بین‌الملل 11:40 - 23 بهمن 1404
وزیر انرژی ایالات متحده از پایان تحریم‌های نفتی و آغاز مرحله جدیدی از همکاری دوجانبه خبر داد.

وزیر انرژی آمریکا: واشنگتن به دنبال افزایش تولید نفت ونزوئلا است

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده، روز چهارشنبه متعهد شد که از «افزایش چشمگیر» تولید نفت ونزوئلا به عنوان بخشی از طرح «بازسازی عظمت قاره آمریکا» حمایت کند.

رایت در کاراکاس با دلسی رودریگز، رئیس جمهور موقت ونزوئلا، دیدار کرد و به بالاترین مقام آمریکایی تبدیل شد که از زمان ربودن نیکلاس مادورو، رهبر سوسیالیست، توسط نیرو‌های ویژه آمریکا در ۳ ژانویه، از این کشور بازدید می‌کند.

رایت پس از گفت‌و‌گو با رودریگز، که جایگزین مادورو شده و رابطه همکاری‌ای با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برقرار کرده است، به خبرنگاران گفت روابط دو کشور «در نقطه عطفی از تاریخ» قرار دارد.

او افزود: «معتقدم شاهد یک تغییر چشمگیر در مسیر این کشور، در وضعیت روابط بین ونزوئلا و ایالات متحده، و در شرایط کسب‌وکار در نیمکره برای تجارت و بازرگانی خواهیم بود.»

رایت در دیدار قبلی با رودریگز و مدیران صنعت نفت تأکید کرد که ترامپ «عاشقانه متعهد» به دگرگونی روابط بین دو دشمن سابق است.

رودریگز گفت از یک «مشارکت مولد بلندمدت» که «برای هر دو کشور سودمند» باشد، حمایت می‌کند.

ترامپ جانشینی رودریگز، معاون رئیس‌جمهور سابق، به جای مادورو را به شرط پایبندی به خواسته‌هایش در مورد دسترسی به منابع عظیم نفت ونزوئلا و کاهش سرکوب دولتی تأیید کرد.

ونزوئلا، که روزگاری تأمین‌کننده عمده نفت خام ایالات متحده بود، بر اساس آمار اوپک، با بیش از ۳۰۳ میلیارد بشکه، بزرگترین ذخایر اثبات‌شده نفت جهان را در اختیار دارد که حدود یک پنجم ذخایر نفت جهان را تشکیل می‌دهد.

اما در سال ۲۰۲۴، این کشور آمریکای جنوبی تنها حدود یک درصد از کل نفت خام جهان را تولید کرد – صنعت آن سال‌ها کم‌سرمایه‌گذاری، سوءمدیریت و تحریم‌های آمریکا فرسوده شده است.

رایت روز چهارشنبه گفت تحریم نفت آمریکا علیه ونزوئلا که از سال ۲۰۱۹ برقرار است، «عملاً تمام شده است».

'اختلافات تاریخی'

ترامپ می‌خواهد شرکت‌های بزرگ نفت آمریکا به سرعت این بخش را بازسازی کرده و تولید را میلیون‌ها بشکه در روز افزایش دهند و می‌گوید آمریکا و کاراکاس سود را تقسیم خواهند کرد.

ایالات متحده ماه گذشته اولین فروش نفت ونزوئلا را انجام داد که ۵۰۰ میلیون دلار برای این کشور کارائیب درآمد داشت.

رایت خواستار «افزایش چشمگیر» تولید نفت، گاز طبیعی و برق ونزوئلا شد که «فرصت‌های شغلی، دستمزد‌ها و کیفیت زندگی» همه ونزوئلایی‌ها را بهبود خواهد بخشید.

او گفت که خود و رودریگز «بسیار صریح درباره فرصت‌های عظیم پیش رو» و همچنین چالش‌ها صحبت کردند.

رئیس شرکت دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA)، نماینده دیپلماتیک ونزوئلا در ایالات متحده و کاردار آمریکا در کاراکاس به گفت‌و‌گو‌های روز چهارشنبه پیوستند.

رودریگز گفت از فرصت پیش‌آمده برای دو کشور استقبال می‌کند تا «اختلافات تاریخی خود را به شیوه‌ای بالغانه حل و فصل کنند».

منبع: رویترز


12258761
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات جمهوری کومی روسیه از وقوع انفجار و آتش‌سوزی در پالایشگاه نفت اوختا متعلق به شرکت لوک‌اویل خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» مقامات محلی سودان از کشف ۲۱ جسد در پی غرق شدن یک قایق در رود نیل در شمال این کشور خبر دادند. این قایح حامل ۳۰ سرنشین بوده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» روسیه در اقدامی بشردوستانه به زودی نفت و فرآورده‌های نفتی در اختیار کوبا قرار می‌دهد؛ کشوری که با وخیم‌ترین بحران انرژی خود در سال‌های اخیر دست‌وپنجه نرم می‌کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» شرکت واتس‌اپ اعلام کرد روسیه این پیام‌رسان را به طور کامل در این کشور مسدود کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزارت امور خارجه چین ضمن محکومیت اقدامات اخیر کابینه امنیتی اسرائیل برای تشدید کنترل بر کرانه باختری اشغالی، اعلام کرد پکن با هرگونه تلاش برای الحاق یا تجاوز به سرزمین‌های فلسطینی مخالف است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر انرژی ایالات متحده از پایان تحریم‌های نفتی و آغاز مرحله جدیدی از همکاری دوجانبه خبر داد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرد رهبر کره شمالی در حال تثبیت موقعیت دختر نوجوان خود، کیم جو ئه، به عنوان جانشین است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» وزیر خارجه ترکیه در مصاحبه‌ای گفت آمریکا و ایران بر سر توافق هسته‌ای انعطاف نشان می‌دهند، زیرا گسترش مذاکرات خطر «جنگ دیگر» را به همراه دارد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» معترضان حامی فلسطین در ملبورن با برپایی راهپیمایی اعتراضی، پایان سفر جنجالی اسحاق هرتزوگ به استرالیا را رقم می زنند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نخست‌وزیر اسرائیل در دیدار با رئیس‌جمهور آمریکا، عضویت این رژیم در «هیئت صلح» به ریاست ترامپ را امضا کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است