علمی فناوری 07:44 - 18 شهریور 1403
داده‌های یک مطالعه جدید در ایالات متحده، ارتباط قابل توجهی را بین قرار گرفتن در معرض نور‌های مصنوعی در شب که معمولاً به عنوان آلودگی نوری شناخته می‌شود و شیوع بیماری آلزایمر نشان داده است.

شناسایی یک عامل خطر آلزایمر

داده‌های یک مطالعه جدید در ایالات متحده، توسط متخصصان مرکز پزشکی دانشگاه «راش» با استفاده از داده‌های آلودگی نوری به دست آمده از ماهواره‌ها و سوابق Medicare از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ میلادی انجام شده است.

این مطالعه که در نشریه تخصصی Frontiers in Neuroscience منتشر شد، ارتباط قابل توجهی را بین سطوح بالای نور مصنوعی در فضای باز در شب و افزایش شیوع بیماری آلزایمر به ویژه در افراد زیر ۶۵ سال نشان داد.

همچنین این گروه، ارتباط قوی‌تری بین آلودگی نوری و بیماری آلزایمر نسبت به جمعیت‌های مسن‌تر را نشان دادند.

این تجزیه و تحلیل برخی از ایالت‌ها را بر اساس میانگین شدت نور‌های مصنوعی در شب دسته بندی کرد و نشان داد که تفاوت آماری معناداری در میزان بیماری آلزایمر بین تاریک‌ترین و روشن‌ترین ایالت‌ها وجود دارد. به عنوان مثال، ایالت‌هایی با بالاترین آلودگی نوری شیوع قابل توجه آلزایمر در مقایسه با ایالت‌هایی که کمترین میزان آلودگی نوری را داشتند، نشان دادند.

«رابین ووگت»، محقق اصلی این مطالعه تاکید کرد: آلودگی نوری می‌تواند به التهاب عصبی، اختلالات ریتم شبانه‌روزی و اختلالات خواب کمک کند؛ عواملی که در ایجاد بیماری آلزایمر نقش دارند.

ووگت گفت: یافته‌ها نشان می‌دهد که افراد زیر ۶۵ سال ممکن است به ویژه در برابر تأثیرات نور شبانه آسیب پذیر باشند.

به گزارش آناتولی، در حالی که شرایطی مانند فشار خون بالا و دیابت به شدت با بیماری آلزایمر مرتبط هستند، آلودگی نوری عامل مهم تری نسبت به سایر عوامل خطر شناخته شده از جمله مصرف الکل، افسردگی و چاقی است.

این تحقیق بر اساس مطالعات قبلی انجام شده است که پیامد‌های سلامتی گسترده‌تر آلودگی نوری را که شامل اختلال خواب و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شود، بررسی کرده‌اند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که مداخلات بهداشت عمومی با هدف قرار دادن آلودگی نوری می‌تواند به کاهش خطرات بیماری آلزایمر کمک کند، به‌ویژه در مناطق شهری که سطوح نور با وجود مقررات موجود همچنان بالاست.

با ادامه شهرنشینی جمعیت جهان و افزایش آلودگی نوری، محققان بر نیاز به درک پیامد‌های گسترده‌تر آن برای بیماری‌های عصبی تاکید کردند.

به دلیل پیر شدن سریع جمعیت در سراسر جهان، پیش بینی می‌شود تعداد افراد مبتلا به زوال عقل تا سال ۲۰۵۰ تقریباً سه برابر شود و از ۵۷ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۱۵۳ میلیون نفر برسد. افزایش امید به زندگی همچنین باعث افزایش افراد مبتلا به زوال عقل در کشور‌های کم درآمد می‌شود. هزینه‌های بهداشت جهانی و اجتماعی مربوط به زوال عقل سالانه بیش از یک تریلیون دلار تخمین زده می‌شود.

منبع: ایسنا


12090511
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روابط عمومی سازمان غذا و دارو اسامی تازه‌ای از فرآورده‌های آرایش چشم فاقد مجوز‌های بهداشتی و ایمنی را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت با اشاره به شرایط سخت تحریم‌ها و تاکید بر لزوم ساماندهی امور سلامت مردم، گفت: در حوزه دارو حداقل ۶۰۰ میلیون دلار خرید انجام شده، اما در انتقال ارز با مشکل مواجه هستیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرحله اول پانزدهمین المپیاد ورزشی دختران دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با حضور ۶۰۰ دانشجو از ۵۷ دانشگاه برگزار شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران با کاهش چاقی ۱۲ درصد ریسک بروز سکته های قلبی و مرگ ناشی از آن کم خواهد کرد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران با کاهش چاقی ۱۲ درصد ریسک بروز سکته های قلبی و مرگ ناشی از آن کم خواهد کرد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گفته رئیس هیئت مدیره انجمن دیابت ایران با کاهش چاقی ۱۲ درصد ریسک بروز سکته های قلبی و مرگ ناشی از آن کم خواهد کرد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا برای نخستین‌بار فرآیند بازگشت مواد پس از فوران خورشیدی را با وضوحی بی‌سابقه ثبت کرده است. این کشف، کلید درک چگونگی بازیافت انرژی مغناطیسی توسط خورشید و پیش‌بینی دقیق‌تر طوفان‌های خورشیدی مخرب است که می‌توانند زمین ...
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، آمار ثبت‌نام داوطلبان شرکت در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۵ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور را تا صبح امروز بیش از ۴۸۵ هزار نفر اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش‌وپرورش، بر ضرورت تحول بنیادین و پایدار در نظام تعلیم و تربیت تاکید کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» افراد با مزاج گرم و‌ تر باید زنجبیل را با احتیاط مصرف کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است