علمی فناوری 14:24 - 17 دی 1403
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از اجرای عملیات سالانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور در دو مرحله از ۱۵ تا ۱۷ دی و ۲۷ تا ۲۹ دی خبر داد.

اجرای عملیات خانه‌به‌خانه ایمن‌سازی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور

قباد مرادی سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در خصوص ریشه کنی فلج اطفال در جهان، گفت: برنامه جهانی ریشه کنی فلج اطفال با هدف پاک شدن همه کشور‌های دنیا از انواع ویروس‌های فلج اطفال به مراحل انتهایی خود نزدیک شده است، هر چند هنوز بیماری در دو کشور افغانستان و پاکستان شیوع دارد و مواردی از بیماری در برخی کشور‌های آفریقایی انتشار یافته است.

وی افزود: با وجود اینکه تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه همچنان ادامه دارد، اما در سال ۲۰۲۴ موارد مثبت وحشی فلج اطفال از بیماران مبتلا به فلج شل حاد افزایش ۶ برابری پیدا کرده و تردد با این کشور‌ها خطر ورود مجدد بیماری به کشور را افزایش داده است.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص اقدامات وزارت بهداشت برای حفظ دستاورد بزرگ پاک ماندن کشورمان از بیماری فلج اطفال و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد این ویروس، اظهار کرد: هر ساله عملیات سالانه ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور به خصوص استان‌های جنوب شرقی کشور، در دو مرحله به صورت فعال و خانه به خانه انجام می‌پذیرد.

وی ادامه داد: در سال جاری نوبت اول عملیات واکسیناسیون در مقطع زمانی ۱۵ تا ۱۷ دی ماه و نوبت دوم در ۲۷ تا ۲۹ دی ماه سال ۱۴۰۳ انجام می‌پذیرد. لازم به ذکر است که واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در کشور در طی سال‌های گذشته تاکنون، تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی بوده است.

دکتر مرادی در خصوص اجرای طرح واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال در دانشگاهها، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این عملیات در دانشگاه‌های علوم پزشکی واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله دانشگاه‌های مناطق گرمسیر مشمول این برنامه، از جمله دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل، جیرفت، بم، کرمان، سیرجان، ایرانشهر، چابهار، هرمزگان، بوشهر، اهواز، بیرجند و یزد در حال اجرا است. پیش بینی می‌شود، در برنامه تحت اجرا، حدود ۸۰۰ هزار کودک زیر ۵ سال اعم از اتباع ایرانی و یا غیر ایرانی، برعلیه بیماری فلج اطفال واکسینه شوند.

واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه همراه با فلج اطفال در چابهار

سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین عنوان کرد: علاوه بر این، دانشگاه علوم پزشکی چابهار همزمان با این عملیات، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را نیز با هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی ۶ ماه تا ۵ سال در دست اقدام دارد.

منبع: وزارت بهداشت


12137298
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن آلزایمر ایران از کاهش سن ابتلا به آلزایمر به ۴۵ سال در کشور اشاره کرد و گفت: ۴۰۰ فرد ۴۵ سال مبتلا به آلزایمر در کشور شناسایی شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویروس جدید چینی تا امروز ورودی به کشور نداشته و مرتب آزمایشگاه‌های خود را بررسی کرده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات تاکید کرد که این وزارتخانه به موضوع ناترازی انرژی ورود جدی کرده است چراکه برای عبور از وضعیت کنونی چاره‌ای جز «هوشمندسازی» نداریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاثیر معدل در کنکور در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شد اما تصمیم‌گیری به جلسه بعدی شورا موکول شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: معاونت علمی و فناوری در زمینه هوش مصنوعی مکلف است در تعامل با متخصصان و مجلس، مطالعات لازم درباره ابعاد این حوزه را تکمیل و برای سیاستگذاری و تدوین قانون ارائه کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بررسی مصوبه کنکور در جلسه شورا گفت: نظر جمعی مبنی بر حذف تاثیر نمرات پایه دهم، استمرار تاثیر نمرات پایه دوازدهم و تعیین تکلیف پایه یازدهم است، اما تصمیم نهایی در جلسات آتی گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش بر استفاده از فناوری‌های نوین در ترویج فرهنگ شهادت در میان دانش‌آموزان تأکید کرد و گفت: روزی در تقویم ملی کشور به نام فرهنگیان شهید ثبت شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرای متاهلی «خانواده بهشتی» در تهران با حضور معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» توافق‌نامه همکاری بین معاونت علمی ریاست جمهوری، دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشگاه غدد و متابولیسم به امضا رسید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» جذب دانش‌آموزان به کلاس‌های درس مجازی، یکی از مهم‌ترین چالش‌های معلمان و نظام آموزشی است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است