اقتصادی 11:08 - 24 آذر 1403
به نظر می رسد رجیستری گوشیهای آیفونی که قبل از لغو ممنوعیت به هر نحو فعال شده (که اکثریت آنها بصورت قاچاق وارد بازار گردیده) خلاف قوانین مبارزه با قاچاق کالا است و حداقل با ترخیص ذیل رویه مسافری در گمرک سنخیت ندارد.

بن بست رجیستری آیفونهای ممنوعه فعال شده در شبکه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، امکان ثبت مسافری آیفون از چندی پیش فراهم شده و  و افرادی که از 17 آبان‌ تا امروز  به‌صورت مسافری واردات آیفون داشته و به گمرگ نیز اظهار کرده‌اند، می‌توانند وارد سامانه گمرک شوند و حقوق ورودی را پرداخت کنند تا آیفون رجیستری ‌شود.

در این راستا مرتضی احمدی ، معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت با اعلام این خبر گفت: براساس مصوبه 17 آبان دولت واردات گوشی آیفون مجاز اعلام شده است و تعرفه آن هم براساس قانون بودجه و بر اساس آنچه در قانون پیش‌بینی شده است، اعمال خواهد شد.

رجیستر آیفون های قاچاق به کجا رسید؟

اگرچه چندی بعد رئیس سازمان توسعه تجارت با اعلام خبر رجستری آیفون های 14 به بالا گفت: نهایتا تا 10 روز‌ آینده آیفون‌هایی که تاکنون وارد شدند و امکان رجیستری برای آن‌ها وجود نداشت، بدون هزینه اضافه‌تر و صرفا با پرداخت حقوق ورودی مصوب رجیستر می‌شوند اما به نظر می رسد مشکلاتی در این خصوص به وجود آمده است.

لازم به ذکر است دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت اخیرا در جدیدترین اظهارات با اشاره به پیچیدگی رجیستری آیفون‌های 14 و 15 فعال گفت: رجیستری آیفون‌های 14 و 15 فعال هنوز درحال بررسی است. این موضوع به لحاظ مقرراتی یک‌سری پیچیدگی دارد که باید رفع شود‌.

وی افزود: برداشت ما از مقررات در سازمان توسعه تجارت این است که این کار قابل انجام است، اما هنوز گیر مقرراتی این بحث رفع نشده و باید تفسیری که دستگاه‌های مختلف از اجرای قانون دارند، با هم هماهنگ شود و بتوانیم این کار را انجام دهیم.در تلاش هستیم که این کار از طریقی انجام شود که بعدا مشکلی ایجاد نشود.

گفتنی است تا کنون گوشی های آیفون مدل های 14 و 15 و 16 که از 9 آبان به قبل در شبکه فعال شده باشند (سیم کارت درون آن ها قرار گرفته باشد) امکان رجیستر ندارند. این در حالی است که رئیس سازمان توسعه تجارت چندی قبل در مصاحبه ای تلویزیونی عنوان کرده بود، تعیین تکلیف این گوشی های همراه نهایتا تا 10 روز آینده صورت می گیرد.

پیچیدگی رجیستر آیفون های فعال شده، به دلیل قوانین مبارزه با قاچاق کالا است؟

از ساعات اولیه اعلان لغو ممنوعیت ایفون 14-15-16 توسط وزیر ارتباطات و متعاقب آن مسئولین توسعه تجارت ، برخی فعالان وکارشناسان این حوزه به صورت  واضح و روشن  عنوان کردند ، رجیستری گوشیهای ایفونی که قبل از لغو ممنوعیت به هر نحو فعال شده (که اکثریت آنها بصورت قاچاق وارد بازار گردیده) خلاف قانون است و حداقل با ترخیص ذیل رویه مسافری در گمرک سنخیت ندارد.

در این خصوص مهدی عبقری عضو هییت موسس انجمن تلفن همراه با اشاره به چالشهای پیش روی رجیستری این دست گوشیهای تلفن همراه گفته بود، یا باید ساز و کار فراقانونی برای این بخش  تهیه گردد یا مصرف کنندگانی که قطعا از غیر مجاز بودن آن مطلع بودند و با این علم آن را تهیه کردند باید قید استفاده و بهره مندی از رجیستری آن را بزنند. هرچند عده ای حتی با مسئولیت صنفی اعلام کرده بودند که چالشی در این خصوص ایجاد نخواهد شد.

انتهای پیام/


12127129
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش مصرف گاز در روزهای سرد اخیر، از مردم خواست با مدیریت مصرف، صنعت گاز کشور را در عبور از این شرایط همراهی کنند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر نفت در واکنش به شایعه استعفای خود گفت: جایی نمیرم و خدمتگزاری به مردم باعث افتخار من است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سازمان هواشناسی با اعلام تداوم بارش‌ها طی امشب در بیشتر مناطق کشور از وقوع یخبندان برای فردا در برخی نقاط خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل پتروشیمی بندر امام گفت:قیمت محصولات پتروشیمی به نصف کاهش یافته، اما قیمت خوراک، آب و انرژی ما در برخی موارد ۱۰ برابر، ۱۵ برابر، ۲۰ برابر و حتی تا ۳۰ برابر افزایش داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل سازمان امور مالیاتی از تجدیدنظر شورای عالی هماهنگی سران قوا در ادامه فراخوان اصناف برای الحاق به اعتبار مالیات بر ارزش افزوده خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی معاونت توسعه بازرگانی اعلام کرد: برنامه‌ریزی ابتدای سال برای تأمین ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن روغن، شامل واردات روغن خام، پالم و تولید داخلی دانه‌های روغنی انجام شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر امور مالی شرکت ملی نفت گفت: قیمت جهانی نفت درماه‌های اخیر حدود ۲۱ درصد نسبت به دوره‌های قبلی کاهش یافته که رقم قابل ملاحظه‌ای است، اما وزارت نفت با افزایش حجم صادرات و کاهش تخفیف‌ها، تاحدودی کاهش قیمت‌ها را جبران کرده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» انصار نیک گفت:ظرفیت تولید اسمی پتروشیمی بندر امام در سال‌های گذشته به حدود ۵.۹ میلیون تن رسید و حتی در مقاطعی نزدیک به ۶ میلیون تن تولید نیز محقق شد، اما طی پنج تا شش سال اخیر به دلیل کاهش خوراک، تولید تا حدود ۳.۶ میلیون تن کاهش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» انصار نیک گفت:در صورت پایداری شرایط، متوسط دریافت خوراک در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» انصار نیک گفت:در صورت پایداری شرایط، متوسط دریافت خوراک در سال ۱۴۰۴ به بیش از ۱۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است