بین‌الملل 12:21 - 07 بهمن 1403
ژاپن با تقویت همکاری‌های اقتصادی، نظامی و دیپلماتیک با آمریکا در پاسخ به تهدیدات منطقه‌ای، به دنبال افزایش نقش خود در معادلات ژئوپلیتیکی است.

چرا ژاپن برای ترامپ مهم است؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسین مهدی‌تبار - در آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، روابط آمریکا و ژاپن با تمرکز بر مسائل استراتژیک و تحولات دیپلماتیک همراه شده. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اهمیت ویژه‌ای به روابط با کشورهای گروه "کوآد" یعنی ژاپن، هند و استرالیا داد که این امر نشان‌دهنده تلاش برای تثبیت ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام است. ژاپن نیز در پاسخ به تهدیدات چین و کره شمالی، تصمیم به افزایش چشمگیر بودجه دفاعی خود گرفت و قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ این بودجه را به ۲ درصد تولید ناخالص داخلی برساند، هرچند برخی سیاستمداران آمریکایی خواستار افزایش بیشتر آن هستند.

شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، پیشنهاد تشکیل "ناتوی آسیایی" را برای مقابله با اتحاد نظامی چین، روسیه و کره شمالی مطرح کرد؛ پیشنهادی که می‌تواند معادلات دفاعی در منطقه را تغییر دهد. همچنین مسائل تاریخی مانند موضوع ربوده شدن شهروندان ژاپنی توسط کره شمالی همچنان از اولویت‌های این کشور محسوب می‌شود و بر آسیب‌پذیری ژاپن در برابر تهدیدات منطقه‌ای تأکید دارد.

از سوی دیگر، همکاری اقتصادی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی روابط دو کشور شناخته می‌شود. ژاپن با سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجه، به بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در آمریکا تبدیل شده است. مشارکت این کشور در پروژه زیرساخت هوش مصنوعی با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلاری، موسوم به "استارگیت"، نمونه‌ای از این همکاری اقتصادی است که توانسته ژاپن را از تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ دور نگه دارد و روابط دوجانبه را تقویت کند.

در حوزه فرهنگی نیز ژاپن که به‌طور تاریخی با حضور تسلیحات هسته‌ای در خاک خود مخالف بوده، اکنون با افزایش نگرانی‌های امنیتی در حال بازنگری در این موضع است. در مجموع، تلاش‌های دیپلماتیک و همسویی فعال ژاپن با سیاست‌های آمریکا، به تقویت روابط دو کشور در شرایط ژئوپلیتیکی پیچیده منطقه‌ای منجر شده است.

منبع:‌نشنال ریویو


12146481
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع ادعا می‌کنند که ترامپ اوایل دی‌ماه مرحله دوم طرح آتش‌بس غزه را اعلام کرده و نتانیاهو پس از آن به واشنگتن خواهد رفت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دولت آمریکا با تعلیق تحریم‌ها علیه وزارت اطلاعات چین و عقب‌نشینی از محدودیت‌های صادراتی، تلاش می‌کند آرامش در روابط با پکن را تا سفر ترامپ حفظ کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جنبش حماس انتشار گزارش وخامت اوضاع اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل توسط خبرگزاری‌های آمریکایی را پذیر رسمی تخلفات اسرائیل خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید نشان می‌دهد چت‌بات‌ها می‌توانند نظرات سیاسی مردم را تغییر دهند، اما همزمان اطلاعات نادرست قابل توجهی منتشر می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» ولادیمیر پوتین با تاکید بر ظهور مراکز قدرت جدید در جهان، ثبات همکاری با هند را برای تحقق اهداف مشترک ضروری دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سه کشور هلند، اسپانیا و ایرلند اعلام کردند که به دلیل حضور رژیم صهیونیستی در یوروویژن از شرکت در مسابقات سال آینده انصراف می‌دهند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر سابق لهستان خواستار بازگشت مردان در سن سربازی اوکراینی به کشورشان شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان غیردولتی ایکو از مایکروسافت به دلیل پردازش غیرقانونی داده‌های شخصی فلسطینی‌ها و اجازه دادن به ارتش اسرائیل برای جاسوسی از آنها، شکایت کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌و‌گو با «ایندیا تودی» تاکید کرد که روسیه تلاش کرده هشت سال وضعیت اوکراین را مسالمت‌آمیز حل کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه دسترسی به اسنپ‌چت را به‌خاطر نقش آن در سازماندهی اقدامات تروریستی مسدود کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است