شهید رئیسی نشان داد روحیه انقلابی لازمه تعامل با جهان است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیک خوی متین - محمد جمشیدی معاون امور سیاسی دولت شهید رئیسی با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری در ارتباط با این شهید خدمت اظهار کرد: منطقه قفقاز برای رئیس جمهور شهید بسیار مهم بود و شهید رئیسی هم به بحث همسایگان بسیار اهمیت میداد. شهید رئیسی نسبت به موضوع ساخت کریدور زنگزور حساس بودند برای همین میخواستند که اقدامی کنند که طرف مقابل اقدامی تحریک آمیز انجام ندهد و هم ارتباطات اقتصادی ایجاد کنند که مانع از جنگ مجدد در این منطقه شود.
وی ادامه داد: منطقه از نظر ژئوپلیتیک بسیار مهم بود و این سفر از اهمیت زیادی برخوردار بود. برخی به دنبال خراب کردن رابطه ایران و جمهوری آذربایجان بودند و سیاست خارجه ایشان در حوزه همسایگان خصوصا قفقاز بسیار مهم بود.
جمشیدی بیان کرد: حدود ساعت ۱۳:۰۵ تا ۱۳:۰۷ هلیکوپتر پرواز کرد و وضعیت هوا چندان خوب نبود و هوا به سمت بارانی شدن حرکت میکرد. قبل از این که وارد توده ابر غلیظ شویم فیلمی گرفتیم که نشان میداد این توده ابر بسیار بزرگ است. بعد از عبور از این توده مشاهده کردیم که مهندس پرواز در حال گفتوگوی تلفنی است و کسی فکر چنین اتفاقی را برای هلیکوپتر دوم نمیکرد.
شهید رئیسی نسبت به هویت خود پایبند بود
جمشیدی معتقد است: عملکرد شهید رئیسی نشان داد روحیه انقلابی لازمه تعامل با جهان است و این روحیه باعث میشود طمع دشمنان به کشورمان کم شود. ایشان در همه سخنرانیهای خود تاکید میکرد که اسم امام خمینی باید تکرار شود و یاد امام باید آورده شود. سیاستهای همسایگی او باعث شد تولید دوستی در میان همسایگان بیشتر شود و پروژه امنیت سازی کشور ما به پایانش برسد. این رفتار ناشی از این بود که این رئیس جمهور نسبت به هویت خود پایبند بود.
به گفته معاون امور سیاسی دولت شهید رئیسی صداقت و صراحت ایشان نشان داد که چگونه میتوان روابط خارجی را گره گشایی کرد. ایشان در دفاع از منافع ملی یک قدم هم کوتاه نمیآمد. من بارها مشاهده کردم که در دفاع از منافع ایران سر روسای جمهور دیگر داد میزد و مشاهده کردم که با مکرون رئیس جمهور فرانسه هم چنیدن بار با قاطعیت کامل سخن گفتند. ایشان ویژگی شخصیتی خاصی داشتند و میدانستند به چه شکل با سایرین تعامل داشته باشند.
جمشیدی تصریح کرد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم روابط همسایگی ما بسیار به هم ریخته بود؛ و اینها را رئیس جمهور خود ورود میکرد و با کمک شهید امیرعبداللهیان به بهانههای مختلف ارتباط را ایجاد میکرد و این باعث ارتباط سازی میان کشورها میشد.
جمشیدی گفت: اجلاس ریاض شکل گرفت و ایشان حضور پیدا کردند. آن جا سخنرانی انقلابی و احساسی داشتند و در حاشیه آن و در کمتر از ۲۴ ساعت ۱۱ ملاقات داشتیم و حتی غذا هم نتوانستند میل کنند و به یاد دارم که شهید امیرعبداللهیان خرما آوردند و بین تیمی که آنجا بودند تقسیم کردند.
در آنجا یکی از روسای کشورهای اسلامی گفتند که میخواهیم نیروی حائل به منطقه غزه بفرستیم. ایشان جوابی دادند که آن روسای کشورها عربی از صحبت خود پشیمان شدند و گفتند باید حرف رهبری ما را انجام دهید و شریانهای حیاتی صهیونیستها را قطع کنید و آن شخص پس از چند لحظه متوجه شد که چه اقدامی باید انجام دهد.
در مو ضوع هستهای چندین دور با آمریکاییها توافق شده که آنها همیشه زیر آن توافق زدهاند
جمشیدی درباره مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در زمان شهید رئیسی بیان کرد: این مذاکرات در آن زمان انجام میشد که بنا به دلایلی رسانهای نمیشد. مردم این را بدانند در مو ضوع هستهای چندین دور با آمریکاییها توافق شده که آنها همیشه زیر آن توافق زدهاند.
وی ادامه داد: زمان شهید رئیسی و در تابستان ۱۴۰۱ در آستانه توافق با آنها بودیم و این مذاکره با طرفهای برجام بود و به اغتشاشات سال ۱۴۰۱ خورد و آن را بر هم زدند و توافقی نکردند. توافقاتی با آنها شده، اما هر دفعه آنها زیرش زدند.
جمشیدی درباره پیش بینی خود از آینده گفت: در سیاست پیش بینی نمیکنند، اما باید رفتار طرف مقابل را به درستی تحلیل کرد. متاسفانه فضای رسانه هم داخل و هم در حوزه خارجی خوشبینی نه چندان خوبی را ایجاد کرده که اصلا مناسب نیست. طرف مقابل با کمک رسانه هایش میگوید که ما فقط میخواهیم ایران بمب نداشته باشد و ما هم همیشه گفتیم که این که حتمی است و ما هم بمب نداریم. این در شرایطی است طرف مقابل برای این حرفش تعریفی دارد که میگوید ایران غنی سازی و سلاح نباید داشته باشد. میگوید شما نباید غنی سازی داشته باشید که کاملا از نظر ما رد شده است .
محمد جمشیدی تاکید کرد: ویتکاف در مصاحبه خود با بی بی سی فارسی گفت که ما بعد از این مذاکره سراغ مذاکره ثانویه میرویم این یعنی قصد آنها خلع سلاح کامل ایران است. مدل ادبیات آنها فریب کاری آنها است. همزمان با مذاکره هر هفته دو بار ما را تحریم کردهاند و برنامه اصلی آنها تحریم است. آیا آمریکاییها درباره رفع تحریم اصلا حرف زدهاند؟ و این رفتار آنها هوشیاری میخواهد و خدا را شکر این هشیاری در تیم مذاکره کننده ما وجود دارد.
گزینه نظامی گزینه اصلی آمریکایی ها نیست
جمشیدی درباره آمریکاییها گفت: در سفر ترامپ به خاورمیانه دیدیدم که چه مقداری از آنها پول گرفتند، اما چیزی به آنها نداند. ترامپ بعد از بازگشتش هم آنها را تحقیر کرد و عنوان کرد که آنها نیازمند به توجه ما بودند و در زندگیام هیچگاه این مقدار دست نداده بودم و آنها را تحقیر کردند.
جمشیدی درباره آینده این مذاکرا ت در صورت موفق نبودن آن بیان کرد: سیاست آمریکا چند مرحله دارد و گزینه نظامی گزینه اصلی نیست و گزینه اول آن فشار حداکثری است. برنامه اصی ما هم باید توجه به اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم باشد. آنها به دنبال این هستند و میگویند برای تغییر ایران باید فشار داخلی و آشوب اجتماعی در ایران داشته باشیم و آنها میدانند که با تنش نظامی به هیچ جا نمیرسند. ما نباید تنها به مذاکره رضایت داشته باشیم.
جمشیدی گفت: در دوره شهید رئیسی رکورد صادرات غیر نفتی شکسته شد و با ۵۱ میلیارد دلار رکوردی داشتیم که پس از برجام عملی شد. این نشان میدهد همانطور که آقای پزشکیان هم عنوان کردند ما اگر با همسایههای خود همکاری داشته باشیم میتوانیم بسیار به سود برسیم. بریکس و شانکگهای میتوانند تاثیرات زیادی را بر اقتصاد ما داشته باشند و باید از همه امکانات خود برای بهبود اقتصاد استفاده کنیم.
12191858