اجتماعی 21:53 - 07 اسفند 1402
معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: اگر دنبال تسهیل اشتغال هستیم نمی‌توانیم کیفیت پروانه وکالت را نادیده بگیریم.

شغل وکالت باید در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد

بهزاد پورسید معاون حقوقی قوه قضاییه در مراسم روز وکیل با تبریک این روز به همه وکلا گفت: در موضوع استقلال مرکز وکلا باید بگوییم رابطه جدی بین استقلال قضایی و استقلال وکلا وجود دارد. پیش بینی‌هایی نیز در قانون اساسی برای تضمین استقلال قوه قضاییه صورت گرفته است و اصول متعددی در این زمینه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به صلاحیت‌های محاکم اشاره کرد که یگانه مرجع تظلم خواهی از سوی مردم است.

وی ادامه داد: قاضی تنها باید قانون را مد نظر قرار دهد چرا که قاضی تحت هیچ فشار، توصیه و دستور سیاسی نیست و حق ندارد عدالت را زیر پا بگذارد.

پور سید گفت: اگر دنبال تحقق عدالت در محاکم هستیم از مهمترین نقش‌ها را وکلا ایفا می‌کنند، وکیل دادگستری هم در مقام شکل دعوا و هم در مقام شناخت بهتر موضوع و معرفی قانون حاکم بر موضوع وظیفه خود را نسبت به قاضی و موکلین خود ایفا کند.

معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه قدمت وکالت به پنج هزار سال قبل و زمان سومریان می‌رسد، گفت: از زمانی که در ۱۲۸۸دستورالعمل در مورد وکلای عدلیه تدوین شد تا تصویب لایحه استقلال وکلا پنجاه سال طول کشید تا کانون‌های وکلا دادگستری بتوانند به رسمیت شناخته شوند از این منظر کانون‌های وکلا یکی از قدیمی نهاد‌های مدنی است از منظر یک نظام حرفه‌ای است.

پورسید گفت:  یکی از دلایل اینکه این نهاد مواجه با چالش‌های جدی در فراز و فرود تاریخ ناشی از عدم بلوغ است کانون وکلا اگر می‌خواهد به عدالت کمک بیشتری کند باید قدرتمند‌تر باشد.

وی به مفهوم استقلال اشاره کرد و گفت:  اگر مراد از استقلال این است که هر کسی بدون ضابطه و نظارت بتواند پروانه وکالت بگیرد و فعالیت حرفه‌ای داشته باشد موافقتی با آن وجود ندارد و من نیز مطمئن هستم که خود شما‌ها نیز با آن موافق نیستید.

پورسید افزود: یکی از چالش‌های جدی ما در محاکم دادگستری کم اطلاعی برخی از قضات بوده که موجبات اطاله دادرسی و رد دعوا فراهم می‌شود شاید به دلیل دانش پایین وکلا کم تجربه باشد اگر کانون وکلا طبق قانون استقلال به وظایف خود طبق قانون استقلال عمل کند و به دنبال ارتقا علمی وکلا باشد و نقش جدی را که باید هم در رابطه با قوه قضاییه و مردم ایفا کند تواند موفق باشد.

معاون حقوقی قوه قضاییه افزود: باید کمی تئوری‌ها عوض شود از این رو نیازمند این هستیم تئوری‌های جدید را مدنظر قرار دهیم.   مثلا آیا وکیل به هر طریقی می‌تواند  به هر طریقی از موکلش دفاع کند؟ ولو اینکه موجبات تحقق عدم عدالت را ایجاد کند، ایا وکیل حق دارد موجبات اطاله دادرسی را فراهم کند؟ به نظر می‌رسد یکی از نگرانی‌ها در قوه قضاییه در حول قوه وکالت همین موضوع است همانگونه که کارشناسان رسمی دادگستری می‌توانند موجبات اطاله دادرسی را فراهم کنند در مورد وکلا هم صدق کند.

پورسید گفت: اعتقاد دارم که کانون‌ها باید ارتقا بیشتری در راستای مبارزه با مفاسد اقدام کنند ما نیز صددرصد مدافع استقلال آن‌ها هستیم.

وی گفت: باید قاضی ناصالح را در قوه قضاییه از خود برانیم هم کانون‌های وکلا و هم قوه قضاییه با این پیش فرض می‌توانند  دوستان خوب هم بوده و هر دو مدافعان عدالت باشند قطعا در این حوزه کانون‌های وکلا تقویت خواهند شد و قدرت کافی پیدا خواهندکرد.

وی با بیان اینکه من خود به لحاظ کارشناسی مخالف قانون تسهیل بوده ام  گفت: نمایندگان باید بدانند در کجا مرتکب خطا شده اند اگر دنبال تسهیل پروانه وکالت هستیم نمی‌توانیم کیفیت پروانه را نادیده بگیریم با ارتقا آموزش و مبارزه با مفاسد باید اشتباهات را از بین ببریم چرا که شغل وکالت باید در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد.

معاون حقوقی قوه قضاییه افزود: همه باید پایبند به وظایف حرفه‌ای باشیم کانون وکلا و قوه قضاییه در کنار هم می‌تواند موفق عمل کنند، قوه قضاییه ضعیف نمی‌تواند حامی شما باشد، همانطور که کانون وکلا ضعیف نمی‌تواند حامی عدالت باشد. نیازمند تعامل و همزبانی هستیمدست در دست هم دهیم و آنچه که به صلاح عدالت است را اجرایی کنیم.


12033963
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان حج و زیارت اعلام کرد: زوج‌های جوانی که تاریخ عقد رسمی آنها در سال ۱۴۰۴ به ثبت رسیده است، می‌توانند از ظرفیت اختصاص‌یافته برای اعزام به عمره مفرده بهره‌مند شوند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران با صدور اطلاعیه‌ای تأکید کرد که هرگونه اخبار رسمی درباره آزمون استخدامی این جمعیت تنها از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی رسمی آن قابل پیگیری است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» با بهبود رفتار‌های ترافیکی می‌توانیم آینده‌ای سالم برای فرزندان خود بسازیم.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» افکار منفی به طور جدی سلامت انسان را به خطر می‌اندازند.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرایند بررسی شکایت‌های نامزد‌های ردصلاحیت‌شده انتخابات شورای اسلامی شهر تهران و سایر شهرستان‌های استان تهران، از امروز در «هیات عالی نظارت استان تهران» آغاز می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» فرمانده مرزبانی فراجا از اجرای طرح مقابله با قاچاق سلاح و کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی طی یک هفته گذشته در سطح مرز‌های کشور خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» حمل بار نامتعارف توسط وانت‌ها می‌تواند حادثه آفرین باشد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اختصاص ۴۸ درصد از بودجه ۱۴۰۵ شهرداری به حمل و نقل عمومی، گفت: اعتبارات ویژه‌ای برای بازچرخانی آب و استفاده از ظرفیت تصفیه‌خانه‌ها در نظر گرفته شده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف پرونده فقدان یک دختر ۱۸ ساله و دستگیری عامل اغفال و اختفای وی خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» شهردار تهران در جمع خبرنگاران از ترخیص قریب‌الوقوع محموله‌های اتوبوس باقی‌مانده در گمرک خبر داد و اظهار امیدواری کرد: این روند به‌زودی تکمیل شده و موجبات آسایش شهروندان فراهم شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است