سیاسی 09:41 - 19 اردیبهشت 1400

طرح حمایت از سرمایه گذاری خارجی ضدتحریمی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد

مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام اینکه طرح حمایت از سرمایه گذاری خارجی ضد تحریمی امروز (یکشنبه) تقدیم هیئت رئیسه شد، به جزئیات این طرح پرداخت و گفت: برخی از شرکت‌ها و دولت‌ها در زمان اوج تحریم‌ها، همکاری بیشتری با ایران داشته و از تروریسم اقتصادی آمریکا تبعیت نکرده‌اند که لازم است در روابط آینده اقتصادی کشور اولویت داشته باشند و بالعکس آنها که خصومت ورزیده‌اند باید متنبه شده و مشروط به تعهد و جبران خسارت قبلی اجازه حضور در بازار ایران یابند.

وی افزود: به عنوان مثال شرکت توتال فرانسه در فاز ۱۱ پارس جنوبی با تبعیت از تحریم آمریکا چند میلیارد دلار به ایران خسارت زد.

متن کامل طرح حمایت از سرمایه گذاری خارجی ضد تحریمی بدین شرح است:

هوالحکیم

به منظور فراهم سازی زمینه تحقق سرمایه‌گذاری خارجی و حمایت از سرمایه گذاران واقعی بویژه شرکت‌ها و دولت‌هایی که در زمان تحریم‌ها همکاری بیشتری با جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند، عقد قرارداد تجاری و بازرگانی بین کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و موسسات و شرکت‌های تابعه آنها با شرکت‌ها و طرف‌های خارجی، علاوه بر قواعد و مقررات عمومی، منوط به رعایت قواعد زیر است:

۱. اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که به رغم تحریم‌های خارجی (از جمله تحریم‌های یکجانبه آمریکا)، همچنان به تعامل تجاری خود با ایران ادامه داده‌اند، مطابق آیین نامه اجرایی این قانون، مشمول برخی معافیت‌ها یا مشوق‌ها خواهند شد.

۲. اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که برای اولین بار وارد تعامل تجاری و بازرگانی با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی می‌شوند، در صورت فسخ یک طرفه قرارداد در نتیجه تحریم‌های خارجی (از جمله تحریم‌های یکجانبه آمریکا)، متعهد به پرداخت جریمه خواهند شد.

۳. اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی که تاکنون به موجب تحریم‌های خارجی (از جمله تحریم‌های یکجانبه آمریکا)، قرارداد با طرف ایرانی را یک طرفه فسخ کرده‌اند، در صورت تمایل به برقراری مجدد روابط تجاری، رعایت موارد ذیل در مورد آنها لازم الاجرا است:

۳.۱. پرداخت کلیه ضرر و زیان‌های مالی، تجهیزاتی و خدماتی وارد شده به اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در نتیجه خروج یک طرفه طرف خارجی از قرارداد، به اقتصاد و شرکت‌های ایرانی وارد شده است (به عنوان درصدی از کل قرارداد آتی شرکت)

۳.۲. تعهد شخص حقیقی یا حقوقی خارجی به ارائه تضمین و پرداخت جریمه در صورت اتخاذ تصمیم به فسخ یک طرفه قرارداد در نتیجه تحریم‌های خارجی (از جمله تحریم‌های یکجانبه آمریکا)

تبصره - عدم انعقاد قرارداد جدید، نافی تعهدات قبلی طرف‌های خارجی به جمهوری اسلامی ایران (از جمله آزاد سازی اموال و دارائی‌های بلوکه شده و جبران کلیه خسارت‌ها و عدم النفع های وارده) نیست.

۴. عقد قرارداد یا همکاری با اشخاص موضوع اجزاء ۱ و ۲ این بند، نسبت به اشخاص موضوع جزء ۳ اولویت دارد.

۵. نظارت بر رعایت الزامات و حسن اجرای این قانون برعهده سازمان توسعه تجارت خواهد بود. در مواقع ضروری به پیشنهاد بالاترین مقام اجرایی دستگاه ذیربط در قرارداد با اشخاص خارجی و با موافقت شورای عالی امنیت ملی، عقد قرارداد تجاری با اشخاص خارجی بدون رعایت الزامات مطرح شده در این بند بلامانع است.

۶. آیین نامه اجرایی این قانون (شامل میزان و نحوه پرداخت معافیت‌ها، مشوق‌ها و جریمه‌های مذکور) به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت امور اقتصاد و دارایی حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این قانون، به تصویب هیئت وزیران می‌رسد. دولت موظف است گزارش اجرای این قانون را هر سه ماه یکبار به کمیسیون‌های اقتصادی، انرژی و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.


11058090
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» موشک پدافندی دریاپایهٔ «صیاد ۳-G» برای نخستین‌بار از روی ناو شهید صیاد شیرازی شلیک و عملیاتی شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری رزمایش بین المللی میلان ۲۰۲۶ در دیدار‌های جداگانه با فرماندهان کشور‌های شرکت کننده، بر تقویت همکاری‌های دوجانبه و چند جانبه در حوزه دریا تبادل نظر کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده نیروی دریایی ارتش در دیدار‌های جداگانه با فرماندهان کشور‌های شرکت کننده، بر تقویت همکاری‌ها تبادل نظر کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رهبر معظم انقلاب مبلغ پنجاه میلیارد ریال به آزادی زندانیان نیازمند اختصاص دادند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» زینی وند، با اشاره به آمار ثبت‌نام انتخابات شورا‌ها گفت: ثبت‌نام‌کنندگان انتخابات شورای روستا‌ها نسبت به دوره گذشته ۱۲.۶ درصد افزایش‌یافته است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» معاون سیاسی وزارت کشور گفت: فرایند انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا هنوز در حال انجام است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه جنایت رژیم صهیونیستی در حمله به لبنان را محکوم کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» با اعلام شورای حقوقی دیوان محاسبات کشور، هرگونه تشکیلات، ساختار و تصمیم‌گیری تحت عنوان شورای هماهنگی بانک ها فاقد وجاهت قانونی است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیران امور خارجه ایران و قطر در یک گفت‌وگوی تلفنی، آخرین روند مذاکرات ایران و آمریکا را بررسی کردند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس می‌گوید خانواده‌های سه ‌فرزندی در چهار دهک پایین یارانه فرزندانشان سه برابر می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است