اقتصادی 13:40 - 19 اردیبهشت 1400
بررسی خواسته های کارگران در هیات های تشخیص نشان می دهد که سال گذشته سنوات خدمت، عیدی و پاداش و حقوق معوقه بیشترین تعداد خواسته در هیاتهای تشخیص را به خود اختصاص داده است.

عیدی و پاداش، بیشترین خواسته کارگران در سال گذشته

 به گزارش ایسنا، هیاتهای تشخیص دعاوی کار به مراجع بدوی رسیدگی به دعاوی کارگری و کارفرمایی مشمول قانون کار گفته می شود که شامل یک نفر نماینده دولت، یک نفر نماینده کارفرمایان و یک نفر نماینده کارگران مشمول قانون کار است.

حق سنوات کارگر به مبلغی گفته می شود که هنگام انحلال قرارداد کار و قطع رابطه کارگر و کارفرما به موجب قانون به کارگر به نسبت سابقه کار و بر اساس آخرین مزد وی از سوی کارفرما پرداخت می شود.

عیدی و پاداش، حق مسکن و مرخصی استحقاقی نیز بخشی از مزد کارگر به شمار می رود که صرفنظر از نوع شغل و به منظور تامین رفاه و ایجاد انگیزه به او پرداخت می شود.

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی به بررسی خواسته های مطرح شده در هیات های تشخیص دعاوی کار طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ پرداخته است.

بر اساس این گزارش بیشترین خواسته های مطرح شده در هیات های تشخیص دعاوی کار در سال ۱۳۹۹ مربوط به سنوات خدمت، عیدی و پاداش و حقوق معوقه بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ به ترتیب ۶۳ درصد، ۵۵.۲ درصد و ۴۳.۴ درصد افزایش داشته است.

همچنین در سال گذشته کمترین خواسته ها در خصوص رسیدگی به تغییر شرایط کار، طرح طبقه بندی مشاغل و کار نوبتی بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۶ دارای ۲۱۸.۱ درصد، ۱۱۱ درصد و ۱۸.۶ درصد افزایش هستند.

در سال ۱۳۹۹ تعداد هیات های تشخیص دعاوی کار ۶۳۹ هیات بوده که نسبت به دو سال قبل از خود افزایش یافته است؛ تعداد هیات های حل اختلاف دعاوی کار نیز در سال گذشته ۳۵۲ هیات بوده که در مقایسه با سه سال گذشته رشد داشته و نسبت به سال ۱۳۹۶ از رشد ۶ درصدی برخوردار بوده است.

در سال ۱۳۹۶ تعداد دادخواستها و پرونده های واصله در هیات های تشخیص ۲۹۱ هزار و ۵۱۹ مورد بوده اما این رقم در سال ۱۳۹۹ به ۴.۴ هزار و ۵۹۲ مورد رسیده است؛ همچنین تعداد پرونده های واصله به هیاتهای حل اختلاف از ۹۹ هزار و ۵۵۴ مورد در سال ۱۳۹۶ به ۱.۱ هزار و ۴۴۷ مورد رسیده که نشان از افزایش دادخواستهای واصله به هیاتهای تشخیص و حل اختلاف ظرف سه سال گذشته بوده است.

به گزارش ایسنا، بررسی تعداد خواسته ها بر حسب نوع دعاوی نیز نشان می دهد که در سال ۱۳۹۶ حقوق معوقه و عیدی و پاداش بیشترین میزان تعداد خواسته در هیاتهای تشخیص بوده و کمترین میزان خواسته به طرح طبقه بندی مشاغل، کار نوبتی، حق السعی و تغییر شرایط کار اختصاص داشته است.

انتهای پیام


11058708
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته سوم بهمن‌ ۱۴۰۴، بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران شاهد ثبت معاملاتی به ارزش بیش از ۶۳۷.۷ میلیون دلار بود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان بهینه سازی مصرف انرژی گفت:صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف انرژی نباید صرفاً به‌عنوان یک توصیه اخلاقی یا اقدام ترویجی تلقی باشد بلکه باید از منظر اقتصادی مقرون‌به‌صرفه باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» از امروز ثبت نام خودرو‌های وارداتی با قیمت ۴ تا ۶ میلیارد تومانی در سامانه عرضه یکپارچه خودرو‌های وارداتی آغاز شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اداره‌کل نظارت بر بیمه‌های اموال، اتومبیل و شکایات بیمه مرکزی گفت: آخرین آمار منتشرشده مربوط به ۹ ماهه سال است و آمار ۱۲ ماهه و عملکرد سالانه صنعت بیمه در حوزه شکایات، در فروردین‌ سال آینده منتشر خواهد شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» امروز شنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۴ در زمان انتشار این خبر هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۱۹۵ میلیون و ۵۰۰ هزار  تومان به فروش می‌رسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: مجلس در جهت تسریع در روند پرداخت وام اشتغال، باید در قانون بودجه ۱۴۰۵، به صورت صریح و دقیق، سهم وام اشتغال مددجویان نهاد‌های حمایتی از کل اعتبارات وام اشتغال را مشخص کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت:روند واگذاری برخی معادن و صنایع معدنی دولتی به بخش خصوصی، با هدف افزایش بهره‌وری و تسریع در توسعه اجرایی شد
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» تحلیلگر بازار سرمایه گفت: حرکت قیمتی، ساختار الگوی بازگشتی سر و شانه سقف را در نمودار میان‌مدت برای شاخص کل بورس تثبیت کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: بروزرسانی مبلغ وام متناسب با نرخ تورم سالانه و فراهم‌کردن شرایط بازپرداخت آسان و کم‌بهره، می‌تواند انگیزه جوانان برای ازدواج را افزایش دهد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» به گفته مقامات مسئول حذف ارز ترجیحی برای دولت منبع درآمدی جدیدی ایجاد نمی‌کند بنابراین با حذف این ارز چندنرخی زمینه حمایت واقعی از تولید در برابر واردات فراهم خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است