بین‌الملل 19:18 - 20 بهمن 1403
آمریکا و متحدانش به دنبال منزوی کردن ایران خواهند بود و آذربایجان به عنوان متحد طبیعی واشنگتن عمل می‌کند

آمریکا در قفقاز برای اعمال فشار بر ایران به جمهوری آذربایجان تکیه خواهد کرد

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی سیف تبریزی - «سرگئی ملکونیان» استاد علوم سیاسی در مصاحبه خبرگزاری اسپوتنیک گفت: فشار دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بر ایران، بر وضعیت قفقاز جنوبی نیز تأثیر خواهد گذاشت، جایی که آذربایجان ممکن است به‌عنوان شریک اصلی آمریکا در منطقه وارد عمل شود.

این کارشناس معتقد است که به اصطلاح پروژه «کریدور زنگزور» که به طور جدی توسط آذربایجان تبلیغ می‌شود، علاوه بر تهدید دولت ارمنستان، در سطح جهانی نیز ایران را مورد هدف قرار داده است. از منظر فشار بر ایران منافع آمریکا و آذربایجان در منطقه برهم منطبق است. اگر آذربایجان بخواهد برنامه دیرینه خود برای برقراری ارتباط زمینی با نخجوان را اجرای کند، واشنگتن، تل آویو و آنکارا در راستای  ضریه زدن به منافع و امنیت ایران، از باکو به‌عنوان ابزاری برای تحقق این هدف استفاده خواهند کرد.

این کارشناس درباره نقش ارمنستان در این شرایط تاکید کرد که متاسفانه موضع ایروان در این مورد چیزی را حل نمی‌کند با این حال، اقدامات خاصی وجود دارد که ارمنستان می‌تواند و باید برای تضمین تمامیت ارضی و حاکمیت کشور خود انجام دهد.

به عنوان مثال، ایروان می‌تواند همکاری‌های خود را با تهران در قالب‌های مختلف افزایش دهد و در نتیجه احتمال تهاجم آذربایجان را به حداقل برساند. همه به خوبی درک می‌کنند که کشور‌های فرامنطقه‌ای، حتی با تمایل شدید در کمک به ارمنستان در جهت توقف حمله آذربایجان به این کشور، در عمل نمی‌توانند این کار را انجام دهند. مؤثرترین ابزار برای ایروان،  گفت‌و‌گو با کشور‌هایی است که در این منطقه قرار دارند: آنها اهرم‌های نفوذ بیشتری برای کنترل اوضاع دارند و همچنین اراده سیاسی، توانایی تغییر وضعیت «در زمین» و توقف تلاش‌ها برای باز کردن «کریدور» را به طور موثر در اختیار دارند.

لازم به ذکر است که مقامات ایرانی بار‌ها اعلام کرده‌اند که با هرگونه تغییر مرز‌ها در منطقه مخالف هستند. همانطور که مشخص است، آذربایجان و ترکیه چندین سال است که اصرار دارند تا برای آنها یک کریدور فراسرزمینی از طریق منطقه سیونیک ارمنستان به منظور ایجاد ارتباط زمینی بین جمهوری خودمختاری نخجوان و سرزمین اصلی جمهوری آذربایجان فراهم کنند. این سناریویی است که جمهوری اسلامی سعی در جلوگیری از آن دارد و مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان موضع قاطع ایران را در کنفرانس مطبوعاتی چند روز پیش در ایروان بیان کرد: موضع ما روشن است، «کریدور» هم برای ارمنستان و هم برای ایران مضر است.

منبع : اسپوتنیک


12153130
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه با صدور بیانیه‌ای نسبت به تهدیدات اسرائیل علیه ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار جلوگیری از تشدید تنش‌ها در منطقه شد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سازمان گمرکات سوریه از توقف ۲۴ ساعته فعالیت تمامی گذرگاه‌های مرزی میان این کشور و ترکیه از صبح چهارشنبه خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزرای خارجه ۱۰ کشور غربی در بیانیه‌ای مشترک با هشدار نسبت به وضعیت فاجعه‌بار آوارگان در سرمای زمستان، خواستار رفع فوری محاصره انسانی غزه شدند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» زلنسکی برخلاف اظهارات پیشین ترامپ مبنی بر عدم مداخله نظامی، مدعی شد که در حال رایزنی با او برای استقرار نیرو‌های آمریکایی در اوکراین است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تیراندازی‌های سنگین و بی‌سابقه در اطراف کاخ ریاست‌جمهوری سوریه، دمشق را در وضعیت فوق‌العاده امنیتی فرو برد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پخش موسیقی دریاچه قو از رادیوی روز قیامت روسیه پس از حمله پهپادی به اقامتگاه پوتین، زنگ خطر احتمال انتقام مسکو را به صدا درآورد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی حمله هوایی عربستان، اتاق عملیات امارات با نادیده گرفتن دستور خروج، در حال بازگرداندن روحیه به فرماندهان شورای انتقالی برای ادامه جنگ است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» آمریکا با متهم کردن یک شرکت ونزوئلایی به مونتاژ پهپاد‌های ایرانی، دور جدیدی از تحریم‌های غیرقانونی را علیه شبکه همکاری‌های دفاعی دو کشور وضع کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» فرماندهی مرکزی آمریکا با اعلام انهدام ده‌ها موضع داعش در عملیات چشم شاهین، از بازداشت ۳۰۰ تروریست در سال ۲۰۲۵ خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در سال ۲۰۲۵، با شهادت ۳۲ اسیر دیگر زیر شکنجه و محرومیت، شمار قربانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل از آغاز جنگ به بیش از ۱۰۰ نفر رسید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است