علمی فناوری 10:34 - 26 آبان 1403
انفجار‌های انرژی شدید که به فوران‌های رادیویی سریع (FRB) معروف هستند، از زمان کشفشان در حدود ۷ سال پیش، دانشمندان را متحیر کرده است.

کشف راز یکی از اسرارآمیزترین پدیده‌های کیهانی

در سال ۲۰۱۷، دانشمندان وقتی متوجه شدند که انفجار‌های بسیار قوی و کوتاه نور با فرکانس‌های رادیویی ناگهان آسمان را روشن می‌کنند، انفجار‌های رادیویی سریع را کشف کردند.

با این حال، دانشمندان مطمئن نبودند که چه چیزی باعث این انفجار‌های کوتاه و شدید شده است که منجر به گمانه زنی‌های زیادی مبنی بر این که ممکن است از ستاره‌های بیگانه یا حتی فناوری بیگانگان آمده باشد، شد.

در سال‌های اخیر، دانشمندان صد‌ها نمونه از چنین انفجار‌هایی را کشف کرده‌اند و به طور فزاینده‌ای متقاعد شده‌اند که این انفجار‌ها از نوعی ستاره مرده با مغناطیسی بالا به نام مگنتار (نوعی از ستاره‌های نوترونی که با میدان مغناطیسی قوی مشخص می‌شود) می‌آیند. یک مطالعه تازه از این نظریه حمایت می‌کند.

اکنون دانشمندان شواهد بیشتری در مورد منبع آن پیدا کرده اند. کار جدید نشان می‌دهد که انفجار‌های رادیویی سریع بیشتر در کهکشان‌های ستاره‌زای پرجرم رخ می‌دهد تا کهکشان‌های کم جرم.

کریتی شارما، نویسنده اصلی مطالعه جدید، می‌گوید: برون‌داد انرژی عظیم مگنتار‌ها آن ها را به برخی از جالب‌ترین و شدیدترین اجرام در جهان تبدیل می‌کند. کار ما به پاسخ به این سوال کمک می‌کند.

مهمتر از آن، این کار ممکن است سرنخ‌هایی در مورد خود مگنتار‌ها و همچنین انفجار‌های رادیویی سریع ارائه دهد. او اشاره می‌کند که این ستارگان مرده با میدان‌های مغناطیسی قوی که قدرت آن ها ۱۰۰ تریلیون برابر قدرت میدان مغناطیسی زمین تخمین زده می‌شود، زمانی تشکیل می‌شوند که دو ستاره در یک رویداد ابرنواختری منفجر شوند.

دانشمندان قبلاً بر این باور بودند که انفجار‌های رادیویی سریع از همه نوع کهکشان‌ها می‌آیند، اما اکنون به نظر می‌رسد که بر کهکشان‌های غنی از فلز و متراکم‌تر تکیه دارند.

همین امر در مورد مگنتار‌ها نیز صادق است، که ظاهراً در آن کهکشان‌ها نیز رایج‌تر هستند.

تحقیقات جدید نتیجه کار جدیدی بود که با استفاده از Deep Synoptic Array-۱۱۰ یا DSA-۱۱۰، یک آرایه رادیویی که توسط موسسه فناوری کالیفرنیا اداره می‌شود، انجام شد. در مجموع ۷۰ انفجار رادیویی سریع پیدا و شناسایی شد که ۳۰ مورد از آن ها در آخرین مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.

دانشمندان پشت این کار جدید امیدوارند انفجار‌های رادیویی سریع و مکان آن ها در فضا را پیدا کنند و امیدواریم درباره منبع آن ها اطلاعات بیشتری کسب کنند.

مقاله پژوهشی در مجله Nature منتشر شده است.

منبع: ایندیپندنت


12117328
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه جدید لقب قدرتمندترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داده که قدرت آن از ۱.۷۴۲ اگزافلاپس فراتر رفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران گفت: در ایران سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر براثر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرد: مرحله تکمیل ظرفیت برای آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ اجرا نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه ارتقا درحوزه علوم انسانی و هنر با هدف بومی‌سازی، کارآمدی و اسلامی‌سازی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس جدیدترین پایش محصولات نانو فناوری ایران، بومی‌سازی چهار نانوداروی ضدسرطان در هشت سال منجر به صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفه‌جویی ۱۲۶ میلیون دلاری شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در شرایط قطعی برق اپراتور‌ها موظفند باتری‌های سایت‌های مخابراتی و لینک‌های ارتباطی پشتیبان را تامین کرده و ژنراتور‌های کاربردی را بهینه‌سازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یک سامانه کنترل رباتیک فشار- پایه و بدون برق ابداع کرده‌اند که امکان عملکرد خودکار و پیشرفته هوش مصنوعی را فراهم می‌کند و راه را برای ساخت ربات‌های همه‌کاره هموار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها آخرین آمار ثبت‌نامی در بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی را ۱۲ هزار زوج اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هر روز برای انجام فعالیت‌های مختلف روزانه به برنامه‌ها تکیه می‌کنیم که مجوز‌های خاصی می‌طلبند که ممکن است تهدید‌هایی را برای ما به دنبال داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها باید تنها در موارد ضروری و با تجویز پزشک مصرف شوند تا اثربخشی آنها حفظ شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است