اقتصادی 18:00 - 06 اردیبهشت 1404
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: مدیریت خاموشی و ساعت کار چاه باید برمبنای نیاز آبی مزرعه باشد، درحالیکه وزارت نیرو برای پنهان کردن سوء مدیریت برق، کلیه فشار‌ها را به حوزه کشاورزی وارد می‌کند.

کاهش ۲۵ درصدی تولید ناشی از قطع برق چاه‌های کشاورزی

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - پیمان عالمی رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به اهمیت حوزه کشاورزی در امنیت غذایی گفت: وزارت نیرو از نقشی که در صیانت از حقوق کشاورزان، تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی دارد، عقب مانده و با این عقب ماندگی مانع تولید است که این امر علاوه بر ضرر و زیان حوزه تولید به سفره مردم ضربه می زند.

به گفته وی، با توجه به محدودیت منابع آبی، هماهنگی وبرنامه ریزی باید در خصوص قانون توزیع عادلانه آب صورت بگیرد و مدیریت فعلی وزارت نیرو برای ناترازی آب پاک کردن صورت مسئله است.

عالمی ادامه داد: خاموشی قطع چاه های کشاورزی سوء مدیریت است  و همین موضوعات کمبود آب و کاهش حجم آب بخش کشاورزی در حوزه برق وجود دارد به طوریکه کشاورز برای استحصال آب در بخش کشاورزی نیاز به برق دارد که متاسفانه در شرایط کنونی مشکل ناترازی برق و آب با یکدیگر همراه است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه وزارت نیرو برق چاه های کشاورزی برمبنای پروانه تامین می کند، افزود: با توجه به آنکه تامین برق چاه های کشاورزی برمبنای کارکرد پروانه های چاه برق می دهیم، جای این سوال مطرح است آیا مدیریت استفاده از آب باید بر مبنای مدیریت آبی و نیازی آبی محصولات کشاورزی باشد و به هیچ عنوان مدیریت براساس مشکلات ناترازی وزارت نیرو قابل قبول نیست.

وی با بیان اینکه مدیریت خاموشی و ساعت کار چاه باید برمبنای نیاز آبی مزرعه باشد، گفت: در حوزه ناترازی برق برنامه درستی نداریم و همواره مسئولان وزارت نیرو هماهنگی در این خصوص با متولیان وزارت جهاد ندارند که این سوء مدیریت آسیب جدی به حوزه امنیت غذایی وارد می کند. به عبارتی وزارت نیرو برای پنهان کردن سوء مدیریت برق، کلیه فشارها را به حوزه کشاورزی وارد می کند‌.

به گفته عالمی، گرچه بدنبال افزایش بهره وری آب هستیم، اما با این سوء مدیریت این امکان وجود ندارد؛ بنابراین استان هایی که از روان آب استفاده می کنند، مشکلی ندارند و به طور کلی تمامی مزارع که ۹۰ درصد از برق آب استحصال می کنند، مشکل بیشتری دارند.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با اشاره به تاثیر قطع برق چاه های کشاورزی در تولید تصریح کرد: سال گذشته قطع برق چاه های کشاورزی منجر به کاهش ۲۵ درصدی کشت بهاره محصولات شد و امسال پیش بینی می شود که با وجود مشکلات، خسارت و کاهش تولید بیش از این رقم باشد.

 

 


12183844
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در پانزدهمین جلسه کارگروه تضمین امنیت غذایی و بهبود معیشت مردم گزارش عملکرد شبکه بانکی در تامین مالی تولید و ارز مورد نیاز واردات کالا‌های اساسی و صنعتی بررسی شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت:طی پنج روز آینده در اغلب مناطق کشور جوی آرام همراه با افزایش محسوس دما پیش بینی می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با اتصال بانک‌ها به وب‌سرویس قضایی، استعلام دعوای مرتبط با چک‌های برگشتی برخط شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت:راه اندازی سامانه درخواست بخشودگی جرایم مالیاتی زمینه ساز تسهیل فرآیند‌های غیرحضوری و بهبود فضای کسب‌وکار می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: طبق‌ برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ۲۰۰ میلیون مترمکعب مصرف انرژی در سال جاری صرفه جویی شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سفر با قطار، به دلیل امنیت بالا، راحتی و امکان لذت بردن از مناظر طبیعی در طول مسیر، همواره یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای مسافرت‌های طولانی بوده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط بر بازار سهام نکاتی را مطرح کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام وزیر صمت گفت:اکنون و با هدف شفافیت، کالا‌هایی نظیر فولاد و مس از طریق بورس عرضه می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت تعیین خط‌مشی‌ها و اولویت‌های اصلی برای نحوه هزینه‌کرد منابع تأکید کرد و دو موضوع استیجار و بافت فرسوده را اولویت‌های این وزارتخانه دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» با حکم وزیر نیرو، محمد اله داد به عنوان سرپرست شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، منصوب شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است