بین‌الملل 20:32 - 28 اردیبهشت 1404
رایزن فرهنگی ایران در کابل بر همکاری‌های مشترک موزه و حفظ آثار تاریخی تأکید کرد.

ایران آماده همکاری با افغانستان در حفظ آثار تاریخی است

باشگاه خبرنگاران جوان- در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه که در تالار موزه ملی کابل برگزار شد، دکتر سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر اهمیت حفظ آثار تاریخی، از آمادگی ایران برای همکاری با افغانستان در حوزه‌های موزه داری، نمایشگاه‌های مشترک و آموزش فرهنگی خبر داد.  

این مراسم به ابتکار وزارت اطلاعات و فرهنگ و ریاست موزه ملی افغانستان با حضور دیپلمات‌ها، پژوهشگران و علاقه‌مندان به میراث فرهنگی برگزار شد. دکتر حسینی در سخنرانی خود، حفظ آثار باستانی را عاملی کلیدی در نگهداری هویت ملی دانست و با استناد به آیات قرآن کریم، بر عبرت‌آموزی از تاریخ تأکید کرد.  

وی گفت: «خداوند در قرآن بارها انسان را به توجه به آثار پیشینیان فراخوانده است. این میراث، نه تنها نشانه اصالت ملت‌هاست، بلکه چراغ راه آینده است.» او با اشاره به نمونه‌های قرآنی مانند کشتی نوح و عصای موسی، پیوند فرهنگ و تاریخ را راهی برای نجات جوامع خواند.  

رایزن فرهنگی ایران همچنین از برنامه‌های مشترک مانند نمایشگاه‌های دوطرفه، بازیابی آثار تاریخی و آموزش تخصصی در حوزه باستان‌شناسی خبر داد. تحلیلگران این اقدام را گامی مثبت در تقویت همکاری‌های فرهنگی منطقه‌ای دانسته‌اند، به‌ویژه در شرایطی که میراث باستانی افغانستان در معرض تهدیدات مختلف قرار دارد.  

به گفته کارشناسان، همکاری با کشورهای دارای تجربه در حفاظت از آثار تاریخی، فرصتی ارزشمند برای صیانت از میراث فرهنگی افغانستان محسوب می‌شود.


12190878
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که دولت ترامپ همزمان با مذاکرات ژنو، چتر نظامی خود را بر فراز خاورمیانه می‌گسترد، نظرسنجی‌ها از مخالفت بی‌سابقه افکار عمومی با درگیری جدید خبر می‌دهد؛ حتی جمهوری‌خواهان نیز اشتیاقی به تکرار اشتباه عراق نشان نمی‌دهند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیرخارجه سابق آمریکا ضمن حملات تند به ترامپ، او را به پنهان‌کاری در پرونده جنجالی اپستین متهم کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» چندین منبع آگاه به شبکه سی‌ان‌ان گفته‌اند ایالات متحده در آستانه دور جدید مذاکرات با ایران در ژنو، تهدیدات خود علیه ایران را تشدید کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نمایندگان ارشد روسیه و اوکراین از امروز در ژنو دور جدیدی از مذاکرات صلح را با میانجی‌گری آمریکا آغاز می‌کنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» قیمت نفت پیش از آغاز مذاکرات هسته‌ای در ژنو به دلیل تغییرات ژئوپلیتیکی افزایش اندکی را نشان داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» درپی فشار‌های فزاینده‌ی آمریکا بر کوبا و تحریم سوخت، خیابان‌های این کشور به دلیل جیره‌بندی سوخت پر از زباله شده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو اعلام کرد که به‌طور غیرمستقیم در این گفت‌و‌گو‌ها شرکت خواهد کرد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گمان گالوشچنکو، وزیر اسبق انرژی اوکراین که در پی رسوایی فساد استعفا داده بود، هنگام تلاش برای خروج از کشور بازداشت شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دولت موقت بنگلادش در یک برنامه خداحافظی با مردم قبل از واگذاری قدرت به یک دولت منتخب از سمت خود کناره‌گیری کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» دبیرکل سازمان ملل طرح رژیم صهیونیستی برای ثبت اراضی کرانه باختری به عنوان دارایی این رژیم را محکوم کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است