سیاسی 17:57 - 29 بهمن 1403
در دیدار وزیر خارجه سودان با رئیس مجلس شورای اسلامی بر استقرار ثبات در سودان و برقراری حاکمیت یکپارچه و حفظ تمامیت سرزمینی در این کشور تأکید شد.

قالیباف: جمهوری اسلامی بر استقرار ثبات و برقراری حاکمیت یکپارچه در سودان تأکید دارد

علی یوسف احمد الشریف وزیر خارجه سودان که شب گذشته به‌ منظور دیدار با مقامات ایرانی درباره مسائل مهم دو جانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی وارد تهران شده است، صبح امروز (دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳) با ورود به بهارستان با دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

دکتر قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به وزیر خارجه سودان و هیأت همراه با بیان اینکه سودان برای دولت و ملت ایران، کشوری شناخته شده با سابقه تاریخی و ارتباطات دوجانبه است، گفت: تأکید جمهوری اسلامی استقرار ثبات در سودان و برقراری حاکمیت یکپارچه و حفظ تمامیت سرزمینی در این کشور است و امیدواریم این مهم به‌زودی محقق شود.

دکتر قالیباف با بیان اینکه موفقیت سودان در این امر، قطعاً چشم طمع دشمنان را از این کشور بر نمی‌دارد، یادآور شد: آنها توطئه‌های جدیدی برای دستیابی به اهداف خود دنبال خواهند کرد از این رو باید برنامه‌ریزی‌های لازم در این حوزه صورت گیرد و اعتقاد جمهوری اسلامی ایران این است که برای مقابله با این دسیسه‌ها باید در وهله اول بدانیم که دشمن کشور‌های اسلامی و کشور‌ها در منطقه، رژیم صهیونیستی است.

وی با اشاره به روابط دوجانبه میان ایران و سودان با تأکید بر ضرورت توسعه این روابط عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران تمایل دارد در کنار افزایش روابط سیاسی، مسائل اقتصادی و توسعه روابط تجاری را نیز دنبال کند که در همین راستا معتقدیم سفر شما و هیأت همراه به ایران می‌تواند گام مؤثری برای توسعه روابط اقتصادی باشد.

دکتر قالیباف در پایان از آمادگی مجلس شورای اسلامی به ویژه گروه دوستی پارلمانی ایران و سودان برای برقراری روابط با پارلمان سودان پس از استقرار خبر داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم همکاری‌های سیاسی و اقتصادی میان دو کشور در کنار هم پیش برود و توسعه یابد.

قدردانی وزیر خارجه سودان از حمایت‌های ایران برای برقراری ثبات و آرامش در این کشور

علی یوسف احمد الشریف نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در ایران و ملاقات با رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابلاغ درود و تحیات رئیس پارلمان سودان و تبریک چهل‌وششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: حدود ۲ سال است که سودان در شرایط سختی به سر می‌برد و با توطئه بین‌المللی مواجه است که هدف اصلی آن تجزیه این کشور و چپاول منابع آن است.

وی در ادامه ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از ثبات و یکپارچگی این کشور، عنوان کرد: امروز حدود ۲ میلیون سودانی با پناهنده شدن به کشور‌های همجوار، آواره شده‌اند و بالغ بر ده‌ها هزار شهروند عادی از جمله زنان، مردان و کودکان کشته شده‌اند.

احمد الشریف تأکید کرد: سودان برای دوران پساجنگ خود، برنامه‌ای را تدوین کرده است که بر اساس آن گفت‌وگوی سودانی-سودانی برای ترسیم آینده کشورمان شکل گیرد.

این دیپلمات بلندپایه سودانی در ادامه به تاریخچه درخشان جمهوری اسلامی ایران در برگزاری انتخابات مختلف اشاره و اظهار کرد: بعد از راه اندازی مجلس سودان مایل به برقراری ارتباط مؤثر میان پارلمان‌های دو کشور هستیم و همچنین بعد از پایان جنگ تمایل داریم ایران یکی از کشور‌هایی باشد که در بازسازی کشورمان ایفای نقش می‌کند که در این راستا لازم است هیأت‌های مختلف اقتصادی، فنی و مهندسی و ... از ایران برای بازدید به سودان سفر کنند.

بر اساس این گزارش، رسول بخشی دستجردی نماینده اصفهان، محمد جلالی نماینده دلیجان، موسی غضنفرآبادی نماینده بم در مجلس و ابوالفضل عمویی دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین‌الملل نیز در این دیدار حضور داشتند.

منبع: خانه ملت


12157005
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» روزنامه‌های امروز کشورمان به موضوعاتی نظیر جلسه محرمانه شورای امنیت در ارتباط با ایران و تجمعات روز‌های اخیر مقابل مجلس شورای اسلامی پرداخته‌اند.
سیاسی
«خبرگزاری تسنیم» رییس جمهور حین سخنرانی خود، به ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران واکنش نشان داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه با صدور پیامی، هفتمین رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۵ را نشانه‌ای از اقتدار نیروی دریایی ارتش در عرصه بین المللی دانست.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهور، حکیم نظامی گنجوی را نگین درخشان ادب پارسی و آثار او را میراثی گرانبها برای بشریت توصیف کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس‌جمهور گفت: نمی‌خواهیم با کسی قهر یا دعوا کنیم، ولی قرار هم نیست با ذلت در برابر کسی سر خم کنیم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر دفاع در بدو ورود به بلاروس، بر اشتراکات گسترده ایران و بلاروس در مقابله با سیاست‌های یکجانبه‌گرایانه تأکید کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان از بازگرداندن بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (جداول) به مجلس به‌دلیل برخی ابهامات و اشکالات خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شورای نگهبان از بازگرداندن بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (جداول) به مجلس به‌دلیل برخی ابهامات و اشکالات خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اعضای این کمیسیون مصوب کردند که مالیات از خودرو‌های لوکس تنها در زمان نقل و انتقال خودرو اخذ شود.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» پزشکیان دستیابی به فناوری‌های نوظهور از جمله کوانتوم را برای آینده کشور به ویژه در بخش‌های تجاری، ارتباطی و امنیتی- دفاعی را بسیار ضروری دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است