درخواست بلاروس برای پیوستن به بانک توسعه جدید بریکس
سرگئی لوکاشویچ، معاون وزیر امور خارجه بلاروس در دیدار با رئیس بانک توسعه جدید بریکس، درخواست این کشور را برای پیوستن به این بانک اعلام کرد.
به نقل از شبکه تلویزیونی بریکس، سرگئی لوکاشویچ که ریاست هیأت بلاروسی متشکل از نمایندگانی از وزارت دارایی این کشور را بر عهده داشت، در دیدار با دیلما روسف، این درخواست را اعلام کرد.
طرفین در این دیدار درباره چشمانداز پیوستن بلاروس به گروه بریکس و توسعه سازوکارهای تبادلات مالی گفتوگو کردند. بلاروس از جمله کشورهایی است که به صورت رسمی از اول ژانویه ۲۰۲۵ (دیماه ۱۴۰۳) به عنوان کشور شریک به بریکس پیوسته است.
پیش از این، رئیس بانک توسعه جدید بریکس اعلام کرد که این بانک در نظر دارد از ارزهای ملی برای سرمایه گذاری در بخش خصوصی اقتصادهای بریکس استفاده کند.
روسف از توسعه پایدار و انتقال فناوری، گسترش فعالیتهای بانک توسعه جدید بریکس در جنوب جهانی و بهرهگیری حداکثری از ارزهای ملی در تأمین مالی طرحهای بخش خصوصی به عنوان اولویتهای این بانک در سالهای آینده یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: بانک توسعه جدید بریکس از طرحهای توسعه زیرساختها که به ویژه با آثار تغییرات آب و هوایی مقابله میکنند، حمایت خواهد کرد.
رئیس بانک توسعه جدید اظهار داشت: ما در انرژیهای تجدیدپذیر مانند بادی، خورشیدی، برق آبی و شبکههای انتقال انرژی و طرحهای بازیافت زباله سرمایهگذاری میکنیم.
بانک توسعه جدید توسط کشورهای عضو بریکس بر اساس یک توافقنامه بین دولتی که در ششمین اجلاس بریکس در برزیل در سال ۲۰۱۴ میلادی به امضا رسید برای حمایت از پروژههای مختلف در کشورهای عضو بریکس و کشورهای در حال توسعه ایجاد شد.
گروه بریکس در سال ۱۳۸۹ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین در یکاترینبورگ روسیه تاسیس شد؛ یک سال بعد آفریقای جنوبی به این گروه ملحق شد. سپس جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات نیز از ابتدای سال ۲۰۲۴ برابر با دیماه ۱۴۰۲ به این گروه پیوستند. پس از آن اعلام شد که کشور اندونزی هم از ابتدای سال ۲۰۲۵ برابر با دیماه ۱۴۰۳ به گروه بریکس پیوست. همچنین گروه بریکس، فهرستی از کشورها را در قالب شریک معرفی کرد.
از میان ۶ کشور که در نشست خبری سران بریکس در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی در تابستان ۱۴۰۲ به گروه بریکس دعوت شدند، چهار کشور (جمهوری اسلامی ایران، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی) به این اتحاد پیوستند. رئیسجمهور جدید آرژانتین، دعوت به عضویت را نپذیرفت و مشارکت عربستان سعودی نیز در رویدادهای بریکس ضعیف بوده است.
فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی اوایل بهمنماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که عربستان تصمیم نهایی در مورد عضویت خود در گروه بریکس را اتخاذ نکرده است و این موضوع در ریاض همچنان در دست بررسی است.
منبع: ایرنا
12146818