستند.

دیپلماسی دینی به صلح جهانی کمک می‌کند

در ادامه، پروفسور جیان کارلو آنلو عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا بیان کرد: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که رهبران دینی نفوذ زیادی دارند و می‌توان با بهره‌گیری از نفوذ آن‌ها از تهدیدات جنگی در منطقه جلوگیری کرد لذا می‌توان به پیشرفت‌ها و دیپلماسی دینی برسیم و به صلح جهانی کمک کنیم.

وی با اشاره به اینکه دیپلماسی دینی می‌تواند صلح را برای منطقه به ارمغان آورد، افزود: در دیپلماسی دینی نقش رهبران دینی پررنگ می‌شود و به ایجاد ثبات دینی و برقراری ثبات و امنیت در منطقه کمک می‌کنند.

 عضو هیئت علمی دانشگاه پارما ایتالیا با بیان اینکه توسل به زور در دیپلماسی دینی جایگاهی ندارد، بیان کرد: در دیپلماسی دینی، ملت‌ها می‌توانند با هم صحبت و رهبران با هم مذاکره کنند تا پیروان آن‌ها در صحنه جهانی و منطقه‌ای به قوانین بین‌الملل احترام بگذارند.

اگر راه شهدا را ادامه ندهیم به ضرر خودمان است

در ادامه همایش  فرزند شهید فخری زاده با اشاره به اینکه باید مسیر شهدا را ادامه دهیم و اگر انجام ندادیم زیان آن به خودمان می‌رسد، گفت: پدر می‌گفتند مسیری که من انتخاب کردم و نتیجه‌ای که دنیا را متحول کرد این بود که تصمیم تغییر را از دوران دبیرستان و در سن ۱۵ سالگی گرفتم؛ یعنی یک فرد چه تفکراتی دارد که در این سن مسیری را آغاز می‌کند و در ادامه مسیر هیچ مانعی نمی‌تواند او را منحرف کند.

فرزند شهید فخری‌زاده بیان کرد: فرصت‌های مطالعاتی و فرصت‌های شغلی مختلف به تمام دنیا برای پدر پیش آمد اما ایشان حتی برای ادامه مقطع دکتری از ایران خارج نشد و می‌گفت باید در کشور خودم تاثیر بگذارم .

وی اضافه کرد: مدیران ما باید این مهم را نهادینه کنند علمی که در دنیا ویژه است و به کسی اجازه ورود نمی‌دهند شهید فخری زاده با اتکا به دانش داخلی بدون بورسیه و حضور در کشورهای دارای علم مورد نظر را آغاز می‌کند تا اینکه دنیا ایران را به عنوان کشور هسته‌ای می‌پذیرد و می‌بیند که نمی‌تواند چرخ علم کشور را متوقف کند تصمیمی می‌گیرد خود ایشان را از میان بردارد.

انتهای پیام

آگهینرم‌افزار تما‌سگو
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«خبرگزاری فارس» در کارگاه سفالگری هادیلام، چرخ همچنان می‌چرخد، گل همچنان در دست هنرمند شکل می‌گیرد و کوره همچنان آخرین مرحله تولد یک اثر سفالی را رقم می‌زند.
استانی
«خبرگزاری فارس» مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل در تشریح آمار عملکرد شش ماهه نخست سال جاری، از واکسیناسیون دام‌ها شامل گاو، گوسفند، بز و دیگر حیوانات تک سمی با ۵ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۵۴۶ دز واکسن خبر داد.
استانی
«خبرگزاری فارس» اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار سطح نارنجی، از وزش باد شدید تا خیلی شدید و خیزش گردوخاک در مناطق مرکزی، جنوبی، غربی و ارتفاعات استان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری فارس» نخستین بارندگی پاییزی و شروع فعالیت سامانه‌های بارشی در استان خوزستان، شهرستان ایذه را به شدت تحت تاثیر قرار داد و با جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر و قطعی گسترده برق، مشکلات فراوانی را برای شهروندان رقم زد؛ وضعیتی که بار دیگر ضعف مدیریت بح...
استانی
«خبرگزاری فارس» معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان از آغاز اکران فیلم‌های منتخب سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در سینما بهمن زنجان خبر داد.
استانی
«خبرگزاری فارس» نخستین موج‌های بارشی پاییز در برخی نقاط کشور با سیلاب و آب‌گرفتگی همراه شده و در گلستان تاکنون ۲ نفر جان خود را ازدست‌داده و یک نفر مفقود شده است؛ هم‌زمان پیش‌بینی‌های فصلی از احتمال آغاز بارش‌های عمده تهران از نیمه دوم مهرماه حکایت دارد و ...
استانی
«خبرگزاری فارس» کاروان ورزش ایران با نام «فرشتگان میناب» راهی بازی‌های آسیایی ناگویا شد و با کسب ۱۹ مدال طلا، ۱۸ نقره و ۱۵ برنز، یکی از حضورهای پرافتخار ورزش ایران را رقم زد؛ اما اهمیت این کاروان فقط در رنگ و تعداد مدال‌هایش خلاصه نمی‌شود.
استانی
«خبرگزاری فارس» مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان گفت: با توجه به افزایش آلایندگی هوا در شهر کرمان و بخش‌های چترود، ماهان و شهداد؛ فعالیت ادارات و مدارس این مناطق در روز یکشنبه ۱۲ مهرماه با یک ساعت تأخیر نسبت به زمان معمول آغاز به کار خواهد شد.
استانی
«خبرگزاری فارس» دادستان عمومی و انقلاب شهرستان رباط‌کریم از موفقیت در اخذ رضایت برای ۹ محکوم به قصاص طی دو سال گذشته خبر داد و این دستاورد را حاصل همکاری خیری‌ها و خیرین دانست.
استانی
«خبرگزاری فارس» پدافند هوایی نوین نیروهای مسلح کشورمان در قشم موفق به رهگیری یک پرنده متخاصم و اجرای آتش در آسمان این جزیره شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

تبلیغات متنی (ویژه)
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است