بین‌الملل 14:24 - 28 دی 1400
بازرس ارشد دولت آمریکا برای جنگ افغانستان چند ماه قبل از آنکه جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در سال گذشته میلادی برنامه دولتش برای خروج کامل از افغانستان را اعلام کند هشدار داده بود که نیروی هوایی ارتش افغانستان بدون دریافت کمک‌ها، آموزش‌ها و نگهداری‌های مورد نیازش از سوی آمریکا فرو خواهد پاشید.

"سیگار" در ژانویه ۲۰۲۱ نسبت به دورنمای سقوط نیروی هوایی افغانستان هشدار داده بود

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، امروز سه شنبه گزارشی که جان سوپکو، بازرس کل ویژه بازسازی افغانستان در حدود یک سال قبل در ژانویه ۲۰۲۱ نزد وزارت دفاع آمریکا ثبت کرده بود از حالت طبقه بندی شده خارج شد.

این گزارش نشان می‌دهد مقامات آمریکا این هشدار را دریافت کرده بودند که نیروی هوایی ارتش افغانستان از توانمندی‌های لازم برای زنده ماندن بعد از خروج آمریکا از این کشور برخوردار نیست. این گزارش مشخصا به کوتاهی آمریکا در آموزش دادن به پرسنل پشتیبانی افغان و ناتوان کردن نیروی هوایی ارتش افغانستان در قبال حفظ و نگهداری هواپیماهایش بدون حضور مقاطعه کاران آمریکایی اشاره می‌کند.

دفتر این بازرس کل روز دوشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام داشت به ندرت پیش می‌آید که گزارش‌های این نهاد مشهور به "سیگار" (SIGAR) در حالت طبقه بندی شده قرار بگیرند اما هنگامی که این اتفاق بیفتد یک نسخه طبقه بندی نشده بعد از مدت دو ماه از سوی پنتاگون منتشر می‌شود. این دفتر بیان داشت اطلاعی از این که چرا خارج کردن گزارش مذکور از حالت طبقه بندی شده بیش از یک سال طول کشیده و این که این کار چرا حالا آن هم پنج ماه بعد از به قدرت رسیدن طالبان انجام می‌شود، ندارد.

نهاد سیگار از زمان تاسیسش در سال ۲۰۰۸ اقدام به رهگیری و مستند ساختن هزینه‌ها و پیشرفت‌های واشنگتن در افغانستان پرداخته و در همین راستا گزارش‌هایی متعدد برای مستند ساختن فسادها، کوتاهی‌های رهبران افغان و آمریکا و ضعف‌های درون ارتش افغانستان و همین‌طور برای دادن توصیه‌هایش در خصوص ارتقای وضعیت منتشر ساخته است.

سیگار در این گزارش خارج شده از وضعیت طبقه بندی شده عنوان می‌کند بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ آمریکا میزان ۸.۵ میلیارد دلار در راستای "پشتیبانی و توسعه" برای نیروی هوایی افغانستان و واحد ماموریت‌های ویژه آن صرف کرده است. اما گزارش مذکور هشدار می‌دهد که هر دوی آنها از آمادگی خوبی برخوردار نبودند.

همچنین گزارش مذکور در ادامه نسبت به دورنمای خارج ساختن صدها پیمانکار آمریکایی مسؤول نگهداری از هواپیماها از افغانستان هم هشدار می‌دهد.

طبق این گزارش، ناتو، آمریکا در سال ۲۰۱۹ ماموریت‌شان را از ساختن نیروی هوایی افغانستان به اطمینان پیدا کردن از اینکه این نیرو فرصت تاب آوری بلند مدت را پیدا کند، تغییر دادند.

اما سوپکو در گزارشش تلاش‌های آنها را شکست خورده دانسته و عنوان کرد نیروی هوایی افغانستان قادر به دریافت پرسنل ذی صلاح مورد نیاز برای مستقل شدن نبوده است.

او بیان داشت،  یک هیئت ترکیبی از پرسنل نظامی آمریکا و ناتو و همچنین مقاطعه کاران مورد حمایت آمریکا متمرکز بر آموزش دادن به خلبان‌ها شد؛ اما به آموزش دادن به ۸۶ درصد از پرسنل نیروی هوایی افغانستان از جمله عوامل پشتیبانی آن اولویت نداد.

انتهای پیام


11415888
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که در حمله به یک شناور در دریای کارائیب ۳ نفر را کشته است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه با اشاره به تشدید تنش‌ها علیه ایران، از ایالات متحده خواست از هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای این کشور خودداری کرده و تضمین‌های لازم برای جلوگیری از رویارویی نظامی را ارائه دهد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ترامپ درباره خطر درگیری طولانی با ایران هشدار داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسرائیل در پی تهدید‌های تازه رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران، از آمادگی کامل برای هر سناریویی خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور اوکراین در آستانه سومین سالگرد جنگ با روسیه، از رئیس‌جمهور آمریکا خواست حمایت قاطع‌تری از کی‌یف نشان دهد
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات ایرانی هشدار داده‌اند که هرگونه حمله نظامی آمریکا با پاسخی فراتر از مرزهای منطقه روبه‌رو خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از شکست وزرای خارجه این اتحادیه در دستیابی به توافق برای تصویب بسته بیستم تحریم‌ها علیه روسیه خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شبکه خبری لبنان از تخلیه ده‌ها کارمند سفارت آمریکا در بیروت به‌عنوان اقدامی احتیاطی در بحبوحه نگرانی‌ها از تشدید تنش‌ها در خاورمیانه خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دارایی اسرائیل از احتمال صدور ضرب‌الاجل برای خلع سلاح کامل غزه در روز‌های آینده خبر داد و هشدار داد در صورت عدم تبعیت حماس، ارتش اسرائیل با حمایت آمریکا وارد عمل خواهد شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سید عمار حکیم در سخنرانی خود در سالروز رحلت سید عبدالعزیز اظهار داشت گفت‌وگوی ایران و آمریکا کوتاه‌ترین راه دور ماندن منطقه از بحران است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است