سیاسی 12:22 - 24 آبان 1403
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: برنامه هسته‌ای ما در چهارچوب منافع ملی ادامه خواهد داشت و در برابر قطعنامه‌ها اقدامات متقابل انجام خواهیم داد.

اسلامی: برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت/ گروسی باید به نتیجه‌ای برسیم که خارج از مسیر تقابل باشد

نشست خبری محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی و رافائل گروسی مدیر کل آژانس انرژی اتمی صبح امروز پنج‌شنبه ۲۴ آبان ماه برگزار شد.

محمد اسلامی در ابتدای این نشست خبری بیان کرد: تعاملات ایران و آژانس انرژی اتمی بر اساس چهارچوب ان پی تی پیوسته برقرار بوده و سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران بر این مساله اهتمام ویژه دارد. تماس‌های ما همواره سازنده بوده و در این سفر هم گفت‌وگوهای خوبی داشتیم.

او ادامه داد: ملاقات ما و دیدار امروز در این مقطع زمانی که نظام استکباری بدون قید و شرط از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد از اهمیت بسیاری برخوردار است. 

حمایتی که به لحاظ جریان رسانه‌ای و عملیات روانی نظام استکباری مواجه شده لسا حیثیت و اعتبار سازمان‌های بین‌المللی در حال خدشه‌دار شدن هست و در این مقطع رسالتی را که سازمان ملل متحد و سازمان های وابسته به این نهاد از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی دارد ایجاب میکند که نقش آفرین باشند و ما از مدیر کل که برای ایفای نقش سازنده میخواهبم که گام های موثر بردارد میخواهیم این جریان افراطی تلاش نکند که با صدور قطعنامه های مداخله جویانه در برنامه منافع ملی ایران بتواند روابط ایران و آژانس رو تحت تاثیر قرار بدهد.

هرگونه قطعنامه مداخله جویانه در امور هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران حتماً با اقدامات متقابل بلادرنگ مواجه خواهد شد و اجازه نخواهیم داد که با این نوع اعمال فشار که سالهاست اون رو تجربه کردند و متوجه شدند که ما با این فشارها تاثیر پذیری از این فشارها نخواهیم داشت و برنامه خود را در چارچوب منافع ملی و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهیم داد بنابراین صدور قطعنامه به طور طبیعی برای جمهوری اسلامی ایران این حق رو ایجاد خواهد کرد که ما اقدامات متقابل و به هنگام داشته باشیم .

رافائل گروسی با ابراز خرسندی از سفر به تهران بیان کرد ما از شرایط جدیدی که منطقه با اون دست و پنجه نرم میکند آگاه هستیم و این ماموریت را با رسالت کامل پذیرفتیم که این سفر سفر موفقیت آمیز باشد.

 آژانس و ایران برای مدت طولانی هست که با هم تلاش می‌کنند و کار می‌کنند من مذاکرات خوب و ممتدی رو با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران انجام دادم از قدیم و ایشان رو خیلی خوب میشناسم.

 اکنون مقطع مهمی هست که ما میبایست به یک نتیجه ملموس و عملیاتی دست پیدا کنیم که تلاش مشترک ما به نتیجه خواهد رسید. 

در اصفهان جهت شرکت در کنفرانس عمومی علوم و فنون هسته‌ای حضور پیدا کردم و آشنا شدم با گام‌های مهمی که ایران در این حوزه برداشت به ویژه در حوزه پیشرفت هسته‌ای شاید به نفع مردم این به نفع مردم ایران منطقه و شاید کل جامعه بین‌الملل باشد و مهم هست که آنها را اینجا برجسته بکنیم.

 ظرفیتی که ایران برای رفاه مردم خودش منطقه و جهان به وجود آورده خیلی خوب است.

وی درپاسخ به سوالی بیان کرد در حوزه آزمایش همه چیز مهم است که  اینکه مواد هسته ای سیاه ش موجود باشه و اینکه همه چیز روشن و شفاف باشد نه تنها در خصوص ایران بلکه در خصوص کل کشورها روال است. 

برای این کار می‌بایست که دانشی و اطلاعات قابل اعتماد را داشته باشیم و این وظیفه خبرنگاران هست که در این حوزه شفافیت سازی مربوطه رو داشته باشد.

محمد اسلامی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدات مکرر نظام استکباری بیان کرد در برجام همواره با حسن نیت جمهوری اسلامی ایران مسیر تعامل را در طی این سال‌ها طی کرد جمهوری اسلامی ایران بوده که در این توافق به صورت یک جانبه با حسن نیت کامل یک و نیم سال همه تعهدات خودش رو در دوران برجام انجام داد و این طرف مقابل بوده که به تعهدات خودش عمل نکرده از معاهده خارج شده و اجازه نداده که دیگران همکاری بکنند و تحریم‌های بسیار شدیدتری را علیه مردم ایران و جمهوری اسلامی وضع کرد این صحنه و این وضعیت کاملا مشخص است و کاملا موضع جمهوری اسلامی ایران موضع رسمی اعلام شده است اگر که مسیر تعامل رو در پیش بگیرند همواره جمهوری اسلامی اهل تعامل بوده و خواهد بود اگر هم مسیر دیگری رو انتخاب بکنن که ما هم در چارچوب منافع ملی و اهداف امنیت ملی خود تصمیمات مقتضی رو اتخاذ خواهیم کرد. 



گروسب در ادامه در پاسخ به سوالی بیان کرد که در تلاش است تا در شرایط تنش منطقه که راه های گفت و گو بسته است نقش خود را در این زمینه ایفا کند. 

 ما الان اینجا هستیم در تهران که به دنبال راه حلی باشیم برای موضوعاتی نظسر برجام سیاست‌های دولت‌ها در حال تغییر هستند بسته به شرایط و واقعیت‌هایی که روی زمین وجود دارد اما تلاش من به عنوان دبیرکل آژانس تحلیل این شرایط نیست وظیفه من این هست که مسئله را پیدا کنم و راه حلی برای حل مسئله ارائه بدم و مسئله الان این هست که تنش های وجود دارد و برنامه ایران در مرکز این تنش‌ها شده است و وظیفه من این هست که یک راه حلی را برای تنش پیدا بکنم هدف من پیدا کردن این راه حل هست و من مطمئن هستم که راه حل قابل دسترسی است.


12116744
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار سیاسی

سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد، تهران و باکو مصمم به ساخت آینده‌ای مشترک، امن و شرافتمندانه و استوار بر احترام متقابل هستند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت امور خارجه از برنامه‌ریزی جهت برگزاری نشست منطقه‌ای در تهران برای گفت‌وگو و تبادل نظر درباره تحولات مرتبط با افغانستان خبر داد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفت: تهران نیز خواهان «فصلی جدید» در روابط ایران و لبنان است.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهوری اسلامی ایران در پیامی، فرارسیدن روز مادر را به همه زنان کشور تبریک گفت.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس جمهوری قزاقستان و رئیس جمهوری اسلامی ایران از نمایشگاه نسخه‌های خطی ارزشمند تاریخ قزاقستان که در آرشیو‌های ایران یافت شده بود، بازدید کردند. 
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام شهریاری می‌گوید جمهوری اسلامی توانسته الگوی وحدت شیعه و سنی را به جهان ارائه کند.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» مسعود پزشکیان دقایقی قبل با استقبال معاون رئیس کابینه وزرا در امور اقتصادی ترکمنستان وارد عشق آباد پایتخت این کشور شد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» سفیر ایران در چین، تولید آثارسینمایی مشترک، برگزاری نمایشگاه دوسالانه کشور‌های طرح کمربند - راه، ترجمه کتاب‌های هنری، برگزاری وبینار‌های معرفی هنر و هویت فرهنگی را از مصادیق همکاری‌های فرهنگی وهنری در قالب طرح «هنر پُل می‌سازد» عنوان کرد.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین فرمانده کل ارتش گفت: در ایران اسلامی، ملاک و مبنای ما، اخلاق دینی است، برهمین مبنا، ما هیچ‌گاه به سراغ سلاحی که به سعادت بشری لطمه بزند، نرفته‌ایم.
سیاسی
«باشگاه خبرنگاران» جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش گفت: ما به دقت و نقطه‌زن بودن تجهیزات خود توجه ویژه‌ای داریم. هدف ما ایجاد بازدارندگی است؛ زیرا ما برای جنگ، تجهیز نمی‌شویم، بلکه برای جلوگیری از جنگ و بازدارندگی تجهیز می‌شویم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است