اجتماعی 10:28 - 10 اسفند 1399
در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۰ و با مصوبه روز گذشته مجلس، متولدین سال ۱۴۰۰ صاحب سهام بورس می‌شوند. این در حالی است که پیش‌تر با زمزمه طرح تشویقی زاد و ولد مجلس و ارائه سهام به فرزندان دوم و سوم خانواده، برخی از کارشناسان و مسئولین امر، اخذ چنین تصمیماتی را راهکار مناسبی در جهت افزایش جمعیت نمی‌دانستند.

ارائه سهام به متولدین ۱۴۰۰، راهگشای افزایش جمعیت خواهد بود؟

به گزارش ایسنا، مطابق با مصوبه روز گذشته مجلس، دولت مکلف است به سرپرست متولدین ۱۴۰۰، یک میلیون تومان بلا عوض از محل یک درصد از یک دوازدهم هزینه‌های شرکت‌های دولتی برای خریداری واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری پذیرفته شده در بورس بدهد.

از حدود شش ماه قبل اخباری درباره طرح تشویقی مجلس مبنی بر ارائه سهام به فرزندان سوم و چهارم به بعد خانواده‌ها تحت عنوان "سهام آیندگان" به گوش می‌رسید. طرحی که محمد مهدی تندگویان ، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان آن را پیشنهادی مقطعی و وابسته به متغیرهای دیگر دانست که چاره درد رشد منفی جمعیت نیست.



تندگویان گفته بود: سود و ضرر مشوقی مانند بورس و اینکه به طور دقیق در چه دوره‌ای امکان استفاده از آن وجود دارد مشخص نیست.

وی همچنین این را هم گفته بود که چاره حل بسیاری از مشکلات نظیر رشد منفی جمعیت و کاهش فرزندآوری مشوق‌هایی دائمی و مادام‌العمری نظیر معاف شدن از مالیات و پرداخت‌های درمان و بیمه به صورت پلکانی و یا افزایش مشهود حقوق است که به صورت ملموس در زندگی خانواده‌ها لحاظ شود و نه به عنوان یک کمک عائله‌مندی که تاثیر چندانی هم نخواهد داشت.

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان معتقد بود که در صورت عدم بررسی اساسی برای رسیدن به جمعیت جایگزین با کاهش ازدواج و زاد و ولد و در نهایت کاهش جمعیت مواجه خواهیم شد.

شهلا کاظمی‌پور ، جمعیت شناس نیز درباره طرح "سهام آیندگان" مجلس نیز پیش از این به ایسنا گفته بود: بورس طرح موفقی در ایران نیست به خصوص در این اواخر که با شکست مواجه شده است، بنابراین به شخصه فکر نمی‌کنم بتواند در راستای فرزندآوری موفق عمل کند.

به گفته کاظمی‌پور، اگرچه اختصاص سهام برای آینده فرزندان با فرض اینکه ۱۰۰ درصد نتیجه مثبت داشته باشد می‌تواند موثر باشد اما نکته حائز اهمیت این است که این سهام تا چه میزان کمک احوال خانواده فرزند متولد شده خواهد بود؟، چراکه خانواده‌ها به علت مشکلات مالی که اکنون در زندگی دارند بچه‌دار نمی‌شوند.



وی همچنین این را هم گفته بود که تمام مردم تحصیل کرده نیستند و همگی دانش مربوط به بورس و سهام را ندارند که تشخیص دهند سهام چه میزان ارزش افزوده برایشان دارد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد ارائه تسهیلات مقطعی بی‌توجه به شرایط جامعه هدف دریافت‌کننده تسهیلات، نمی‌تواند گامی مهم در راستای افزایش جمعیت، ازدواج و باروری شود و برای رسیدن به چنین اهدافی باید به سمت مشوق‌های دائمی و مادام‌العمر حرکت کرد.



انتهای پیام

 


10970127
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا از تشکیل قرارگاه مقابله با احتکار کالا‌های اساسی خبر داد و تاکید کرد: جلوی هرگونه سوءاستفاده از حذف ارز ترجیحی را خواهیم گرفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد: طرح کالا برگ الکترونیکی شامل هر فرد ایرانی ساکن در کشور فارغ از هر گونه دهک بندی می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سرهنگ سیاوش محبی، جانشین پلیس راه راهور فراجا، آخرین وضعیت ترافیکی محور‌های مواصلاتی کشور را تشریح کرد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، از شناسایی و دستگیری اعضای یک باند حرفه‌ای جعل اسناد ملکی در پایتخت خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس قوه قضاییه گفت: همواره رابطه وثیقی میان بازاریان و نهاد‌های مقدس انقلابی وجود داشته است و بازاریان در خط مقدم کمک‌رسانی به مردم در حوادث مختلف بوده‌اند
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مدیریت مطالعات خدمات شهری و محیط زیست در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران، با تأکید بر ضرورت توجه جدی به مدیریت پسماند‌های تیز و برنده، این موضوع را یکی از تهدید‌های جدی سلامت عمومی در خانه‌ها، آرایشگاه‌ها و مراکز درمانی دانست. ...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز امور بین‌الملل و کنوانسیون‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: از ظرفیت «صندوق سازگاری» کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل‌متحد و برنامه توسعه ملل‌متحد (UNDP) برای افزایش تاب آوری اقلیمی در کشور استفاده خواهد شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با هدف محرومیت‌زدایی هدفمند، توانمندسازی اقتصادی و ارتقای شاخص‌های آموزش و سلامت، تفاهم‌نامه‌های همکاری میان بنیاد علوی و استانداری هرمزگان با اعتباری بالغ بر ۲۵.۵ همت به امضا رسید؛ تفاهم‌نامه‌هایی که اجرای آنها طی سه سال آینده، زمینه‌ساز ت...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نشست هماهنگی و هم‌افزایی در حوزه آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار و بر توسعه همکاری‌های مشترک دو سازمان تأکید شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مرکز اطلاع رسانی پلیس امنیت اقتصادی فراجا، اعلام کرد: در اجرای ۲ عملیات مختلف در استان تهران و فارس در مجموع ۲۸ هکتار زمین خواری کشف و آزادسازی شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است