سیاسی 12:04 - 20 شهریور 1403
نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی، به بررسی ایده انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر پرداخت.

انتقال پایتخت؛ ایده‌ای برای تعادل توسعه کشور

زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به متمرکزبودن امکانات و تراکم جمعیتی در تهران، پیشنهاد داد که ایران می‌تواند پایتخت‌های سیاسی و اقتصادی جداگانه داشته باشد و حتی پایتخت فرهنگی و گردشگری نیز انتخاب شود تا تعادل در توسعه کشور ایجاد شود.

او این طرح را به‌عنوان یک پیشنهاد چندین‌ساله که اخیراً دوباره توسط رئیس‌جمهور مطرح شده است، مثبت ارزیابی کرد و بر لزوم انجام یک مطالعه تطبیقی جامع با کشور‌هایی که چنین تغییری را تجربه کرده‌اند، تأکید کرد.

زارع با اشاره به متمرکز بودن امکانات و تراکم جمعیتی در تهران، پیشنهاد داد که ایران می‌تواند پایتخت‌های سیاسی و اقتصادی جداگانه داشته باشد و حتی پایتخت فرهنگی و گردشگری نیز انتخاب شود تا تعادل در توسعه کشور ایجاد شود.

نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی همچنین به چالش‌های کم‌آبی و خشکسالی اشاره کرد و گفت: این مشکلات در هر نقطه‌ای از کشور وجود دارد ازاین‌رو انتخاب پایتخت باید با توجه به مسائل توسعه‌ای صورت گیرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی همچنین با تأکید بر اینکه "اجرای صحیح و درست ایده انتقال پایتخت از تهران به شهری دیگر از خود ایده انتقال پایتخت مهم‌تر است، چرا که در زمان حاضر ۶۰ درصد اقتصاد کشور به‌لحاظ نظام بانکی و پولی در تهران متمرکز است. "، گفت: به‌نظر بنده این طرح ایده خوبی است، اما به‌شرطی که خوب مطالعه و اجرای آن سهل و آسان شود نه اینکه هزینه شود و منابع هدر برود و در آینده تأثیر مثبتی نداشته باشد و باز همه چیز در تهران باشد.


12091309
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اطلاع‌رسانی دفتر عارف نوشت: تصمیم مهمی که امروز در نشست مشترک معاونین اول سه قوه با نمایندگان مجمع کارآفرینان و بخش خصوصی گرفته شد می‌تواند برای حل مشکلات بنگاه‌های اقتصادی موثر باشد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و وزیر امور خارجه سلطنت عمان طی تماس تلفنی درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌و‌گو کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۵ مجلس شورای اسلامی از عدم تأیید کلیات این لایحه پس از برگزاری ۸ جلسه رسمی و ۲ جلسه غیررسمی در کمیسیون تلفیق خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مستند «کودتای لیتیومی» با نگاهی تحلیلی به تحولات سیاسی بولیوی در سال ۲۰۱۹ و نقش منافع اقتصادی آمریکا، دوشنبه ۸ دی‌ماه از شبکه افق سیما پخش می‌شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت فرابخشی و ملی است، گفت: تحقق این هدف نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و مشارکت مردم بوده و در این مسیر، مصرف بهینه منابع و مدیریت کارآمد در نظام آموزش کشور لازم است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۵ از رد شدن کلیات لایحه دولت برای بودجه سال آینده در این کمیسیون خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری تاجیکستان، امروز دوشنبه با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون اول رئیس‌جمهور گفت: حاکمیت، راهبرد مشارکت و مسئولیت‌پذیری بخش خصوصی را در دستور کار قرار داده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه حاج قاسم معمار «محور مقاومت» در منطقه بود، گفت: تاثیرات این معماری بسیار فراتر از سیاست‌های جاری و رویکرد‌های اجرایی در سیاست خارجی خود را نشان داده است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس ستاد انتخابات کشور با تاکید بر اینکه به مشارکت اجتماعی در جامعه ایران بالاست، گفت: برخلاف تصویرسازی‌های القایی، میل به مشارکت اجتماعی در جامعه ایران بالاست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است