بین‌الملل 16:02 - 23 مرداد 1405
واشنگتن حمایت تزلزل ناپذیر خود از توکیو در قبال مناقشه با روسیه بر سر جزایر کوریل را تکرار کرد

واشنگتن با اعلام موضع در مناقشه جزایر کوریل، خود را وارد تنش مسکو و توکیو کرد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - جورج گلس، سفیر آمریکا در ژاپن، روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده در به رسمیت شناختن حاکمیت ژاپن بر جزایر مورد مناقشه با روسیه، «بی‌تزلزل» باقی مانده است. این اظهارات یک روز پس از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به جزیره ایتوروپ بیان شد.

گلس در شبکه اجتماعی ایکس گفت: واشنگتن «در حمایت از مهم‌ترین متحد خود و در به رسمیت شناختن حاکمیت ژاپن بر سرزمین‌های شمالی، بی‌تزلزل باقی مانده است.»

او افزود: «در زمانی که اتحاد آمریکا و ژاپن به پرورش شکوفایی در سراسر منطقه هند و اقیانوس آرام اختصاص دارد، ما به شدت با هر اقدامی که صلح و ثبات آن را تضعیف کند، مخالفیم.»

اظهارات گلس اولین واکنش آمریکا به سفر پوتین بود.

پوتین روز پنج‌شنبه از این جزیره بازدید کرد که ژاپن آن را «اتوروفو» می‌نامد. این اولین سفر او به این جزیره تحت کنترل روسیه و مورد ادعای ژاپن در نزدیکی هوکایدو بود. روسیه از این جزایر به عنوان جزایر کوریل جنوبی یاد می‌کند.

توکیو مدعی است که سرزمین‌های شمالی، متشکل از ایتوروپ، کوناشیر، شیکوتان و گروه جزایر هابومای، اندکی پس از تسلیم ژاپن در جنگ جهانی دوم در ۱۵ اوت ۱۹۴۵، به طور «غیرقانونی» توسط اتحاد جماهیر شوروی سابق تصرف شدند.

روسیه معتقد است که این تصرف قانونی بوده است.

این اختلاف مانع از امضای پیمان صلح بین دو کشور از زمان جنگ جهانی دوم شده است، در حالی که تنش‌ها در سال‌های اخیر به دلیل تحریم‌های ژاپن علیه مسکو به دلیل جنگ روسیه و اوکراین، عمیق‌تر شده است.

دولت ژاپن روز پنج‌شنبه نیکولای نوزدرف، سفیر روسیه در توکیو را احضار کرد تا به دلیل سفر پوتین، «اعتراض شدید» خود را اعلام کند، در حالی که سانائه تاکایچی، نخست‌وزیر ژاپن، گفت که این جزایر «هم از نظر تاریخی و هم بر اساس قوانین بین‌المللی» بخش ذاتی قلمرو ژاپن هستند.

منبع: آناتولی


12299600
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» گسترش آتش‌سوزی‌های جنگلی در چند کشور اروپایی، هزاران نفر را به تخلیه واداشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع آگاه اعلام کردند ترامپ با وجود روابط نزدیک گذشته با نتانیاهو، تاکنون از حمایت صریح از او در انتخابات ۲۷ اکتبر خودداری کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» واشنگتن حمایت تزلزل ناپذیر خود از توکیو در قبال مناقشه با روسیه بر سر جزایر کوریل را تکرار کرد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» واشنگتن حمایت تزلزل ناپذیر خود از توکیو در قبال مناقشه با روسیه بر سر جزایر کوریل را تکرار کرد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز جمعه اعلام کرد مسکو هنوز پیشنهاد ترکیه برای یادداشت تفاهم با اوکراین در مورد عدم هدف‌گیری کشتی‌های تجاری در دریای سیاه را دریافت نکرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» منابع محلی از وقوع انفجار شب گذشته در پشت بیمارستان النور در شهر دوما (استان ریف دمشق) خبر دادند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، در واکنش به اظهارات معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره هدف جدید جنگ با ایران تناقض‌های راهبردی واشنگتن را «غیرقابل درک» خواند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» طرح ترامپ برای فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به ترکیه، بیش از یک ماه پس از اعلام آن، با مخالفت‌های جدی در کنگره مواجه شده و قانونگذاران را در تنگنایی میان متحد ناتو و اسرائیل قرار داده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آژانس عملیات تجارت دریایی انگلیس (UKMTO) روز جمعه اعلام کرد که یک نفتکش روز پنج‌شنبه در حین خروج از تنگه هرمز، مورد اصابت یک پهپاد قرار گرفته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه پاکستان، در دیدار با کاردار سفارت آمریکا در اسلام‌آباد، از واشنگتن خواست تا یادداشت تفاهم با ایران را اجرایی کند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است