علمی فناوری 10:21 - 26 آبان 1403
دانشمندان دریافته‌اند که خستگی ذهنی طولانی‌مدت می‌تواند خودکنترلی را کاهش داده و باعث رفتار پرخاشگرانه شود.

محققان رابطه بین کار زیاد با پرخاشگری را تایید کردند

دانشمندان ایتالیایی از مدرسه فناوری مطالعات پیشرفته در لوکا دریافته‌اند که خستگی ذهنی طولانی‌مدت می‌تواند فعالیت بخش‌هایی از مغز که مسئول توانایی فرد در کنترل خود هستند را کاهش داده و باعث رفتار پرخاشگرانه شود.

در آزمایشاتی که انجام شد کارشناسان پدیده‌ای به نام خواب محلی را شناسایی کردند. این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که مناطق خاصی از مغز در یک فرد بیدار، شروع به نشان دادن فعالیت عصبی به شکل امواج دلتای معمولی در خواب می‌کنند.

گفتنی است امواج دلتا، امواج مغزی با دامنه بالا هستند که بسامدی بین ۰٫۵ تا ۴ هرتز دارند. امواج دلتا مانند سایر امواج مغزی، با نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی قابل ثبت است و معمولاً با مرحله سوم خواب عمیق، یعنی مرحله حرکت آرام چشم در خواب یا همان مرحله خواب امواج آهسته ارتباط دارد. این امواج در شناسایی عمق خواب کمک می‌کند. سرکوب موج دلتا منجر به عدم توانایی جوانسازی و تجدید قوای بدن، عدم احیای مجدد مغز و خواب بی‌کیفیت و نامناسب می‌شود.

برای آزمایش این فرضیه، گروهی از افراد را به مدت یک ساعت تحت تمرینات ذهنی شدید قرار دادند. در مقایسه با تیم دیگر که همان وظایف و تمرینات را بدون فشار بیش از حد انجام می‌داد، شرکت کنندگان گروه اول که تحت فشار بودند، دو برابر تهاجمی‌تر نسبت به گروه دیگر شدند.

نویسندگان خاطرنشان کردند: تحقیقات ما نشان می‌دهند که خستگی ذهنی تأثیر قابل توجهی بر رفتار افراد دارد و زمانی که سطح مشخصی از خستگی ایجاد می‌شود، افراد بیشتر به رفتار‌های خصمانه دست می‌زنند.

به گفته دانشمندان، کاهش متابولیک در مناطق خاصی از مغز، کیفیت تصمیم گیری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود فرد انتخاب‌هایی را انجام دهد که به ضرر خودش و دیگران است.

این مطالعه در مجله علمی Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) منتشر شده است.

پیش از این، محققان ارتباط بین مصرف آنتی بیوتیک و پرخاشگری را یافته بودند.

منبع: gazeta.ru


12117313
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه جدید لقب قدرتمندترین ابررایانه جهان را به خود اختصاص داده که قدرت آن از ۱.۷۴۲ اگزافلاپس فراتر رفته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر اجرایی هشتمین دوره کنگره نارسایی قلب ایران گفت: در ایران سالانه حدود ۱۶۰ هزار نفر براثر بیماری قلبی جان خود را از دست می‌دهند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام کرد: مرحله تکمیل ظرفیت برای آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۳ اجرا نمی‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی از تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه ارتقا درحوزه علوم انسانی و هنر با هدف بومی‌سازی، کارآمدی و اسلامی‌سازی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» براساس جدیدترین پایش محصولات نانو فناوری ایران، بومی‌سازی چهار نانوداروی ضدسرطان در هشت سال منجر به صادرات ۱۲ میلیون دلاری و صرفه‌جویی ۱۲۶ میلیون دلاری شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرد: در شرایط قطعی برق اپراتور‌ها موظفند باتری‌های سایت‌های مخابراتی و لینک‌های ارتباطی پشتیبان را تامین کرده و ژنراتور‌های کاربردی را بهینه‌سازی کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان یک سامانه کنترل رباتیک فشار- پایه و بدون برق ابداع کرده‌اند که امکان عملکرد خودکار و پیشرفته هوش مصنوعی را فراهم می‌کند و راه را برای ساخت ربات‌های همه‌کاره هموار می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها آخرین آمار ثبت‌نامی در بیست و هفتمین دوره ازدواج دانشجویی را ۱۲ هزار زوج اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» هر روز برای انجام فعالیت‌های مختلف روزانه به برنامه‌ها تکیه می‌کنیم که مجوز‌های خاصی می‌طلبند که ممکن است تهدید‌هایی را برای ما به دنبال داشته باشند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست گروه تجویز و مصرف منطقی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: آنتی‌بیوتیک‌ها باید تنها در موارد ضروری و با تجویز پزشک مصرف شوند تا اثربخشی آنها حفظ شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است