علمی فناوری 14:05 - 30 دی 1403
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: حدود ۶۰ درصد آلودگی هوا ناشی از وسایل حمل‌ونقل متحرک از جمله موتورسیکلت، اتوبوس، کامیون و خودرو‌های شخصی است.

۶۰ درصد آلودگی هوا ناشی از وسایل حمل و نقل است

علیرضا رئیسی درباره تفاوت بنزن و گوگرد و تأثیر آن بر سلامتی انسان‌ها، گفت: بنزن یک ماده و یک فاکتور بسیار شناخته‌شده است که ارتباط مستقیمی با سرطان به ویژه سرطان ریه و پوست دارد، بنزنی که در مواد سوختی مثل بنزین وجود دارد، برای افرادی که در معرض بخارات بنزین هستند مثل جایگاه داران سوخت می‌تواند بسیار خطرناک باشد؛ بنابراین کنترل و کاهش این ماده می‌تواند در کاهش بروز بیماری‌هایی مثل سرطان مؤثر باشد.

وی افزود: در ادامه گوگرد هم می‌تواند باعث بیماری‌های تنفسی مزمن شود و در بعضی از موارد باعث سفت شدن یا فیبروز ریه می‌شود که می‌تواند ایجاد بیماری‌های مختلف از جمله سرطان کند، به همین دلیل در آلودگی‌ها همیشه ۲ قسمت داریم که یکسری مربوط به ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون است که بیشتر باعث ایجاد بیماری‌های تنفسی می‌شود و قسمت دوم مربوط به آلودگی‌های شیمیایی مثل بنزن، گوگرد، دی اکسید نیتروژن، دی‌اکسید گوگرد و سایر مواد شیمیایی است که می‌تواند در سوخت وجود داشته باشد و آسیب بسیار زیادی ایجاد کند؛ زیرا معمولاً آنها جذب راحت‌تری در دستگاه گردش خون دارند و می‌توانند بیماری‌ها را علاوه بر ریه در جای دیگر انتشار داده و مشکلاتی به وجود بیاورند.

رئیسی درباره کنترل مرگ‌ومیر ناشی از آلودگی هوا گفت: بهترین موضوع آن است که بتوانیم حمل‌ونقل عمومی را توسعه داده و ایمن کنیم.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: موضوع دیگر آنکه وسایل نقلیه مصرف سوخت بالا دارند و از نظر فنی نیز دچار فرسودگی هستند که اگر به سمت استفاده از حمل‌ونقل عمومی حرکت کنیم، مصرف خودروی شخصی کم شود و انرژی مصرفی ناوگان حمل‌ونقل عمومی را به سمت انرژی پاک از جمله برقی‌کردن خودرو‌ها و بنزین با کیفیت بالا ببریم، می‌تواند عامل مهمی در جهت کاهش آلودگی هوا و کاهش میزان مرگ و میر در اثر بیماری‌های قلبی داشته باشیم.

منبع: سازمان حفاظت محیط زیست


12143051
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: نخستین دفتر مجازی و هوشمند مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان با بهره‌گیری از هوش مصنوعی با همکاری‌های معاونت علمی و سازمان مالیات ایجاد می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: رژیم گیاهخواری می‌تواند سلامت بدن را ارتقا دهد، اما برای جلوگیری از کمبود‌های تغذیه‌ای باید با منابع حیوانی یا مکمل‌ها همراه باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک مطالعه جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که خطر ابتلا به سرطان در طول زندگی فرد ممکن است تا حدی قبل از تولد مشخص شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت گفت: بیش از ۸۹۰ بیمارستان در کشور دارای واحد آموزش به بیمار هنگام ترخیص هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان دانشگاه تورنتو با ترکیب یادگیری ماشین و چاپ سه‌بعدی در مقیاس نانو، موادی ساخته‌اند که به اندازه فولاد مقاوم بوده و به سبکی فوم هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره غذا‌های ویژه سازمان غذا و دارو، بر اهمیت نظارت دقیق بر میزان سبوس‌گیری از آرد مصرفی طبق استاندارد‌های ملی و تأثیر آن بر سلامت عمومی جامعه تأکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های یک کارآزمایی بالینی که در آن بیش از ۷۰۰ سالمند شرکت داشتند، مصرف یک گرم امگا ۳ در روز ممکن است سرعت پیری بیولوژیک را کاهش دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ابتلای افراد غیر سیگاری به سرطان ریه در سراسر جهان رو به افزایش است و ابتلا به این بیماری در میان زنان روند صعودی دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مطالعه‌ای جدید نشان داده است که ماه نمرده و فعالیت‌های ژئولوژیک تازه‌ای در آن وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک فرد همیشه از نظر بیولوژیکی به همان میزان سن تقویمی خود پیر نمی‌شود؛ بلکه پیری بیولوژیکی سریعتر در مقایسه با سن تقویمی با افزایش خطر بیماری و مرگ و میر مرتبط است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است