بین‌الملل 12:21 - 07 بهمن 1403
ژاپن با تقویت همکاری‌های اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک با آمریکا در پاسخ به تهدیدات منطقه‌ای، به دنبال افزایش نقش خود در معادلات ژئوپلیتیکی است.

چرا ژاپن برای ترامپ مهم است؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار - در آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، روابط آمریکا و ژاپن با تمرکز بر مسائل استراتژیک و تحولات دیپلماتیک همراه شده. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اهمیت ویژه‌ای به روابط با کشورهای گروه "کوآد" یعنی ژاپن، هند و استرالیا داد که این امر نشان‌دهنده تلاش برای تثبیت ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام است. ژاپن نیز در پاسخ به تهدیدات چین و کره شمالی، تصمیم به افزایش چشمگیر بودجه دفاعی خود گرفت و قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ این بودجه را به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برساند، هرچند برخی سیاستمداران آمریکایی خواستار افزایش بیشتر آن هستند.

شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، پیشنهاد تشکیل "ناتوی آسیایی" را برای مقابله با اتحاد نظامی چین، روسیه و کره شمالی مطرح کرد؛ پیشنهادی که می‌تواند معادلات دفاعی در منطقه را تغییر دهد. همچنین مسائل تاریخی مانند موضوع ربوده شدن شهروندان ژاپنی توسط کره شمالی همچنان از اولویت‌های این کشور محسوب می‌شود و بر آسیب‌پذیری ژاپن در برابر تهدیدات منطقه‌ای تأکید دارد.

از سوی دیگر، همکاری اقتصادی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی روابط دو کشور شناخته می‌شود. ژاپن با سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه، به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در آمریکا تبدیل شده است. مشارکت این کشور در پروژه زیرساخت هوش مصنوعی با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلاری، موسوم به "استارگیت"، نمونه‌ای از این همکاری اقتصادی است که توانسته ژاپن را از تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ دور نگه دارد و روابط دوجانبه را تقویت کند.

در حوزه فرهنگی نیز ژاپن که به‌طور تاریخی با حضور تسلیحات هسته‌ای در خاک خود مخالف بوده، اکنون با افزایش نگرانی‌های امنیتی در حال بازنگری در این موضع است. در مجموع، تلاش‌های دیپلماتیک و همسویی فعال ژاپن با سیاست‌های آمریکا، به تقویت روابط دو کشور در شرایط ژئوپلیتیکی پیچیده منطقه‌ای منجر شده است.

منبع:‌نشنال ریویو


12146481
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع ادعا می‌کنند که کاخ سفید خواستار مذاکره شده و کشور‌های منطقه در حال ترتیب دادن مقدمات یک دیدار هستند. 
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که امیدوار است واشنگتن بتواند با تهران به توافق برسد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با بازگشایی گذرگاه رفح، مصر و اردن در بیانیه مشترکی مخالفت خود را با هرگونه تلاش برای آوارگی فلسطینیان تکرار کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هشت کشور مسلمان در بیانیه‌ای مشترک به نقض گسترده آتش‌بس غزه در روز شنبه واکنش نشان دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» خبرگزاری رویترز مدعی شده که ایران از ابتدا برنامه‌ای برای برگزاری رزمایش نظامی در تنگه هرمز نداشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از حمله شورشیان ایالت بلوچستان به مردم عادی و زیرساخت‌ها، نیروهای امنیتی پاکستان روند سرکوب آنان را آغاز کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» حماس اعلام کرد که بازگشایی گذرگاه رفح در مرز با مصر «حقی» بود که فلسطینیان آن را به دست آوردند و نسبت به نقض آن هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی می‌گوید مذاکرات سه‌جانبه جدید برای ۴ و ۵ فوریه در ابوظبی برنامه‌ریزی شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور اوکراین از برگزاری دور جدید مذاکرات سه‌جانبه با حمایت آمریکا و مشارکت روسیه در ابوظبی خبر داد، در حالی که سیستم انرژی اوکراین پس از ماه‌ها حملات روسیه در سرمای شدید زمستان با اختلال گسترده مواجه است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معاون رئیس شورای امنیت روسیه گفت که روسیه به زودی در جنگ اوکراین به پیروزی نظامی خواهد رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است